Βλέμμα ψηλά, σκέψη μπροστά

8 Νοεμβρίου 2017 / TAGS:

O Σταύρος στα Χανιώτικα Νέα.

Καθένας μας παίρνει δύναμη από έναν τόπο. Από τις αναμνήσεις του, από τους ανθρώπους του, από τις μυρωδιές και τις συνήθειές του. Καθένας μας έχει ανάγκη από ένα σημείο αναφοράς. Χανιά. Το δικό μου σημείο αναφοράς. Περηφάνια, αγάπη, δημιουργία, χαρά. Άνθρωποι που σε «διαβάζουν» αυστηρά, αλλά όταν κερδίσουν την εμπιστοσύνη σου, τότε δε σε εγκαταλείπουν. Αυτούς τους άνδρες και αυτές τις γυναίκες έρχομαι να συναντήσω σήμερα για να πάρω δύναμη και για να τους προσκαλέσω να βαδίσουμε και πάλι μαζί, σε έναν δρόμο δύσκολο. Να φτιάξουμε μαζί ένα νέο κόμμα. Ένα κόμμα που θα προωθεί προοδευτικές πολιτικές και θα αντιστέκεται στα άκρα. Ένα κόμμα που θα αναζητά λύσεις από το αύριο και όχι από τα παλιά λυσάρια. Ένα κόμμα που θα στέκεται μακριά από τις χρησιμοποιημένες ταμπέλες, μακριά από τον λαϊκισμό και μακριά από τον συντηρητισμό.

Και δεν υπάρχει τόπος που θα μπορούσε να εμπνεύσει περισσότερο μια τέτοια προσπάθεια άλλος από τα Χανιά. Την πατρίδα του Ελευθέριου Βενιζέλου, αυτού που έφτιαξε τη μεγάλη προοδευτική παράταξη. Μιας παράταξης που έλεγε όχι στις ακρότητες, αλλά ναι στη σύνθεση των απόψεων. Μια παράταξη που στόχευε στον συνδυασμό της ανάπτυξης με την κοινωνική δικαιοσύνη. Αν δεν υπάρχει δικαιοσύνη, η ανάπτυξη αφορά τους λίγους. Και αν δεν υπάρχει ανάπτυξη, η κοινωνική δικαιοσύνη δημιουργεί μόνο ελλείμματα. Τον στόχο του Ελευθέριου Βενιζέλου πρέπει λοιπόν να υπερασπιστούμε. Πρώτοι εμείς, οι άνθρωποι των Χανίων. Άνθρωποι που κρατούμε το βλέμμα μας ψηλά και στρέφουμε τη σκέψη μας μπροστά.

Το μήνυμα που πρέπει να μεταδώσετε στους φίλους σας κι αυτοί στους δικούς τους είναι ότι την Κυριακή έχουμε μια μεγάλη ευκαιρία να κινητοποιηθούμε για να γίνουμε εμείς το Κέντρο της αλλαγής. Να μην παρακολουθούμε τις εξελίξεις, αλλά να τις καθορίζουμε οι ίδιοι. Εγώ τόλμησα, ένωσα και τώρα μπορούμε να νικήσουμε. Μεταδώστε παντού το σύνθημά μας: γινόμαστε εμείς η μεγάλη δύναμη αλλαγής στο Κέντρο. Θα ποτίσουμε την κοινωνία με τις ιδέες ενός νέου κινήματος που θα είναι ανοιχτό, σύγχρονο, διαφανές, συμμετοχικό. Ενός κινήματος χωρίς αποκλεισμούς και κολλητούς. Τολμήστε το και εσείς συμπατριώτες μου.

Το απόγευμα στις 7 σας περιμένω στον Κήπο, εκεί που ξεκίνησε και το Ποτάμι τον Μάρτιο του 2014.

Επιστροφή