Δεν θέλω να κοιτάζουμε με νοσταλγία παλιές φωτογραφίες. Πρέπει να φτιάξουμε κάτι νέο

9 Νοεμβρίου 2017 / TAGS:

Μια διαφορετική συνέντευξη παραχώρησε ο Σταύρος στον δημοσιογράφο Σωτήρη Μπολάκη από την εκπομπή “Τώρα” της Άννας Μπουσδούκου που μετέδωσε ο ΣΚΑΙ το πρωί της Πέμπτης. Ανοίγοντας το γραφείο του και δείχνοντας τα αντικείμενα από τα οποία περιστοιχίζεται, ο Σταύρος απάντησε με χιούμορ σε όλες τις ερωτήσεις. «Είμαι εποχικός στην πολιτική, οπότε με ενδιαφέρουν τα τεχνικά επαγγέλματα», είπε δείχνοντας το  βιβλίο «Τεχνίτης» που έχει στο γραφείο του. «Αυτήν την εποχή διαβάζω το βιβλίο ενός φίλου “μαντιναδολόγου”, και το βιβλίο του Αλέξανδρου Μαλλιά για τον Τραμπ. Κλέβω κι ατάκες», εκμυστηρεύτηκε.

Δείχνοντας την αφίσα που έχει βγάλει για τις εκλογές για τον αρχηγό του νέου κόμματος του κέντρου, ο Σταύρος δεν θέλησε να προσδιοριστεί με ταμπέλα. «Είμαι αρχηγός και πρέπει να ενώσω τους πάντες σε μια προοδευτική λογική. Στις βόρειες χώρες έχουν προβλήματα πολυτελείας, εδώ πρέπει να αποφασίζουμε για τα αυτονόητα. Συναντάς συνεχώς διάφορα “μικρά” που σε οδηγούν στο συμπέρασμα ότι τα αυτονόητα δεν λειτουργούν. Ας πούμε, κάποιοι αλήτες τόλμησαν και πέταξαν πέτρες στο σπίτι ενός Αφγανού πιτσιρικά. Κανείς δεν έχει δικαίωμα να στραφεί εναντίον ενός παιδιού».

Μιλώντας για τις εκλογές, ο Σταύρος δήλωσε πολύ αισιόδοξος. «Θα κερδίσω, η αίσθησή μου είναι ότι υπάρχει πάρα πολύς κόσμος που έχει αντιληφθεί ότι χρειάζεται ένα νέο κόμμα. Προφανώς και θα έχει κάποια θετικά από το παρελθόν, αλλά δεν θέλω να κοιτάζουμε με νοσταλγία παλιές φωτογραφίες. Πρέπει να φτιάξουμε κάτι νέο, να πάμε στο μέλλον». Παράλληλα, υπερασπίστηκε την απόφαση που έλαβαν από κοινού με τη Φώφη Γεννηματά να διατηρήσουν ως τις εκλογές τις δυο Κοινοβουλευτικές του Ομάδες, ανεξαρτήτως ποιος θα είναι αρχηγός. ‘Οπως είπε «ήταν μια τολμηρή απόφαση» καθώς είναι δεδομένο ότι νικητής θα είναι μόνο ένας.

Ο Σταύρος εξέφρασε την άποψη ότι οι κάλπες θα καταργηθούν στο μέλλον κι ότι η ηλεκτρονική συμμετοχή θα επιφέρει σοβαρές αλλαγές και τη δημοκρατία στην πράξη, δεσμευόμενος ότι τα μέλη και οι φίλοι του νέου κόμματος θα ψηφίζουν συμβουλευτικά προς τους βουλευτές, πριν από κρίσιμα νομοσχέδια. Επίσης, στο δίλημμα ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ή ΝΔ, πρόταξε την απόλυτη ανάγκη να υπάρξει συμφωνία πολλών πολιτικών δυνάμεων για ένα συγκεκριμένο, άμεσο, δυναμικό σχέδιο. «Η χώρα δεν έχει χρόνο, οι νέοι φεύγουν, οι επιχειρήσεις κλείνουν. Μπορούμε και πρέπει να κάνουμε τα πάντα για να το σταματήσουμε», τόνισε.

Επιστροφή