Υπερασπιζόμαστε αρχές και αξίες χωρίς να επηρεαζόμαστε από τα κύματα λαϊκισμού

5 Φεβρουαρίου 2018 / TAGS:

Σε εορταστική ατμόσφαιρα, παρόντος του Σταύρου και του Δημάρχου Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη, στελέχη από το Ποτάμι Μακεδονίας, αλλά και φίλοι από το Κίνημα Αλλαγής, έκοψαν το βράδυ της Κυριακής την καθιερωμένη βασιλόπιτα στο καφέ- εστιατόριο Ανφάν Γκατέ στο Τελλόγλειο Ίδρυμα.

Ο Σταύρος ευχήθηκε καλή και δημιουργική χρονιά, ενώ ο νέος αγρότης από τις Σέρρες, Αργύρης Παπουτσόγλου, κέρδισε το φλουρί.

Πέρα από τις καθιερωμένες ευχές, στις συζητήσεις κυριάρχησε το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ. «Στην πολιτική πρέπει να υπηρετείς αρχές και καθαρές αξίες και να μην παίζεις μικροκομματικά παιχνίδια ανάλογα με τη συγκυρία», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Σταύρος. Πρόσθεσε μάλιστα, πως τόσο ο ίδιος, όσο και οι συνεργάτες του, αισθάνονται υπερήφανοι που «υπερασπιζόμαστε παλιές αρχές χωρίς να επηρεαζόμαστε από τα κύματα λαϊκισμού που καμιά φορά μπορεί να πηγαίνουν αριστερά, αλλά τις τελευταίες μέρες όπως θα έχετε δει πηγαίνουν δεξιά. Και είμαστε αποφασισμένοι μέχρι τέλους να επιμείνουμε στις αρχές μας» είπε.

Μάλιστα, ανέφερε πως στη βόλτα που έκανε στους δρόμους της Θεσσαλονίκης, πολίτες τον πλησίαζαν ζητώντας του να επιμείνει στις θέσεις του για το Μακεδονικό, να μην υποχωρήσει σε ακραίες φωνές και να μη φοβηθεί τις αντιδράσεις. «Ο λαϊκισμός, είτε είναι από τη μια πλευρά, είτε από την άλλη, έχει ένα χρώμα, κι εμάς δεν μας ενδιαφέρει» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Σταύρος.

Αναφέρθηκε επίσης στις θέσεις του Κινήματος Αλλαγής επί του θέματος κι επανέλαβε ότι το Κίνημα θα τοποθετηθεί εφόσον πρώτα δει την πρόταση και όχι με βάση τους μικροκομματικούς συσχετισμούς. Μάλιστα ο Σταύρος προχώρησε και σε προβλέψεις. Πρώτον ότι η Νέα Δημοκρατία δεν πρόκειται να καταψηφίσει την πρόταση εάν είναι περίπου αυτή που περιγράφεται. Θα οδηγηθεί σε ένα «παρών» ενώ το ΚΚΕ θα απέχει από τη διαδικασία όπως και οι ΑΝΕΛ, γεγονός που, όπως είπε ο Σταύρος, σημαίνει ότι «θα έχουμε πλειοψηφία των παρόντων στη Βουλή». Επιπλέον, ο Σταύρος επεσήμανε πως εμείς θα επιμείνουμε σε μια πολύ σοβαρή, υπεύθυνη και τολμηρή τοποθέτηση, όμως η λύση δεν μπορεί να είναι «άρπα κόλλα»και  πρέπει να περιλαμβάνει δεσμεύσεις για τον αλυτρωτισμό. “Θα είναι μια διεθνής συμφωνία που θα κατατεθεί στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ και θα σημαίνει πως οποιαδήποτε αθέτησή της θα αθετεί την πορεία της χώρας προς την Ευρώπη”, κατέληξε ο Σταύρος.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης αναφέρθηκε σε μια πρόσφατη επίσκεψή του στα Σκόπια και στο κλίμα που επικρατεί. Όπως είπε, ο δήμαρχος των Σκοπίων, μόλις 35 ετών, του εξομολογήθηκε πως ντρέπεται που λένε ότι οι Σκοπιανοί, είναι απόγονοι του Μεγάλου Αλεξάνδρου καθώς «είμαστε Σλαβομακεδόνες και δεν έχουμε καμία σχέση με τον Μέγα Αλέξανδρο».  Ενώ και ο πρωθυπουργός των Σκοπίων Ζόραν Ζάεφ στην επίσκεψή του στη Θεσσαλονίκη την Πρωτοχρονιά αναφέρθηκε στο ζήτημα λέγοντας πως αυτό που πρέπει οι Έλληνες να «παλέψουν» είναι η πεποίθηση που έχει καλλιεργηθεί στους Σκοπιανούς ότι είναι «Μακεδόνες», αν και έχουν βουλγάρικες ονομασίες.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων, ο αντιδήμαρχος Σπύρος Πέγκας, στελέχη και φίλοι του Ποταμιού όπως η Γιάννα Παναγοπούλου (μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου), Παύλος Σιλβιστρόπουλος, Χριστίνα Ταχιάου,  Γιώργος Τσαούσης, Δημήτρης Κτενίδης κ.α.

Δείτε φωτογραφίες από την εκδήλωση: 

Φωτογραφίες: Θοδωρής Μανωλόπουλος 

Επιστροφή