Θα βάλουμε στο τραπέζι 7 σημαντικά ζητήματα για μετεκλογική συνεργασία

17 Ιουλίου 2018

«Μας χρεώνουν ότι τη μια εβδομάδα είμαστε με τον έναν, την άλλη με τον άλλον. Εμείς δεν είμαστε με κανέναν. Είμαστε με τον κόσμο. Είμαστε με την κοινωνία. Η προσπάθειά μας είναι αυτή που ήταν πάντα: να δίνουμε χρήσιμες και ευκολες λύσεις στην κοινωνία», τόνισε ο Σταύρος σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό «Θέμα 104,6» και τους δημοσιογράφους Γιάννη Αντύπα και Χρήστο Μπόκα, σχολιάζοντας τα σενάρια που μιλούν για συνεργασία του Ποταμιού πότε με τον ΣΥΡΙΖΑ, πότε με τη Νέα Δημοκρατία.

Ερωτηθείς σχετικά με το ενδεχόμενο των πρόωρων εκλογών είπε πως υπάρχει θέμα αναξιοπιστίας στην κυβέρνηση, αλλά «ο πολιτικός χρόνος της τελειώνει, όταν τελειώσει η τετραετία. Η πάγια θέση μου είναι ότι το σημαντικό δεν είναι να μιλάμε συνεχώς για τις εκλογές γιατί η διαρκής συζήτηση «εκλογές εδώ και τώρα», είναι ένα προκάλυμμα για να μην αντιμετωπίζει η αντιπολίτευση ουσιαστικά τον ρόλο της, αλλά και η κυβέρνηση να σύρεται σε μία πολιτική αντιπαράθεση χωρίς περιεχόμενο», είπε χαρακτηριστικά. Εκτίμησε πως ο κ. Τσίπρας δεν θα κάνει εκλογές το φθινόπωρο, αλλά θα προσπαθήσει να παραμείνει μέχρι τέλους της τετραετίας. «Η εξουσία είναι γλυκιά. Αυτό συμβαίνει πάντα με όλες τις κυβερνήσεις που θέλουν να κρατήσουν την εξουσία και όλα τα προνόμια που τη συνοδεύουν μέχρι τέλους», ανέφερε.

Σε ό,τι αφορά στις μετεκλογικές συνεργασίες ο Σταύρος επανέλαβε ότι προτεραιότητα για το Ποτάμι αποτελούν 7 σημαντικά ζητήματα με όλους τους άξονές τους, τα οποία θα οριοθετηθούν μέχρι τον Σεπτέμβριο ενόψει του Συνεδρίου του Ποταμιού. «Υπάρχουν 7 μεγάλα ζητήματα που απασχολούν τη χώρα και πρέπει να λυθούν άμεσα. Αυτά θα βάλουμε στο τραπέζι την επόμενη ημέρα των εκλογών, με βάση αυτά θα συζητήσουμε και αυτά θα καθορίσουν τη στάση μας απέναντι στην επόμενη κυβέρνηση»,  ανέφερε.

Ερωτηθείς για τις διαφοροποιήσεις βουλευτών του Ποταμιού ανέφερε πως όντως, κάποιοι βλέπουν διέξοδο στην κεντροδεξιά και κάποιο άλλοι στην κεντροαριστερά, αλλά «η κοινή μας βάση είναι η αυτόνομη πορεία του Ποταμιού, το οποίο και θα προωθήσει συγκεκριμένα θέματα που άλλα κόμματα δεν μπορούν να προωθήσουν στη χώρα» είπε χαρακτηριστικά.

Ακούστε το απόσπασμα:

Δείτε τα tweets της συνέντευξης

 

Επιστροφή