Το ευρωκοινοβούλιο να γεμίσει με «γνωστικούς» ανθρώπους

3 Απριλίου 2019 / TAGS:

Περιοδεία σε όλη τη χώρα με στόχο την ενεργοποίηση των πολιτών για τις ευρωεκλογές ξεκινάει σήμερα Τετάρτη (3/4) ο Σταύρος Θοεδωράκης. Πρώτος σταθμός η ιστορική πλατεία Συντάγματος στο Ναύπλιο και στην συνέχεια και μέχρι την Παρασκευή περιοδεία στους νομούς Αργολίδας, Αρκαδίας, Λακωνίας, Μεσσηνίας.

Στόχος του Σταύρου Θεοδωράκη, όπως ανέφερε σε συνέντευξη του στην ΕΡΑ Αργολίδας και τον δημοσιογράφο Γιάννη Γαλανόπουλο, είναι να συναντήσει από κοντά όσο το δυνατόν περισσότερους πολίτες και να απαντήσει στα ερωτήματα τους. Ο επικεφαλής του Ποταμιού υπογράμμισε την ανάγκη «να σταλούν στο Ευρωκοινοβούλιο σοβαροί άνθρωποι που γνωρίζουν τα προβλήματα και θα δώσουν λύσεις για τη χώρα και όχι απλώς τηλεοπτικοί αστέρες και άλλα άτομα που μπορεί να φημίζονται για πολλά, αλλά όχι για την πολιτική και ευρωπαϊκή τους αντίληψη».

«Το Ποτάμι είναι αστείρευτο και έχει ένα δυνατό ευρωψηφοδέλτιο με νέους και καταξιωμένους ανθρώπους», τόνισε ο Σταύρος Θεοδωράκης υπογραμμίζοντας το γεγονός ότι το Ποτάμι έχει συμπεριλάβει στο ψηφοδέλτιο του 15 πολίτες από διαφορετικές χώρες της Ευρώπης – νέους που έφυγαν τα χρόνια της κρίσης αλλά και επιστήμονες που σταδιοδρομούν στην Ε.Ε. «Η Ελλάδα δεν πρέπει να αποκοπεί από τους ανθρώπους που έφυγαν γιατί εκεί κρύβεται ένας μεγάλος πλούτος για τη χώρα μας», επέμεινε ο Σταύρος Θεοδωράκης.

Αναφερόμενος στην ευρωπαϊκή πρόταση του Ποταμιού, είπε ότι αυτή ταυτίζεται εν πολλοίς με το μανιφέστο της «Ευρωπαϊκής Αναγέννησης» του Προέδρου Μακρόν και ανέφερε δύο ενδεικτικά παραδείγματα: την ανάγκη ευρωπαϊκής αστυνομίας συνόρων και τη φορολόγηση πολυεθνικών κολοσσών που δραστηριοποιούνται στην Ε.Ε.

Ερωτώμενος γιατί επιλέγει να ταξιδεύει με το βαν του Ποταμιού ο Σταύρος Θεοδωράκης είπε ότι αυτό επιτάσσει η οικολογική ψυχή του Ποταμιού. «Χρησιμοποιούμε ένα βαν αντί να χρησιμοποιούμε τρία αυτοκίνητα και αυτό σημαίνει λιγότερα καύσιμα, λιγότεροι ρύποι», εξήγησε, συμπληρώνοντας: «Και είμαστε όλοι μια παρέα. Γιατί αυτή η περιοδεία γίνεται μαζί με τους υποψηφίους ευρωβουλευτές τους οποίους πρέπει να γνωρίσει ο κόσμος και να συζητήσει μαζί τους για τα ιδιαίτερα γνωστικά τους αντικείμενα».

Ακούστε τη συνέντευξη:

Επιστροφή