Δες τα 23 ΘΕΛΩ

17 Σεπτεμβρίου 2018 / TAGS:


Το Ποτάμι κατέθεσε τροπολογία ώστε «τα εγκλήματα κατά της τιμής που τελούνται δια του Τύπου ή ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών εκπομπών ή μέσω διαδικτύου και γενικά κάθε άλλου σύγχρονου μέσου διάδοσης πληροφοριών και ειδήσεων» να μην δικάζονται ως αυτόφωρα. Έτσι θα εναρμονιστεί η νομοθεσία με το Σύνταγμα και την Ευρωπαϊκή Σύμβαση των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.

Περισσότερα εδώ


Η Ελλάδα θα μπορούσε να προσελκύει κάθε χρόνο 100.000 «ασθενείς-ταξιδιώτες» με ετήσια έσοδα 400 εκατομμύρια ευρώ. Και παράλληλα να αναπτύξει και τον συνεδριακό τουρισμό καθότι για την εκπαίδευση των γιατρών επιλέγονται χώρες και πόλεις με καλές καιρικές συνθήκες, με ασφάλεια και χαμηλό κόστος ζωής.

Περισσότερα εδώ


Για το Ποτάμι η αναπηρία δεν είναι θέμα συμπόνοιας, είναι θέμα ίσων δικαιωμάτων και αντιμετώπισης των διακρίσεων. Τα σχολεία ειδικής αγωγής πρέπει να καλύπτονται σε ποσοστό τουλάχιστον ίσο με τα υπόλοιπα σχολεία από μόνιμο προσωπικό.Πριν από λίγες μέρες ο πρωθυπουργός από το βήμα της ΔΕΘ υποσχέθηκε 4.500 μόνιμους διορισμούς στην ειδική αγωγή, αλλά από του χρόνου. Ας ελπίσουμε να μην αποδειχθεί ότι πρόκειται για νέο “πρόγραμμα Θεσσαλονίκης.

Περισσότερα εδώ


Άμεσος ορισμός ενός γενικού συντονιστή για το Μάτι. Ένα υψηλόβαθμο στέλεχος του κράτους που θα έχει ως αποκλειστική του απασχόληση να συντονίζει όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες. Το τέρας της γραφειοκρατίας και το χάος της ασυνεννοησίας των υπουργών πρέπει να σταματήσουν να εμποδίζουν το Μάτι να ξαναζήσει.

Περισσότερα εδώ


Στο Ποτάμι, αγωνιζόμαστε προκειμένου οι χρήστες να αντιμετωπίζονται ως ισότιμοι πολίτες και όχι ως «καημένα παιδιά» στην καλύτερη των περιπτώσεων και «εγκληματίες» στη χειρότερη. Πρέπει να υπάρχει σαφής διάκριση μεταξύ χρηστών και εμπόρων ουσιών. Πρόσβαση σε θεραπεία με υποκατάστατα για όσους το επιθυμούν και άλλα.

Περισσότερα εδώ


Υπάρχουν παραδείγματα πετυχημένων δικτύων αστικών συγκοινωνιών, όπως η Βαρκελώνη στην Ισπανία και το Μιλάνο στην Ιταλία, όπου η ιδιωτική πρωτοβουλία, άλλοτε μόνη της και άλλοτε σε σύμπραξη με δημόσιους φορείς, έχει αναλάβει και εκτελεί με αξιοπιστία και χαμηλό κόστος το μεταφορικό έργο των πόλεων.

Περισσότερα εδώ


ΠΟΤΑΜΙ_MicroSite_330x600_01 copy 6@1xΕκκρεμεί η μεγάλη κουβέντα για το μαύρο σύννεφο που καλύπτει πολλές περιοχές της χώρας. Φόβος, ανασφάλεια, άνθρωποι αβοήθητοι στον πάτο της εξαθλίωσης, μικρές και μεγάλες εγκληματικές πράξεις, κάτοικοι που φοβούνται την σκιά τους, μετανάστες εγκλωβισμένοι

Περισσότερα εδώ


Η Ήπειρος, για να ενισχύσει την ανάπτυξή της, θέλει φτηνή ενέργεια. Ωστόσο, αν δεν υπάρξουν οι αναγκαίες κινήσεις και αποφάσεις, δεν θα δει φυσικό αέριο πριν το 2036! Η τοπική κοινωνία της Ηπείρου δεν θέλει λοιπόν άλλα λόγια, θέλει πράξεις.

Περισσότερα εδώ


Το αυτοκινητοδρόμιο στην Χαλανδρίτσα Πάτρας, με προϋπολογισμό 94,6 εκατομμύρια ευρώ, δεν έχει προχωρήσει πέρα από την υπογραφή – το 2012 !- της υπουργικής απόφασης για την κατασκευή του. Το όνειρο για αγώνες Φόρμουλα 1 στην Ελλάδα, μαζί με τις 500 νέες θέσεις εργασίες που θα δημιουργήσει η επένδυση, ξεθωριάζει
Περισσότερα εδώ


 

Στα ακριτικά νησιά μας, στο Αγαθονήσι, στη Λέρο, στους Αρκιούς, στην Πάτμο, στο Φαρμακονήσι οι ψαράδες μας βρίσκονται συχνά αντιμέτωποι με ένα «άνισο ακήρυχτο πόλεμο». Αντίπαλοι οι Τούρκοι αλιείς που μπαίνουν με τεράστιες μηχανότρατες παράνομα στα ελληνικά ύδατα και «σκουπίζουν» τον βυθό.
Περισσότερα εδώ


ΠΟΤΑΜΙ_MicroSite_330x600_01 copy 3@1x (1)O Αντώνης Τρίτσης ξεκίνησε μια μεγάλη εκστρατεία για το άνοιγμα των ακτών στο κοινό. Με τον νόμο που έφερε το 1983 προβλέπεται να υπάρχει κάθε 300 μέτρα ελεύθερη πρόσβαση προς τη θάλασσα και να μην υπάρχει περίφραξη σε ζώνη πλάτους 500 μέτρων από την ακτή.
Περισσότερα εδώ


O κ. Παρασκευόπουλος, στο πόρισμά του για την παρανομία στα πανεπιστήμια συστήνει απλώς καλύτερο φωτισμό και εξαίρεση από τους ξυλοδαρμούς των καθηγητών που δεν ανήκουν στην άρχουσα τάξη.
Το πανεπιστημιακό άσυλο είναι για να προστατεύει τους φοιτητές, τους καθηγητές, τις ιδέες και την έρευνα, όχι τους μπαχαλάκηδες, τις συμμορίες και τους παράνομους.
Περισσότερα εδώ


Η υγεία όλων και πρωτίστως των παιδιών είναι αδιαπραγμάτευτη. Όταν στη χώρα μας σε έναν χρόνο έχουμε πάνω από 3.000 κρούσματα ιλαράς δεν μπορεί η δημόσια τηλεόραση να δίνει βήματα σε επιπόλαιες φωνές και να προβάλει εκπομπές με τίτλους όπως: «σώζει ή απειλεί ζωές το εμβόλιο;»
Περισσότερα εδώ


Η πολιτεία πρέπει να πάψει να κανακεύει αυτούς που απειλούν τη ζωή, την περιουσία και την ασφάλεια των πολιτών. Για τους ανήλικους παραβάτες έχουμε προτείνει ο ο λογαριασμός απο τις καταστροφές τους στη δημόσια περιουσία να πηγαίνει στις οικογένειές τους. Όπως έκανε ο Κάμερον στην Αγγλία το 2012.

Περισσότερα εδώ


Ποιος επιχειρηματίας θα παραμείνει στη χώρα με τον υψηλότερο φορολογικό συντελεστή της Ευρώπης, 29! Τον υψηλότερο ΦΠΑ, 24! Την πιο αργή διαδικασία απονομής δικαιοσύνης και μια αναποτελεσματική και συχνά διεφθαρμένη Διοίκηση μόνο και μόνο για να πληρώνει ένα σπάταλο αναποτελεσματικό δημόσιο;

Περισσότερα εδώ


Η χώρα έχει ανάγκη από υπουργούς μόνιμης απασχόλησης. Όχι υπουργούς troll, αλλά υπουργούς που έχουν εμπειρία κανονικής ζωής. Υπουργούς που έχουν σηκώσει ρολά. Υπουργούς που έχουν κολλήσει ένσημα. Υπουργούς που έχουν υπάρξει και έξω από τα κομματικά θερμοκήπια.

Περισσότερα εδώ


Η Δημόσια Τηλεόραση διανύει σήμερα κάποιες από τις χειρότερες στιγμές της. Το πρότυπο πρέπει να είναι άλλο. Το ΒΒC λειτουργεί απολύτως ανεξάρτητα από οποιαδήποτε κυβερνητική παρέμβαση. Η εκτελεστική επιτροπή του BBC είναι αυτή που αποφασίζει για το πρόγραμμα και τις ειδήσεις.

Περισσότερα εδώ


Για την αστυνόμευση στους χώρους που οι πολίτες περπατούν, ψωνίζουν, αθλούνται και περνούν τον ελεύθερο χρόνο τους, το Ποτάμι έχει προτείνει τις περιπολίες αστυνομικών με ποδήλατα. Έτσι πεζόδρομοι, πλατείες, εμπορικά κέντρα, πάρκα, αρχαιολογικοί χώροι, θα δοθούν πίσω ξανά στους πολίτες.

Περισσότερα εδώ


Όλες οι έρευνες δείχνουν ότι η αναξιοκρατία και το φαύλο κομματικό σύστημα, και όχι μόνο οι οικονομικές δυσκολίες, είναι οι αιτίες που διώχνουν τους νέους μας στο εξωτερικό. Όλες οι θέσεις ευθύνης στους οργανισμούς που ελέγχονται από το κράτος να προκηρύσσονται με ανοιχτή πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος.

Περισσότερα εδώ


Προτείναμε την μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 1 δισ. ευρώ (περίπου κατά το 1/3 δηλαδή). Στόχος είναι να ελαφρυνθούν από δυσβάστακτα φορολογικά βάρη κυρίως οι μεσαίοι ιδιοκτήτες και το κράτος να αυξήσει τα έσοδά του από την αναζωογόνηση της οικοδομικής δραστηριότητας και της αγοράς κατοικίας.

Περισσότερα εδώ


Κάθε χρόνο 35.000 νέοι φεύγουν από την Ελλάδα για σπουδές στο εξωτερικό. Το 9% των φοιτητών μας σπουδάζει έξω με τον ευρωπαϊκό μέσο όρο να είναι 3%! Το 60% των Ελλήνων πανεπιστημιακών εργάζεται στο εξωτερικό όταν ο ευρωπαϊκός μέσος όρος είναι 11%! Το 1996 η Κύπρος είχε 1.962 φοιτητές, σήμερα έχει πάνω από 30 χιλιάδες!

Περισσότερα εδώ


004@1x Οι αμετανόητοι εγκληματίες δεν μπορούν να απολαμβάνουν προνόμια. Οι άδειες και τα βραχιολάκια είναι για όσους θέλουν να επανενταχθούν στην κοινωνία.

Στις αγροτικές φυλακές δεν πρέπει να προηγούνται οι αμετανόητοι δολοφόνοι.

Περισσότερα εδώ

Την ίδια ώρα οι πολίτες στέλνουν τα δικά τους ΘΕΛΩ. Δείτε εδώ:

politwn12

politwn13

politwn14

politwn15

THELO_POLITES_OCT2_1

THELO_POLITES_OCT2_2

THELO_POLITES_OCT2_3

THELO_POLITES_OCT2_4

015new

013 03

THELO_07_THELOPOTAMI

010

04 (1)

0 (2) 0-1

0 (2) 0-1

0 (1)

0 (1)

0-2

0

0-4 αντίγραφο

0-8

0-3

0-1

ΠΟΛΙΤΕΣ_Social_04

2

3

1

Επιστροφή