Θέλω μια κυβέρνηση που θα συγκρουστεί με το πελατειακό κομματικό κράτος

27 Φεβρουαρίου 2018 / TAGS:

«Μπήκα στην πολιτική για να ασκήσω εξουσία, όμως δεν με ενδιαφέρει να ασκήσω εξουσία με την παρούσα κυβέρνηση ή με οποιαδήποτε κυβέρνηση, αλλά με την κυβέρνηση που θα καταργήσει το κομματικό κράτος πουχτίστηκε στο παρελθόν και συντηρούν οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και αποτελεί τη μεγάλη πληγή της χώρας» τόνισε ο Σταύρος σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ, στην εκπομπή οι «Αταίριαστοι» και στους δημοσιογράφους Χρήστο Κούτρα και Γιάννη Ντσούνο. Επίσης, όπως υπογράμμισε, εκεί είναι το πρόβλημα της χώρας. «Όταν βγήκα ως Ποτάμι και είπα ότι είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα της χώρας μου έλεγαν ότι είναι απολίτικο, ότι είσαι λίγο τρελός, τα βάζεις με τα κόμματα. Λοιπόν, επιμένω και επαναλαμβάνω, μετά από τέσσερα χρόνια εμπειρίας,  ότι το πρόβλημα της χώρας είναι το κομματικό, πελατειακό κράτος».

Aναφερόμενος στην αποπομπή της Ράνιας Αντωνοπούλου και την παραίτηση του Δημήτρη Παπαδημητρίου, ο επικεφαλήςτου  Ποταμιού τόνισε ότι «είναι λυπηρό σε μία περίοδο που όλοι οι πολιτικοί έχουν και έναν λόγο παρηγοριάς για τα προβλήματα του κόσμου, από την άλλη να παίρνουν κάποια πρόσθετα επιδόματα. Είναι λυπηρό και είναι μία αφορμή να καταλάβουν οι άνθρωποι που μας κυβερνούν, οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, ότι αργά ή γρήγορα, όλα αυτά τα μικρά θα έρθουν στη δημοσιότητα. Οπότε θα πρέπει να αποτραβηχτούν από αυτές τις μικρές ατιμίες». Και πρόσθεσε με νόημα πως «οι υπουργοί, οι πρωθυπουργοί, όλοι αυτοί που ασκούν εξουσία, πρέπει να είναι ανοικτοί στον έλεγχο. Δεν υπάρχει κανείς που να έχει το ακαταδίωκτο. Και οι νυν και οι πρώην. Δεν υπάρχει κανείς που να έχει ηθικό πλεονέκτημα. Όταν μετέχεις σε ένα υπουργικό συμβούλιο, όταν λαμβάνεις μια εξουσία, όταν μετέχεις  στην κυβερνητική εξουσία πρέπει να είσαι ανοικτός σε κάθε έλεγχο. Δεν υπάρχει κάποιο φάρμακο που δίνει ο πολίτης σε κάποιον και αυτό το φάρμακο τον κάνει να μη διαφθείρεται. Όλοι μπορεί να διαφθαρούν, όλοι μπορεί να κάνουν μικρές ατιμίες. Άρα το κράτος θα πρέπει να δίνει τη δυνατότητα στους πολίτες, στους θεσμούς, να μπορούν ανά πάσα  στιγμή να ελέγξουν τη δράση του».

Μιλώντας για την υπόθεση Novartis, ο Σταύρος αναφέρθηκε σε τρία βήματα που επιβάλλεται να γίνουν: το πρώτο η κυβέρνηση να διεκδικήσει τα λεφτά από τη Novartis και από τις άλλες εταιρείες, το δεύτερο είναι η ποινική διερεύνηση της υπόθεσης σε ότι αφορά στους γιατρούς, τους διευθυντές νοσοκομείων κλπ.και το τρίτο να συζητήσουμε πολιτικά για το πώς θα αποτρέπουμε στο μέλλον τέτοια φαινόμενα.

Σχολιάζοντας το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών ο Σταύρος μίλησε για τη μεταμνημονιακή Ελλάδα κατηγορώντας τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ότι, πορεύονται χωρίς σχέδιο και ο ίδιος ξεκαθάρισε πως αυτό που τον ενδιαφέρει αυτή τη στιγμή είναι να μη δυναμιτίσει την πορεία της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και πως αυτό που προέχει  είναι να βγει η χώρα όρθια στις αγορές και να μην καταρρεύσει επιχειρηματικά. Επανέλαβε δε, πως το θέμα των εκλογών θα το δούμε το 2019, ώστε να σταθεροποιηθεί η χώρα σε ένα επιχειρηματικό περιβάλλον για να μπορέσουν και οι άνθρωποι να δουλέψουν. Και συμπλήρωσε «για μας ως πατριώτες το πρώτο μας μέλημα είναι η σταθεροποίηση της χώρας σε ένα περιβάλλον, τέτοιο που θα της επιτρέπει να λύσει τα προβλήματά της». Μάλιστα ο Σταύρος στάθηκε στο πλευρό του Γιάννη Στουρνάρα κάνοντας λόγο για έναν εξαιρετικό τραπεζίτη και τόνισε ότι στηρίζει την άποψή του περί προληπτικής πιστωτικής γραμμής.

 

Δείτε το βίντεο της συνέντευξης:

Επιστροφή