Το κομματικό κράτος παράγει φόρους και ανεργία

21 Απριλίου 2019 / TAGS:

Επίθεση στο κομματικό κράτος εξαπέλυσε ο Σταύρος από την εκπομπή της δημοσιογράφου Φαίης Μαυραγάνη στο OPEN TV. «Όχι άλλη σπατάλη για να θρέψουμε τα κομματικά στελέχη», είπε συγκεκριμένα ο επικεφαλής του Ποταμιού. «Δεν έχω εμπιστοσύνη στο κομματικό σύστημα. Ούτε στους υπουργούς του ΣΥΡΙΖΑ ούτε στους υπουργούς του παρελθόντος. Τα κόμματα δεν πρέπει να καθορίζουν τη λειτουργία του Δημοσίου, της Παιδείας, της Δικαιοσύνης».

Ερωτώμενος για τις αλληλοκατηγορίες ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ με αφορμή τα σκάνδαλα, ο Σταύρος, είπε ότι «τα κόμματα μοιάζουν μεταξύ τους σε αυτό το θέμα. ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ πολεμούν τη δικαιοσύνη όταν οι αποφάσεις της δεν είναι προς όφελος τους». Κατηγόρησε το ΣΥΡΙΖΑ ότι προσπαθεί να περάσει πολιτική γραμμή στη Δικαιοσύνη τονίζοντας όμως ότι αντίστοιχες συμπεριφορές έχουν και τα παλιά κόμματα εξουσίας.

Σχετικά με τις ευρωεκλογές είπε ότι δεν είναι δημοσκόπηση, αλλά «μια σημαντική μάχη που το αποτέλεσμα της θα καθορίσει τη ζωή των Ελλήνων για την επόμενη πενταετία. Το Ποτάμι είναι αντίπαλος του ΣΥΡΙΖΑ και δεν μετέχει στα προοδευτικά μέτωπα που τώρα ανακάλυψε. Αλλά είναι προσβολή η άποψη που λένε κάποιοι, ότι οι ευρωεκλογές είναι το πρώτο ημίχρονο ενός αγώνα που θα τους φέρει ξανά στην εξουσία».

Ο επικεφαλής του Ποταμιού υπογράμμισε πως «τον Μάϊο θα επιβεβαιωθεί ότι το Ποτάμι είναι η εναλλακτική λύση της χώρας. Οι Ευρωπαίοι Έλληνες πολίτες γνωρίζουν πως είναι το μοναδικό κόμμα που δεν νερώνει το ευρωπαϊκό του κρασί», ενώ ξεκαθάρισε πως «στον ΣΥΡΙΖΑ λένε τώρα ότι είναι Ευρωπαίοι, αλλά το φλερτ τους με Βενεζουέλα, Ρωσία και Ιράν είναι πρόσφατο. Αντιστοίχως η ΝΔ δηλώνει ευρωπαϊκό κόμμα αλλά καταψήφισε την επέκταση του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε στα Βαλκάνια».

Τέλος, ως μία απόδειξη της οπισθοδρομικής λογικής των παλιών κομμάτων ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, παρουσίασε το γεγονός ότι από τους 500.000 Έλληνες που έχουν φύγει στο εξωτερικό τα χρόνια της κρίσης, θα ψηφίσουν στις ευρωεκλογές λιγότεροι από 20.000. Αυτό γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ, με τη σύμφωνη γνώμη της γραφειοκρατίας του Υπουργείου Εσωτερικών, επέμεινε να έχουν δικαίωμα ψήφου μόνο όσοι το δηλώσουν δύο μήνες νωρίτερα. «Στην Εσθονία πρέπει να το δηλώσουν τρεις ημέρες πριν τις ευρωεκλογές και στην Ισπανία μία εβδομάδα πριν», είπε ο Σταύρος Θεοδωράκης. «Στην Ελλάδα γιατί χρειαζόμαστε δύο μήνες για τη μεταφορά μιας ηλεκτρονικής αίτησης από το Βερολίνο, ή το Παρίσι στην Αθήνα;».

Δείτε το βίντεο:

Δείτε τις αναρτήσεις στο Twitter:

Επιστροφή