Τρεις λόγοι για να ψηφίσεις Ποτάμι

2 Απριλίου 2019 / TAGS:

«Οι ευρωεκλογές δεν είναι δημοσκόπηση όπως λένε στην ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και τον ΣΥΡΙΖΑ» τόνισε ο Σταύρος μιλώντας στον ρ/σ NEWS 24/7, προσθέτοντας ότι την επόμενη πενταετία θα παρθούν στις Βρυξέλλες πολύ σημαντικές αποφάσεις και η Ελλάδα θα πρέπει να εκπροσωπηθεί με ανθρώπους λογικούς που γνωρίζουν τα θέματα. «Το Ευρωκοινοβούλιο δεν έχει ανάγκη από ατάκες και πάσες» είπε χαρακτηριστικά, σχολιάζοντας το άγχος των άλλων κομμάτων να «κλείσουν» γνωστά ονόματα για τα ψηφοδέλτια τους.

Ερωτώμενος από την Αγγελική Σπανού και τον Βασίλη Σκουρή για τους τρεις λόγους που κάποιος πρέπει να ψηφίσει Ποτάμι ο Σταύρος απάντησε.

Πρώτον: Να δώσουμε λόγο στα παιδιά που έφυγαν.
Εκπλήξαμε το πολιτικό κατεστημένο της χώρας, βάζοντας στο ευρωψηφοδέλτιο μας 15 ανθρώπους που ζουν σε 15 διαφορετικές πρωτεύουσες της ΕΕ. Η χώρα αδειάζει. Σημαντικοί άνθρωποι έχουν φύγει στο εξωτερικό. Νέοι, επιστήμονες. Αυτοί οι άνθρωποι έχουν φωνή και πρέπει να είναι σε διασύνδεση με τη πατρίδα.

Δεύτερον: Το Ποτάμι είναι το Κίνημα που τολμάει αυτά που δεν τολμάνε οι άλλοι.
Και είναι κάτι που το έχει αποδείξει υπερασπιζόμενο κόντρα στο κομματικό συμφέρον το πατριωτικά σωστό και στηρίζοντας τα ατομικά δικαιώματα όταν άλλοι πολιτικοί κρύβονταν στους διαδρόμους και τα σπίτια τους.

Ο τρίτος λόγος για να ψηφίσει κανείς Ποτάμι είναι γιατί δεν μοιάζει με τα άλλα κόμματα.
Δε φτιάξαμε ένα αυστηρό κομματικό μηχανισμό που εκτρέφει κομματικά στελέχη για να νιώθω ασφάλεια ο αρχηγός. Παραμείναμε ένα λαϊκό κίνημα που προσπαθεί και φέρνει κάθε φορά σε κάθε μάχη, συμμάχους στον ίδιο αγώνα. Δεν είμαστε ένα κόμμα με σφιχταγκαλιασμένους κομματικούς που κάνουν γιούρια σήμερα στην εξουσία, αύριο στο ευρωκοινοβούλιο. 


Αναφερόμενος στον εκλογικό στόχο του κινήματος στις ευρωεκλογές έθεσε το 5% και την εκλογή δύο ευρωβουλευτών. Και ανακοίνωσε την έναρξη περιοδειών στην Πελοπόννησο και αμέσως μετά στην Θεσσαλία με στόχο να επισκεφθεί όλη τη χώρα μέχρι τις ευρωεκλογές.

Ερωτώμενος για το έκτακτο συνέδριο του ΚΙΝΑΛ και τις εικόνες που μεταδόθηκαν είπε ότι ήταν στενάχωρο που προέβαλαν αποσπάσματα λόγων του Ανδρέα Παπανδρέου τα οποία και ο ίδιος αργότερα, αλλά και ο Κώστας Σημίτης και ο Γιώργος Παπανδρέου, αναθεώρησαν.

«Η ατάκα “δεν θα επιτρέψουμε ποτέ τη χρήση παραγώγων του ονόματος Μακεδονία” χειροκροτήθηκε μανιωδώς από όλους. Είναι αυτή η εθνική θέση; Αναρωτιέμαι οι άνθρωποι που ήταν εκεί, μεταρρυθμιστές υποτίθεται, εκσυγχρονιστές, σημιτικοί, πώς μπορούσαν και χειροκροτούν; Όταν πανηγυρίζεις και αγκαλιάζεσαι υπό τους ήχους συνθημάτων που έχεις πολεμήσει, νομίζω ότι πρέπει να έχεις ένα μεγάλο πρόβλημα μέσα σου».


Ερωτώμενος για τις δημοσκοπήσεις είπε ότι δεν είναι ευαγγέλιο
. «Στις δημοσκοπήσεις για τις ευρωεκλογές αυτή τη στιγμή απαντά ένα 20% του κόσμου. Όλοι οι άλλοι αδιαφορούν. Αυτή την αδιαφορία θα προσπαθήσω να αντιμετωπίσω με την περιοδεία σε όλη την Ελλάδα».

Ακούστε το απόσπασμα:

Επιστροφή