Οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ έχουν κάνει αποδεδειγμένα πολιτικά με fake news

27 Οκτωβρίου 2017 / TAGS:

«Ο κόσμος πρέπει να καταλάβει ότι στις 12 Νοεμβρίου με 3 ευρώ και την ταυτότητά του θα ψηφίζει και για την ταυτότητα του χώρου. Δηλαδή, οι πολίτες θα αποφασίσουν εάν αυτός ο χώρος θα έχει μια εμμονή με παλαιομοδίτικες λύσεις, ή εάν θα είναι ένας σύγχρονος χώρος που θα συνυπάρξουν οι δυνάμεις του κέντρου, οι δυνάμεις της λογικής, της μετριοπάθειας και της τόλμης. Αυτό ο πολίτης μπορεί να το καθορίσει» τόνισε ο Σταύρος σε συνέντευξή του στην εκπομπή «Αταίριαστοι» στο ΣΚΑΪ με τους Γιάννη Ντσούνο και Χρήστο Κούτρα. Πρόσθεσε μάλιστα ότι το εγχείρημα του νέου ενιαίου πολιτικού φορέα θα επιτύχει μόνο αν η συμμετοχή των πολιτών στην εκλογική διαδικασία είναι μεγάλη και ψηφίσουν πάνω από 200.000.

Ο Σταύρος, λίγες ώρες μετά την κόντρα του στη Βουλή με τον Πρωθυπουργό για τη Σούδα και τη συμφωνία Ελλάδας-ΗΠΑ, σημείωσε ότι δεν έλαβε καθαρές απαντήσεις, ενώ υπογράμμισε ότι η προχειρότητα και έλλειψη προετοιμασίας της κυβέρνησης είναι εμφανής και διάχυτη, από τον τρόπο που αντιμετωπίζουν τα εθνικά ζητήματα μέχρι το θέμα των ηλεκτρονικών εισιτηρίων.  Εξέφρασε μάλιστα και τις αμφιβολίες του για το γεγονός ότι ο Πάνος Καμμένος διαχειρίζεται τέτοιου είδους υποθέσεις. «Πιστεύουν πολλοί Έλληνες ότι ο κ. Καμμένος μπορεί να χειρίζεται με σοβαρότητα το θέμα της άμυνας της χώρας; Δε νομίζω. Όταν το έλεγα αυτό στη Βουλή, απευθύνθηκα και στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και είπα ότι εκφράζω ένα ερώτημα που απασχολεί και τους ίδιους. Οι περισσότεροι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ έσκυψαν το κεφάλι και χαμογέλαγαν» ανέφερε χαρακτηριστικά.

 

Ως προς τη συζήτηση που άνοιξε ο Πρωθυπουργός και υπουργοί των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ περί fake news ο Σταύρος επεσήμανε ότι «είναι πραγματικά ειρωνεία είτε ο κ. Βερναρδάκης είτε οι άλλοι υπουργοί να μιλούν για προσπάθεια ελέγχου του διαδικτύου από σκοτεινές δυνάμεις» καθώς ο όρος πρωτοχρησιμοποιήθηκε στην Ελλάδα για να εξηγήσει όλα αυτά που έκαναν οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ στους αντιπάλους τους. Όπως είπε: «Το 2014 οι μισές ειδήσεις που βγαίνανε για τον Θεοδωράκη και για πολλούς άλλους ήταν κατασκευασμένες σε κάποια υπόγεια. Οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ αποδεδειγμένα έχουν κάνουν μία πολιτική με fake news εδώ και 3 χρόνια τουλάχιστον. Υπάρχουν τα στοιχεία που είχαμε αποκαλύψει για ανθρώπους που με ψεύτικους λογαριασμούς πολεμάνε τους αντιπάλους της κυβέρνησης στα social media ενώ εργάζονται στα γραφεία των υπουργών και μισθοδοτούνται από το δημόσιο».

Απαντώντας σε ερώτηση για τα φαινόμενα βίας και τραμπουκισμών που έχουμε δει το τελευταίο διάστημα επεσήμανε ότι ο κ. Τόσκας πάντα έδειχνε ανοχή στους μπαχαλάκηδες. «Ο καθένας σε μία δημοκρατία μπορεί να έχει τις απόψεις του. Όμως όταν υπάρχει ρόπαλο, μολότοφ, βία, μιλάμε για φασισμό και αυτό πρέπει να το αντιμετωπίσουμε. Αλίμονο αν δεν υπάρχουν εστίες αντίδρασης στην κοινωνία, αλλά αυτή η αντίδραση δεν μπορεί να περιλαμβάνει ρόπαλα και απειλές και γενικά όλο αυτό το βρώμικο πράγμα που το έχουμε ζήσει με τη Χρυσή Αυγή στο παρελθόν, με διάφορες χουλιγκανικές ομάδες και τώρα το ζούμε υπό τη μορφή μιας νεφελώδους αντιεξουσιαστικής ιδεολογίας».

 

Τέλος, αναφερόμενος στις φωνές της αντιπολίτευσης περί εκλογών τόνισε ότι δεν πρέπει να δίνουμε «ψεύτικες ελπίδες στον κόσμο» καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα φύγει. Όπως είπε «οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ έχουν αποδείξει ότι μπορούν να κάνουν κωλοτούμπα μαζί με την καρέκλα».  Ξεκαθάρισε όμως ότι το νέο Κίνημα θα είναι έτοιμο μέχρι τις εκλογές, έχοντας συμφωνήσει ως προς τις απόλυτες προτεραιότητές του. Μια απ΄ αυτές θα είναι η αλλαγή του εκλογικού νόμου, καθώς, όπως δήλωσε ο Σταύρος κάτι τέτοιο θα ήταν καταστροφικό για τη χώρα αυτή τη στιγμή. «Λένε ότι η απλή αναλογική συμφέρει τα μικρά κόμματα. Εμείς όμως δεν είμαστε εδώ για να κάνουμε αυτό που συμφέρει τα μικρά κόμματα, είμαστε εδώ για να κάνουμε αυτό που συμφέρει την πατρίδα» τόνισε.

Επιστροφή