Για να κάνεις κάτι σημαντικό στη ζωή σου πρέπει να έχεις ομάδα και να είσαι μέρος μίας ομάδας. Το μόνο πράγμα για το οποίο μπορώ να υπερηφανευτώ στη ζωή μου είναι ότι έχω φτιάξει καλές ομάδες. Στην τηλεόραση, στο Αλάτσι, στο Protagon, στην πολιτική. Μία καλή ομάδα μπορεί να κάνει τη διαφορά, ένας μόνος του δεν μπορεί.

Γεννήθηκα τον Φεβρουάριο του 1963 στον Δραπανιά Χανίων και μεγάλωσα στην Αγία Βαρβάρα στους πρόποδες του όρους Αιγάλεω (από την κορυφή του οποίου ο Ξέρξης παρακολούθησε τη Ναυμαχία της Σαλαμίνας).

Έκανα πολλές δουλειές του ποδαριού, ασχολούμενος παράλληλα με την Επιμόρφωση των Ρομά (τσιγγάνων ή γύφτων), μέχρι που το 1984 έγινα δημοσιογράφος πάλι του ποδαριού – δηλαδή ρεπόρτερ.

Ξεκίνησα από ραδιόφωνο, συνέχισα με την Πρώτη και όταν αυτή έκλεισε πήγα στη Μεσημβρινή. Συνολικά έχω δουλέψει σε εννιά ραδιοφωνικούς σταθμούς (ανάμεσά τους ο ΣΚΑΪ αλλά και ο 902 αριστερά στα FM), σε έξι περιοδικά, τέσσερις τηλεοπτικούς σταθμούς και έχω κάνει πολιτικές συνεντεύξεις για την Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία και το Βήμα της Κυριακής.

Το 2000 ξεκίνησα να παρουσιάζω τους «Πρωταγωνιστές» στο MEGA.  Λίγο αργότερα άνοιξα και το «Αλάτσι» – ένα κρητικό μαγαζί στην περιοχή του Χίλτον.

Το 2014 δημιούργησα το πολιτικό κίνημα «Ποτάμι». Με κεντρικό σύνθημα «να τα αλλάξουμε όλα χωρίς να γκρεμίσουμε τη χώρα» κέρδισε 3 εκλογικές μάχες αλλά το 2019 μετά από ένα κακό αποτέλεσμα στις ευρωεκλογές εγκατέλειψα την πολιτική.

Για να κάνεις κάτι σημαντικό στη ζωή σου πρέπει να έχεις ομάδα. Και μπορώ να υπερηφανευτώ ότι έχω φτιάξει καλές ομάδες. Στην τηλεόραση, στο Αλάτσι, στο Protagon, στην πολιτική, στα podcast. Μία καλή ομάδα μπορεί να κάνει τη διαφορά, ένας μόνος του δεν μπορεί.

Σήμερα διευθύνω το pod.gr την πρώτη πλατφόρμα podcast στην Ελλάδα και αρθρογραφώ στην εφημερίδα «Καθημερινή».