Με συλλογική πολιτική ευθύνη να ξαναγίνουν κανονική γειτονιά τα Εξάρχεια

12 Απριλίου 2019 / TAGS:

«Αυτά που τραβάνε οι πολίτες στα Εξάρχεια είναι έξω από κάθε λογική. Ακούν ριπές όπλου και τους φαίνεται φυσιολογικό», τόνισε ο Σταύρος στην εκπομπή “Σήμερα” του ΣΚΑΪ με τη Μαρία Αναστασοπούλου και τον Δημήτρη Οικονόμου. Ο επικεφαλής του Ποταμιού εξήγησε γιατί βρέθηκε το απόγευμα της Πέμπτης στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας των κατοίκων της περιοχής: «Ήταν υποχρέωσή μου. Αρνήθηκα να μιλήσω στις κάμερες εκείνη τη στιγμή, έπρεπε να καταγραφεί ο λόγος των πολιτών». Και ζήτησε το ίδιο που έχει προτείνει από την ίδρυση του Κινήματος: Να πάρουν, δηλαδή, όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί τη συλλογική ευθύνη, ώστε να ξαναγίνουν τα Εξάρχεια μία κανονική γειτονιά. «Ξέρετε τι μου έλεγαν χθες το απόγευμα οι πολίτες; Είσαι ο μόνος πολιτικός που είσαι εδώ. Γιατί δεν έρχεται ένας βουλευτής του Σύριζα στα Εξάρχεια, γιατί δεν έρχεται ένας υπουργός; Πώς αποδεικνύεται λοιπόν ότι δεν είναι άβατο;», είπε χαρακτηριστικά. «Προφανώς υπήρχε πάντοτε πρόβλημα αλλά στα χρόνια του Σύριζα, για να το πω ξεκάθαρα, τα πράγματα έχουν γίνει ακόμα χειρότερα», κατέληξε ο Σταύρος.

Ερωτώμενος για την υπόθεση Novartis, αφού ξεκαθάρισε πως πρόκειται για ένα υπαρκτό σκάνδαλο, τόνισε πως το Ποτάμι θα πάρει θέση αφού γίνει η συζήτηση στη Βουλή, ακουστούν όλες οι απόψεις και εμφανιστούν όλα τα στοιχεία. Ο Σταύρος κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ πως μετέτρεψε σε αρένα το πολιτικό σκηνικό, στην οποία δεν δίστασε να ρίξει μέσα μέχρι και τον έντιμο δικαστικό Παναγιώτη Πικραμμένο. Από την άλλη, χαρακτήρισε ενοχική τη συμπεριφορά της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛ, που προβαίνουν σε χαρακτηρισμούς για δικαστικούς λειτουργούς, υπογραμμίζοντας πως “η πολιτική ηγεσία πιέζει πάντα, αλλά κανείς δεν μπορεί να πει ότι οι αποφάσεις τους είναι προκατειλημμένες”.

Ο Σταύρος αφού χαρακτήρισε ως φθηνή ψηφοθηρία την κίνηση του κ. Κουρουμπλή να φωτογραφηθεί με την Μητροπολίτη Αμβρόσιο επισήμανε ότι η στάση των στελεχών του Σύριζα είναι υποκριτική και ειρωνική αφού “έχουν δεχτεί παραπάνω από μία τετραετία το σφιχταγκάλιασμα με τους ΑΝΕΛ και ξαφνικά τους πειράζει μία φωτογραφία”.

Τέλος, αναφορικά με τις εκλογές και τον τρόπο που το Ποτάμι θα κατέλθει σε αυτές, ξεκαθάρισε πως “θα επιμείνουμε στο αυτόνομο, καθαρό Ποτάμι”.

Δείτε τις αναρτήσεις του στο Twitter:

Δείτε το βίντεο:

Επιστροφή