Θέλουμε τη μεγάλη αναγέννηση και όχι συζήτηση για το χθες

19 Οκτωβρίου 2017 / TAGS:

«Ο κόσμος είναι έτοιμος για τη μεγάλη ανατροπή, για τη μεγάλη αλλαγή, για τη μεγάλη αναγέννηση. Δεν θέλουν να επιστρέψουν στα λάθη του παρελθόντος» τόνισε ο Σταύρος σε συνέντευξή του στον Αθήνα 9.84 και στους δημοσιογράφους Νόνη Καραγιάννη και Σπύρο Μουρελάτο, αναφερόμενος στην ανάγκη της κοινωνίας να εκφραστεί μέσα από ένα καινούργιο προοδευτικό Κίνημα που δεν θα βαρύνεται από τις σκιές των παλιών λαθών. «Υποχρέωσή μας είναι να κοιτάξουμε προς το μέλλον και να δώσουμε απαντήσεις για το μέλλον, για τα παιδιά μας. Προφανώς θα πάρουμε μαζί μας τα καλά του παρελθόντος -όλοι συμφωνούμε σε αυτό- και θα πετάξουμε τα κακά του παρελθόντος. Ας μην γυρνάμε λοιπόν την κουβέντα στο χθες, γιατί βλέπω ότι κάποιοι συνυποψήφιοί μου αρέσκονται πολύ σε αυτή την κουβέντα και δεν μιλάνε καθόλου για το μέλλον» ανέφερε χαρακτηριστικά. Αποτιμώντας την επίσκεψη του Πρωθυπουργού στις ΗΠΑ ανέφερε ότι είναι «θετικό που ο πρωθυπουργός εγκατέλειψε τα αντιδυτικά του αισθήματα» αλλά όπως είπε «το πόσο θα πληρώσουμε το μάρμαρο αυτό θα πρέπει να το δούμε».

Ο Σταύρος εξέφρασε την πεποίθησή του ότι η συμμετοχή των πολιτών στην εκλογική αναμέτρηση θα είναι μεγάλη, καθώς δεν θα ψηφίσουν μόνο οι μηχανισμοί των υπαρχόντων κομμάτων, αλλά και όλοι αυτοί που θεωρούν ότι πρέπει να έχουν λόγο για τον αρχηγό της προοδευτικής παράταξης. «Αυτό που κερδίσαμε, και είναι σημαντικό για όλους αυτούς που μας ακούνε, είναι ότι σε αυτή τη διαδικασία θα μετέχουν και οι φίλοι. Δεν μετέχουν μόνο τα μέλη αλλά όσοι πολίτες θέλουν. Πηγαίνουν και ψηφίζουν τον αρχηγό της προτίμησής τους και μετά ερωτώνται αν θέλουν να γίνουν μέλη του Κινήματος. Οι υπόλοιποι θα παραμείνουν φίλοι και οι καταστάσεις με τα στοιχεία τους θα καταστραφούν με ευθύνη του κ. Αλιβιζάτου» διευκρίνισε.

Ερωτώμενος για το ζήτημα της ηλεκτρονικής εξ αποστάσεως ψηφοφορίας, ο Σταύρος επεσήμανε ότι δεν απορρίφθηκε μόνο από την κυρία Γεννηματά. Όπως είπε, ούτε ο κ. Καμίνης έδωσε σαφή θετική απάντηση και προτίμησε να πει ότι δεν υπάρχει αρκετός χρόνος.

Ως προς το θέμα των μετεκλογικών συνεργασιών ο Σταύρος επανέλαβε ότι «υποχρέωση των κομμάτων είναι να σκέφτονται την διακυβέρνηση της χώρας» ενώ τόνισε ότι «εμείς δεν βγάζουμε την ουρά μας απ’ έξω». Όπως είπε: «σαν προοδευτική ενωμένη παράταξη θα καταθέσουμε μια συγκεκριμένη πρόταση “διακυβέρνησης” στον νικητή με τις συγκεκριμένες προτεραιότητές μας – τα τρία πράγματα που είναι σημαντικά να γίνουν για τη χώρα- και θα περιμένουμε τη συγκεκριμένη απάντηση».

Τέλος ο Σταύρος, αποτιμώντας το ταξίδι του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ, υπογράμμισε ότι είναι νωρίς για να βγάλει κανείς ασφαλή συμπεράσματα καθώς η πληροφόρηση που υπάρχει είναι ελλιπής. Τόνισε πάντως, ότι «είναι σημαντικό να βλέπουν οι ΗΠΑ θετικά τη χώρα μας καθώς τα δύο στηρίγματά μας είναι η Αμερική και η Ευρωπαϊκή Ένωση». Ως προς το αν πρέπει να υπάρξει αύξηση δαπανών για τα εξοπλιστικά, ο Σταύρος ανέφερε ότι: «οι εξοπλισμοί στην Ελλάδα είναι συνδυασμένοι με πολιτική λοβιτούρα». Πρόσθεσε μάλιστα ότι «βλέπουμε πώς εξελίσσονται και δικαστικά οι υποθέσεις που αφορούν υπουργούς Αμύνης. Αυτό είναι το ένα ζήτημα που μας κάνει επιφυλακτικούς όταν ανοίγουμε το κεφάλαιο “στρατιωτικοί εξοπλισμοί”. Υπήρξαν σπατάλες, υπήρξε καταλήστευση του δημόσιου ταμείου στο όνομα των εξοπλισμών για να κερδίζουν κάποιοι».

Επιστροφή