Το Μάτι έπεσε θύμα της κομματικής αναξιοκρατίας

7 Μαρτίου 2019 / TAGS:

«Η δικογραφία αποδεικνύει ότι επρόκειτο για μία διαλυμένη πολιτεία. Είναι μια προσβολή για όλους μας. Δεν υπήρξε ο παραμικρός σχεδιασμός, η παραμικρή σωστή δράση και πρέπει να υπάρξουν παραδειγματικές τιμωρίες». Αυτά τόνισε ο Σταύρος σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ, ερωτηθείς από τον Γιάννη Ντσούνο και τον Χρήστο Κούτρα για την ποινική δίωξη σε βάρος 20 υπευθύνων για την τραγωδία στο Μάτι. Και αναρωτήθηκε: «Ποιος είπε ότι η πολιτεία πρέπει να μπορεί να δρα μόνο σε συνθήκες Ευαγγελίου»;

Ερωτηθείς αν θα αποδοθούν ευθύνες, ο επικεφαλής του Ποταμιού σημείωσε ότι αποτέλεσε έκπληξη που οι κατηγορίες είναι πλημμεληματικού χαρακτήρα, αλλά «δεν μπορεί παρά να πιστεύουμε στην ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης».

«Δεν είναι μόνο η μνήμη των 100 ανθρώπων που χάσαμε. Είναι ότι αν δεν τιμωρηθούν κάποιοι δεν θα πάρουμε μαθήματα για το μέλλον», συμπλήρωσε.

Με αφορμή το Μάτι, ο Σταύρος επεσήμανε ότι ο κρατικός μηχανισμός παραμένει αναξιοκρατικός, παρά και τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η χώρα απέναντι στους θεσμούς. «Η διάθεση να βάζουμε τα “δικά μας παιδιά” στην δημόσια διοίκηση είναι η συνταγή της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ και τώρα του ΣΥΡΙΖΑ και είναι μία καταστροφική συνταγή για την κοινωνία», είπε επισημαίνοντας ότι μόλις χθες η κυβέρνηση με νέα τροπολογία παράτεινε για άλλους έξη μήνες την θητεία των κορυφαίων στελεχών του δημοσίου βάζοντας στον πάγο την διαδικασία επιλογής τους από το μητρώο επιτελικών στελεχών.

Ερωτηθείς για τις επερχόμενες ευρωεκλογές, ο Σταύρος δήλωσε ότι το Ποτάμι θα είναι «παρών» και τόνισε ότι πέρα από το πρόβλημα που ζούμε καθημερινά με αυτή την κυβέρνηση, η μάχη των ευρωεκλογών είναι κάτι ευρύτερο που θα καθορίσει το ποια Ευρώπη τελικά θέλουμε. «Υπάρχει ένα πολύ μεγάλο ποσοστό των Ελλήνων που σκέφτονται το Ποτάμι ως μια συνεπή ευρωπαϊκή δύναμη μακριά από λαϊκισμούς και συντηρητισμούς», τόνισε και επανέλαβε ότι το Ποτάμι ακολουθεί ένα ευρωπαϊκό μοντέλο που το καλύπτει σε μεγάλο βαθμό η ατζέντα Ευρωπαϊκής Αναγέννησης του Μακρόν.

Σε ερώτημα των δημοσιογράφων για το αν πρέπει να υπάρξει κυβερνητική αλλαγή στη χώρα, σχολίασε ότι προφανώς η κυβέρνηση δεν μπορεί να αντεπεξέλθει στα μεγάλα προβλήματα της χώρας, αλλά η λύση δεν θα έρθει με τους παλιούς υπουργούς μιας αυτοδύναμης ΝΔ. «Η κρίση μας έχει μάθει ότι η λύση βρίσκεται στις συνεργασίες». Και επανέλαβε τις πέντε θέσεις του Ποταμιού που αποτελούν τη βάση της μετεκλογικής συνεργασίας με το κόμμα που θα πάρει το προβάδισμα στην επόμενη εκλογική μάχη.

Τέλος, ερωτηθείς σχετικά με το αεροσκάφος από τη Βενεζουέλα που προσγειώθηκε στο Ελευθέριος Βενιζέλος, δήλωσε ότι η αρμόδια υπηρεσία από την πρώτη στιγμή θα έπρεπε να δώσει εξηγήσεις για την παρουσία του αεροσκάφους, πόσες ώρες παρέμεινε και ποιος επέβαινε και ότι όλο αυτό το πέπλο μυστηρίου δημιούργησε μια αντιδικία, ανάμεσα στην κυβέρνηση και την αντιπολίτευση, που θυμίζει τριτοκοσμική χώρα.

Δείτε το βίντεο:

Δείτε τις αναρτήσεις στο Twitter:

Επιστροφή