Τα Γλυπτά να μη χαθούν σε ένα παιχνίδι λέξεων

9 Ιανουαρίου 2023 / TAGS:

«Λίγο ακόμη και θα μας τα δίνουν τα μάρμαρα και δε θα τα παίρνουμε για να μη σφαχτούμε». Με αυτόν τον αστεϊσμό ξεκίνησε το σχόλιο του για τον πολιτικό καυγά που έχει στηθεί γύρω από την επιστροφή των Μαρμάρων του Παρθενώνα, ο Σταύρος στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha TV.

Όπως είπε, κάθε κόμμα έχει και εδώ τη δική του άποψη, όπως άλλη άποψη έχουν οι συνδικαλιστές αρχαιολόγοι και άλλη οι «πραγματικοί» αρχαιολόγοι. Ο Σταύρος είπε πως θα πρέπει να εκμεταλλευτούμε το γεγονός ότι για πρώτη φορά οι Βρετανοί συζητούν το θέμα των Μαρμάρων, κάτι για το οποίο δεκαετίες τώρα αρνιόντουσαν κάθε συζήτηση.

«Βέβαια τα Μάρμαρα δε θα τα αφήσει κάποια στιγμή κάποιος στην πόρτα μας και είναι υποκριτικό η Κυβέρνηση να αρνείται ότι διαπραγματεύεται και η Αντιπολίτευση να της ζητά να μη διαπραγματευτεί. Πάντως και σε κάθε περίπτωση δύο λέξεις πρέπει να ξεχάσουμε. Οι Βρετανοί δε θα δεχτούν ποτέ τον όρο “επιστροφή” γιατί αυτό θα σημάνει ότι αναγνωρίζουν ότι τα είχαν κλέψει. Όπως και εμείς δε μπορούμε να δεχτούμε τον όρο “δανεισμός” γιατί αυτό σημαίνει ότι αναγνωρίζουμε την κυριότητα των Βρετανών πάνω στα Μάρμαρα».

Όπως τόνισε ο Σταύρος, η ελληνική και η βρετανική γλώσσα είναι τόσο πλούσιες που θα βρεθούν οι λέξεις αν παρθεί από κοινού η απόφαση και τα Μάρμαρα βρεθούν στο μουσείο της Ακρόπολης, σύμφωνα και με το όραμα της Μελίνας.

Δείτε το βίντεο:

Επιστροφή