Τα δικαιώματα δεν μπαίνουν σε μικροκομματική ζυγαριά

21 Σεπτεμβρίου 2017 / TAGS:

Ανάρτηση του Σταύρου

Οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ σε ό,τι εδραιώνει την εξουσία τους είναι «ένα κόμμα, μια ψυχή», στα κοινωνικά ζητήματα όμως έχουν συμφωνήσει να ψαρεύουν σε διαφορετικά νερά. «Αριστερά» ο ΣΥΡΙΖΑ, ακροδεξιά οι ΑΝΕΛ. Κάτι σαν τον κακό και καλό μπάτσο. Ενωμένοι στην φοροεπιδρομή και στις κομματικές προσλήψεις αλλά διχασμένοι, υποτίθεται, σε θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Στους τριάντα δύο αυτούς μήνες το Ποτάμι χρειάστηκε να δώσει μάχες για να υπερασπιστεί τα στοιχειώδη. Το σύμφωνο συμβίωσης, ο νόμος περί ιθαγένειας, η διάταξη περί καύσης των νεκρών, η ανέγερση τεμένους στο Βοτανικό και πολλά άλλα, δεν θα περνούσαν χωρίς τον δικό μας αγώνα.

Σε αυτόν τον δρόμο θα επιμείνουμε. Δεν θα αφήσουμε να διαιωνίζονται στη χώρα μας ανισότητες και διακρίσεις. Θα πούμε ναι στην «νομική αναγνώριση ταυτότητας φύλου», που αποτελεί σταθερή θέση μας. Καλούμε και τις άλλες δημοκρατικές δυνάμεις της αντιπολίτευσης να μην παρασυρθούν σε μια λογική «όχι σε όλα», στερώντας από συνανθρώπους μας δικαιώματα κατοχυρωμένα στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες.

Το Ποτάμι δεν πίστευε και δεν πιστεύει στην πολιτική δευτέρα παρουσία. Κάποια πράγματα πρέπει να αλλάξουν και θα αλλάξουν τώρα. Εμείς γι’ αυτό αγωνιζόμαστε.

Επιστροφή