Το Ποτάμι δεν είναι υπάλληλος ούτε της ΝΔ ούτε του ΣΥΡΙΖΑ

28 Ιανουαρίου 2019

Για όλους και για όλα μίλησε ο Σταύρος Θεοδωράκης στη συνέντευξη που παραχώρησε στο κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του Open και την Έλλη Στάη. Όπως υπογράμμισε “το Ποτάμι δεν είναι υπάλληλος ούτε της ΝΔ, ούτε του ΣΥΡΙΖΑ” και συμπλήρωσε πως “ο κ. Δανέλλης κινήθηκε κατ’ εντολήν του ΣΥΡΙΖΑ και ο κ.Ψαριανός και ο κ.Αμυράς κατ’ εντολήν της Νέας Δημοκρατίας”.

“Τραυματίζεις τη Δημοκρατία, γιατί ο θεσμός της αντιπροσώπευσης είναι ιερός. Δεν μπορεί να φύγει ένας βουλευτής από ένα κόμμα και να πάει σε άλλο. Θα έπρεπε να θεωρούμε αδιανόητο να εντάσσονται κάποιοι σε άλλα κόμματα στην ίδια κοινοβουλευτική περίοδο. Μπορούν να παραιτηθούν, να θέσουν υποψηφιότητα στις επόμενες εκλογές και να γίνουν βουλευτές” σημείωσε.

Δείτε το βίντεο:

Ακολουθεί ολόκληρη η συνέντευξη:

Μια αναφορά στην ομιλία σας στη Βουλή την προηγούμενη εβδομάδα στη διάρκεια της συζήτησης για τη Συμφωνία των Πρεσπών είπατε θα αποκαλύψω ποιοι σκότωσαν την Κ.Ο του Ποταμιού. Και βεβαίως επειδή είστε ακριβολόγος περιμένω να μου πείτε ποιοι είναι αυτοί που την σκότωσαν γιατί πράγματι ήταν ξαφνικό ότι έπαψε να υπάρχει η Κ.Ο του Ποταμιού, ήταν για μας ξαφνικό, ήταν και για σας;

Ήταν ξαφνικό, ναι! Ήταν ξαφνικό γιατί είχαν διαφωνίες και τις ξέραμε αλλά δεν υπήρχε καμία ένδειξη ότι κάποιοι θα εγκαταλείψουν την Κ.Ο. Όχι μόνο δεν υπήρχε ένδειξη, υπήρχαν όπως ξέρετε οι αντίθετες διαβεβαιώσεις, οι αντίθετοι όρκοι πίστης.

Είχατε δηλαδή διαβεβαιώσεις από τον κ. Αμυρά κατ αρχήν γιατί με τη δικιά του κίνηση δόθηκε η χαριστική βολή του να πάψει να υπάρχει η Κ.Ο…

Όχι δόθηκε με την κίνηση του κ. Αμυρά και του κ. Ψαριανού, οι οποίοι την Πέμπτη το βράδυ – δεν ξέρω πόση σημασία έχουν αυτά…

Έχουν πολύ μεγάλη σημασία γιατί είναι πολιτικές συμπεριφορές & ηθικές συμπεριφορές…

Σέβομαι τον ρόλο σας και σέβομαι και την αγωνία κάποιων ανθρώπων να μάθουν μερικά πράγματα γιατί ίσως να έχετε δίκιο σε αυτό ότι μερικές λεπτομέρειες κρίνουν τους άνδρες, κρίνουν τους ανθρώπους. Την Πέμπτη το βράδυ παρουσία 50 στελεχών, όχι εγώ & αυτοί, ο κ. Αμυράς και ο κ. Ψαριανός έδωσαν όλες τις διαβεβαιώσεις ότι όλα αυτά που λέγονται ότι θα φύγουνε από το Ποτάμι είναι γελοιότητες, αυτοί που τα λένε είναι γελοίοι και αυτοί θα μείνουν ως μαχητές στο Ποτάμι μέχρι την τελευταία στιγμή. Και η έκπληξη των ανθρώπων είναι ότι μαθαίνουν ότι τη Δευτέρα το πρωί αυτοί οι άνθρωποι, διαφορετικές ώρες, 7 η ώρα το πρωί το ξημέρωμα ο κ. Αμυράς και 10-11 ο κ. Ψαριανός είπαν φεύγουμε από το Ποτάμι.

Το ερώτημα λοιπόν εδώ είναι αν υπήρχε κάποιο σχέδιο. Και αν αυτό το σχέδιο το υποστήριζαν και κάποιοι άλλοι πέραν του εαυτού τους. Γιατί το να υπάρχει μία συμπεριφορά σε προσωπική βάση που κάποιοι να διαβεβαιώνουν ότι θα μείνουν σε ένα πολιτικό κόμμα και μετά να τρελαίνονται – για να το πω έτσι – είναι μία εκδοχή. Η άλλη εκδοχή, που είναι πολύ πιο σοβαρή – αυτό φαντάζομαι υπονοούσατε στην ομιλία σας στη Βουλή – είναι ότι υπάρχει ένα γενικότερο πολιτικό πλαίσιο που υποστήριξε τις δικές τους αποχωρήσεις από το Ποτάμι. Να υπάρχει κάποιο άλλο κόμμα να το πω πιο δημοσιογραφικά.

Οι δύο βουλευτές που αναφέρατε έφυγαν από το Ποτάμι κατ’ εντολή της ΝΔ.

Είστε σε θέση να το γνωρίζετε αυτό;

Ναι είμαι σε θέση να το γνωρίζω. Και να σας πω, είστε δημοσιογράφος, είστε παλιά, να σας δώσω τρία περιστατικά να μου πείτε εσείς το συμπέρασμα. Και οι δύο βουλευτές έχουν πει στα στελέχη του Ποταμιού – σε ανύποπτες στιγμές – σε συνεδριάσεις, ότι πιέζονται από τη ΝΔ, από ανθρώπους της ΝΔ να φύγουν από το Ποτάμι . Και το έλεγαν με ηρωικούς τόνους, δηλαδή δεν κάρφωναν τη ΝΔ αλλά το έλεγαν για τους εαυτούς τους, εμάς που μας θέλει η Νέα Δημοκρατία, εμείς δεν θα φύγουμε αλλά θα μείνουμε μαζί σας. Την Πέμπτη το βράδυ δίνουν όλες τις διαβεβαιώσεις πως θα παραμείνουν στο Ποτάμι και το ξημέρωμα της Δευτέρας φεύγουν και οι δύο αντιπρόεδροι της Νέας Δημοκρατίας βγαίνουν , προσέξτε κάτι που θα έπρεπε να είναι ντροπή για το πολιτικό σύστημα , βγαίνουν οι δύο αντιπρόεδροι και πανηγυρίζουν και λένε πως τους καλοδεχόμαστε στη Νέα Δημοκρατία όποτε εκείνοι θέλουν .

Ποιος είναι ο λόγος που το έκαναν αυτό τη συγκεκριμένη στιγμή; Ποιος είναι ο λόγος που η ΝΔ το έκανε αυτό τη συγκεκριμένη στιγμή; Προσπαθώ να βρω τη λογική των πραγμάτων.

Δεν θέλω , γιατί θα μπορούσα να σας αναφέρω και μηνύματα που υπάρχουν ότι πρέπει να ψηφίσετε αυτό που θέλουμε εμείς γιατί αν δεν ψηφίσετε αυτό που θέλουμε εμείς θα σας πάρουμε τους βουλευτές.. Υπήρξαν πολλά τέτοια και σε εμένα και στον αντιπρόεδρο και σε άλλους ανθρώπους από το Ποτάμι.

Και σε εσάς έχουν στείλει τέτοια μηνύματα;

Το Ποτάμι , το Ποτάμι έχει ξεκαθαρίσει από πολύ νωρίς πως μπορεί να συμφωνεί σε κάποια πράγματα με τη ΝΔ όπως υποστηρίζει και πράγματα που φέρνει η κυβέρνηση αν είναι για το καλό των πολιτών αλλά δεν είναι υπάλληλος ούτε της Νέας Δημοκρατίας ούτε του ΣΥΡΙΖΑ στο πολιτικό σύστημα. Είναι αυτόνομη πολιτική δύναμη και αυτό θα συνεχίσει να είναι γιατί μπορεί να διαλύθηκε η κοινοβουλευτική μας ομάδα αλλά εμείς ως κόμμα υπάρχουμε και θα συνεχίσουμε να υπάρχουμε .

Θα το πούμε αυτό στη συνέχεια ποια θα είναι η πορεία. Εγώ ρωτάω γιατί για να δω ένα πολιτικό σκεπτικό πίσω από αυτό γιατί ότι υπήρχε ένα φλερτ με τη ΝΔ από τα δύο αυτά στελέχη ήταν γνωστό, το γνωρίζατε και εσείς το γνωρίζαμε και εμείς. Και δηλώσεις γίνονταν από την πλευρά τους και ήταν ξεκαθαρισμένη η στάση τους και στις Πρέσπες.

Δεν μπορώ να ξέρω ποιες συζητήσεις γίνονται στη Νέα Δημοκρατία αλλά μπορώ να ξέρω ένα κλίμα που μου μεταφέρουν και δημοσιογράφοι και άλλοι άνθρωποι που μιλάω μαζί τους. Και είναι πώς όσο η ΝΔ γέρνει προς τα δεξιά και η ΝΔ γέρνει στα δεξιά τώρα , κάνει συντηρητικές επιλογές , γίνεται πιο πολύ Νέα Δημοκρατία του κ.Σαμαρά από ότι Νέα Δημοκρατία του κ. Μητσοτάκη , όσο λοιπόν γέρνει θέλει να καθαρίσει το τοπίο στο κέντρο , θέλει ο κεντρώος ψηφοφόρος να μην έχει εναλλακτική λύση , να μην μπορεί να πει ο κεντρώος ψηφοφόρος ναι με απογοητεύει η δεξιά Νέα Δημοκρατία αλλά που να πάω , διαλύθηκε και το Ποτάμι . Νομίζω λοιπόν πως αυτός ήταν ο στόχος είναι κάτι πονηρό αλλά δεν είναι όσο πρέπει πολιτικό γιατί νομίζω πως τα κόμματα δεν πρέπει να κρίνονται από τις μεταγραφές βουλευτών πρέπει να κρίνονται με βάση τις θέσεις τους Την ίδια σκέψη έκαναν και από τον Σύριζα , οι ίδιες ενέργειες …

Αναφέρεστε τώρα στον κ.Δανέλλη

Προφανώς , προφανώς γιατί και ο κ. Δανέλλης έφυγε από το Ποτάμι κατ’ εντολή του ΣΥΡΙΖΑ και προστέθηκε στους 151. Ο κ. Δανέλλης σε όλες τις συνεδριάσεις, παρά τις όποιες διαφωνίες είχε με τους άλλους βουλευτές, είχε διαβεβαιώσει όλους ότι ψήφο εμπιστοσύνης ένα κόμμα της αντιπολίτευσης στη συμπολίτευση δεν δίνει. Μπορούμε να συμφωνούμε σε κάτι μικρό, αλλά δεν μπορείς να μεταπηδάς από την αντιπολίτευση στη συμπολίτευση και είχε πει ότι ‘’δεν υπάρχει περίπτωση εγώ να πάω στην κυβέρνηση, στην κυβερνητική πλειοψηφία’’. Άλλωστε, σας θυμίζω ότι ο κ. Δανέλλης στην πρόταση μομφής του καλοκαιριού είχε ψηφίσει όπως όλοι οι βουλευτές του Ποταμιού εναντίον της κυβέρνησης. Άρα ο κ. Δανέλλης κινήθηκε κατ’ εντολήν του ΣΥΡΙΖΑ κι ο κ.Ψαριανός και ο κ.Αμυράς κατ’ εντολήν της Νέας Δημοκρατίας. Ποια Νέα Δημοκρατία, αυτό είναι ένα ερώτημα. Είναι του κ. Μητσοτάκη, είναι του κ. Γεωργιάδη, είναι του κ. Σαμαρά; Ποσώς με ενδιαφέρει.

Αυτές είναι δύο πολύ σοβαρές καταγγελίες και είναι προφανές ότι γνωρίζετε το παρασκήνιο κι έχετε τη βεβαιότητα όταν λέτε ότι πήραν εντολή κι έκαναν αυτό.

Κανείς δεν μπορεί να μου καταλογίσει στο πολιτικό σύστημα και νομίζω και στη δημοσιογραφία ότι είμαι απ’ αυτούς που γενικώς λένε για να λένε. Μπορούν να πουν πολλά για μένα, μπορούν να διαφωνούν κάποιοι με τις απόψεις μου αλλά κανείς εδώ και 25-30 χρόνια που είμαι στον δημόσιο βίο, μέσω της δημοσιογραφίας και της πολιτικής, δεν μπορεί να πει ότι μιλάω με λόγια του αέρα όπως συνηθίζουν πολλοί στην πολιτική.

Για ποιον λόγο φτάσατε στο σημείο στο Ποτάμι να υπάρχουν αυτές οι διαρροές, να μην είναι συγκροτημένο το Ποτάμι γιατί πριν είχαν φύγει κι άλλοι 7 βουλευτές προς τη Νέα Δημοκρατία αλλά και προς το ΚΙΝΑΛ.

Υπάρχουν άνθρωποι που έχουν πάει στη Νέα Δημοκρατία, υπάρχουν άνθρωποι που έχουν πάει στη Δημοκρατική Συμπαράταξη, υπάρχουν άνθρωποι που έχουν πάει στο ΣΥΡΙΖΑ. Υπάρχουν συνολικά 23 άνθρωποι από τη Βουλή που έχουν αλλάξει θέση. Δεν είναι απλά ένα φαινόμενο της εποχής, είναι ένα αρνητικό φαινόμενο για τη Δημοκρατία. Δεν λέω για το Ποτάμι, αλλά το να σε εκλέγει κάποιος στη Λάρισα, να σε εκλέγει στη Θράκη για να εκπροσωπήσεις τις αρχές ενός κόμματος κι εσύ να φεύγεις χωρίς διαφωνία επί των αρχών αλλά να φεύγεις επειδή εσύ λες ασθενεί το κόμμα μου, μικραίνει το κόμμα μου, άρα θα πάω κάπου αλλού που θα νιώθω πιο ασφαλής. Είναι η ανάγκη να νιώσουν ασφαλής σε έναν μεγαλύτερο χώρο σε μια εποχή εκρηκτική, σε μια εποχή ανασφάλειας.

Σας προκάλεσε σήμερα ο κ. Ψαριανός λέγοντας πως το Ποτάμι αυτοκτόνησε, δεν το σκότωσε κανείς και κακώς τα λέει αυτά ο κ.Θεοδωράκης και σας προκάλεσε λέγοντας να πάψετε να είστε “Μάρθα Βούρτση”, να βγάλετε από μέσα σας την “Μάρθα Βούρτση” και να δείτε τι λάθη κάνατε.

Πρώτον έχω κάνει πολλά λάθη. Έχω κάνει πολλά λάθη γιατί δεν είχα κανένα εγχειρίδιο πολιτικής. Μπήκα στην πολιτική από την δουλειά μου για να προσφέρω, αλλά ας αφήσουμε την κουβέντα για τα λάθη κάποια άλλη στιγμή. Εγώ ο Σταύρος είμαι, ο Σταύρος ήμουν και ο Σταύρος θα μείνω και δεν θα βρω στέγη σε κανένα άλλο κόμμα πέρα από τη στέγη του Ποταμιού. Μπορεί να πει το ίδιο ο κύριος Ψαριανός; μπορεί να διαβεβαιώσει τον κόσμο, τον κόσμο που τον ψήφισε στο Ποτάμι ότι δεν θα είναι υποψήφιος της ΝΔ; μπορεί να διαβεβαιώσει το ίδιο και ο κ. Αμυράς; δεν μπορούν. Για αυτό, ας σιωπήσουν καλύτερα.

Εσείς είστε βέβαιος ότι θα είναι υποψήφιοι με τη ΝΔ.

Μα είστε εδώ και θα είμαστε εδώ ελπίζω, δεν είναι πολύ μακρύ το διάστημα και θα δούμε την ακρίβεια του καθενός. Εγώ λοιπόν λέω, ενώ όλοι γνωρίζετε, και εσείς αλλά και όλοι οι συνάδελφοί σας, ότι είχα όλες τις δυνατότητες, και στο ΚΙΝΑΛ να έχω ψηφοδέλτιο επικρατείας και στη ΝΔ, και παντού με έχουν καλέσει και ο κος Τσίπρας παλιότερα…

Σας έχει καλέσει ποτέ η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ να μπείτε στις δικές τους τάξεις και τα ψηφοδέλτιά τους;

Ο κ. Τσίπρας δεν το έχει κρύψει ότι έχει πει παλιότερα στο Ποτάμι να μπει στην κυβέρνηση. Είχαμε πει εμείς “δεν θέλουμε να έχουμε σχέση με αυτόν τον λαϊκισμό και τις ιδεοληψίες αυτού του χώρου”. Και δεν θέλουμε να συγκυβερνήσουμε με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Μιλάτε για τον Σεπτέμβρη του ’15, μετά τις εκλογές του 2015;

Μιλάμε για μετά από τον Σεπτέμβριο, έχει ειπωθεί ότι σε διάφορες στροφές της ιστορίας, υπήρχαν κλήσεις προς το Ποτάμι να βοηθήσει την κυβέρνηση. Και είπαμε ΟΧΙ. Δεν υπάρχει περίπτωση να γίνουμε υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ. Σας είπα το καθήκον ενός πολιτικού είναι να βοηθάει στιγμιαία, να ψηφίζει στη Βουλή πράγματα που οι άλλοι δεν τολμούν να ψηφίσουν. Ψηφίσαμε τα δικαιώματα των ομόφυλων ζευγαριών και χάρηκα πάρα πολύ που καταδικάστηκε ο Μητροπολίτης Αμβρόσιος – δεν ξέρω αν είναι σωστό και χριστιανικό που χάρηκα – αλλά δώσαμε πολύ μεγάλη μάχη όταν κάποιοι αρχηγοί απουσίαζαν και ήταν άρρωστοι στο σπίτι τους. Και εμείς υποστηρίξαμε αυτά τα δικαιώματα.

Εννοείτε την κυρία Γεννηματά.

Ναι, εννοώ την κυρία Γεννηματά. Είστε πολύ καλή, θυμάστε εννοώ. Εμείς ήμασταν εκεί και δώσαμε μάχη. Δώσαμε μάχη για τους διαφορετικούς ανθρώπους. Δώσαμε τις μάχες μας. Άλλο αυτό και άλλο να μπούμε στην κυβέρνηση. Δεν είμαστε στην κυβέρνηση, δεν θα μπούμε και αντιμετωπίζουμε αρνητικά τον τρόπο που χειρίζεται την πολιτική πραγματικότητα ο κος Τσίπρας και οι συνεργάτες του.

Υπήρχε μια φιλολογία γύρω από το θέμα. Τι προσέγγιση σας έκανε η Νέα Δημοκρατία;

Υπάρχει ένα δημόσιο κάλεσμα από τη Ν.Δ. πότε σε καλούς και πότε σε κακούς τόνους. Παλιότερα ο επικοινωνιολόγος του κυρίου Μητσοτάκη, ο κ. Θεοδωρικάκος είχε πει ότι καλούμε τους βουλευτές από το Ποτάμι να έρθουν στη ΝΔ.

Μια παρασκηνιακή προσέγγιση σε σας.

Μια δημόσια προσβολή. Μου λένε κάποιοι. Δε γίνονται αυτά στην πολιτική; Άλλο να το κάνεις και να ντρέπεσαι άλλο να το κάνεις και να περηφανεύεσαι. Είμαστε στην εποχή που αυτά τα πράγματα γίνονται και κάποιοι περηφανεύονται. Με ξάφνιασε πάρα πολύ ο Κωστής Χατζηδάκης, που τον είχα κατατάξει στους φιλελεύθερους ειλικρινείς πολιτικούς που βγήκε και είπε “Ελάτε. Είμαστε εδώ σας περιμένουμε, σας έχουμε ετοιμάσει τις καρέκλες. Καθίστε στη ΝΔ”. 2019 και λες σε βουλευτές που έχουν εκλεγεί με λίστα άλλου κόμματος “Σας περιμένω, χωρίς την έγκριση του λαού στο κόμμα μου”;

Μόλις δήλωσαν την ανεξαρτητοποίηση τους.

Τι πάει να πει αυτό; Προφανώς, κάποιος φεύγει και σε 10 – 20 μέρες γυρνάει. Αλλά το να έχεις τέτοιο νοιάξιμο Το είπε και ο κ. Γεωργιάδης. Αν είναι τόσο φίλοι σου και αγωνιάς για το επαγγελματικό τους μέλλον θα το καταλάβω. Αλλά αν το κάνεις για να συμβάλεις στην πολιτική πραγματικότητα της χώρας είσαι λάθος. Τραυματίζεις τη Δημοκρατία, γιατί ο θεσμός της αντιπροσώπευσης είναι ιερός. Δεν μπορεί να φύγει ένας βουλευτής από το ΚΚΕ και να πάει σε άλλο κόμμα. Θα έπρεπε να θεωρούμε αδιανόητο να εντάσσονται κάποιοι σε άλλα κόμματα στην ίδια κοινοβουλευτική περίοδο. Μπορούν να παραιτηθούν, να θέσουν υποψηφιότητα στις επόμενες εκλογές και να γίνουν βουλευτές.

Εσείς ζητήσατε από τους 2 αυτούς βουλευτές να παραδώσουν τις έδρες;

Προφανώς. Ζήτησα. Αλλά δεν θα γίνω αστυνόμος της συνείδησής τους. Οι ίδιοι πρέπει να σκεφτούν τι τραύμα προκάλεσαν στους εθελοντές και τους ανθρώπους του Ποταμιού. Στον κύριο Δανέλλη ήμασταν ξεκάθαροι. Γιατί η μια σύγκρουση έγινε με τον κύριο Δανέλλη που έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης και δεν έπρεπε και οι άλλες 2 ντροπιαστικές παραιτήσεις.

Τώρα πώς θα προχωρήσετε; Μιλήσατε για αυτόνομη κάθοδο στις ευρωεκλογές. Το ίδιο θα κάνετε και στις εθνικές; Δεν ξέρουμε και πότε θα γίνουν.

Εγώ θέλω να είμαι πολύ ειλικρινής με τους πολίτες. Τραυματιστήκαμε και δεν είμαστε παντοδύναμοι. Προσπαθούμε να πείσουμε τον κόσμο – γιατί ξέρετε ότι υπάρχει μια ψεύτικη μεταφορά στον κόσμο. Διαλύθηκε η Κοινοβουλευτική Ομάδα μπορεί να σημαίνει ότι διαλύθηκε το Ποτάμι. Άρα, έχουμε τραυματιστεί. Αλλά υπάρχει πάρα πολύς κόσμος που επιστρέφει. Είτε θυμωμένα, επιστρέφει. Υπάρχουν πάρα πολλοί άνθρωποι από το φιλελεύθερο στρατόπεδο. Δεν ξέρω αν μάθατε για μια εκδήλωση για το «μακεδονικό» που κάναμε στο Ζάππειο. «Πλημμύρισε» το Ζάππειο την ίδια μέρα που έφυγαν οι βουλευτές και μας έλεγαν ‘’εμείς επιστρέφουμε’’, ‘’ερχόμαστε στο Ποτάμι’’.

Κι εσάς σας βλέπω θυμωμένο.

Αυτό είναι αλήθεια.

Ο θυμός αυτός είναι καλός.

Είμαι πεισματάρης ξέρετε.

Το ξέρω αυτό…. Τι θα κάνετε με τις εθνικές εκλογές; Θα υπάρξει αυτόνομη κάθοδος …

Επειδή έχω ήσυχη τη συνείδησή μου θα πολεμώ μέχρι τέλους στο να υπάρξει στη χώρα ένα νέο Κίνημα όχι με τα παλιά υλικά. Ένα Κίνημα που θα σέβεται τους αντιπάλους, ένα Κίνημα που θα προσπαθεί να…

Αυτό ίσως είναι και το επόμενο κομμάτι το οποίο θα έχουμε την ευκαιρία να το συζητήσουμε μια άλλη φορά. Το ποια ήταν τα λάθη που έκανε το Ποτάμι. Γιατί έτσι ξεκίνησε: Με καινούργια υλικά, τα οποία αποδείχτηκε ότι ήταν πιο παλιά από τα παλιότερα, όπως μας λέτε. Οπότε αυτά είναι παλιά ερωτήματα τα οποία έχει κανείς να απαντήσει και να κάνει και την αυτοκριτική του ..

Με μεγάλη χαρά σε άλλο χρόνο να σας πω και τα λάθη μου. Και να σας πω για κάποια λάθη που φταίω… φταίω εγώ και κάποια που ήταν αναγκαστικά να γίνουν…

Να εικάσω για αυτόνομη κάθοδο του Ποταμιού στις ευρωεκλογές

Προφανώς.

Αν γίνουν ταυτόχρονα ευρωεκλογές και εθνικές δεν το έχετε αποφασίσει ακόμα;

Όχι. Αν γίνουν ταυτόχρονα θα κατέβουμε. Τον Μάιο το Ποτάμι θα είναι σε όλες τις κάλπες. Τώρα αν γίνει εκλογικός αιφνιδιασμός σε 20 μέρες, δεν ξέρω αν σε τόσο χρόνο μπορούμε να ανταπεξέλθουμε.

Πιστεύετε σε αυτό που είπε ο κ.Καμμένος σήμερα; Για εκλογές πριν τις 25 Μαρτίου;

Δε νομίζω. Πιστεύω ότι ο κ.Τσίπρας θα κάνει ευρωεκλογές τον Μάιο και πιστεύω ότι θα πάει κούτσα- κούτσα με τους έξι που πήρε από άλλα κόμματα –αρνητικό- μέχρι τον Σεπτέμβριο.

Σημειώστε μια ημερομηνία αν θέλετε. 26 Φεβρουαρίου. Κλείνουμε 5 χρόνια Ποτάμι και είμαστε αποφασισμένοι τότε να παρουσιάσουμε στον κόσμο μια νέα λύση από το Ποτάμι.

Κι εγώ που έλεγα ότι θα σε ξανακαλωσορίσω στη δημοσιογραφία

Όχι. Ίσως κάποια άλλη στιγμή μετά από μια μεγάλη ήττα. Αλλά τώρα δεν νιώθω ηττημένος.

Ναι και πολύ θυμωμένος λέω εγώ…

Επιστροφή