ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ καίνε το χωράφι για να μην έχουν άλλες επιλογές οι πολίτες

25 Φεβρουαρίου 2019 / TAGS:

Ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ προσπαθούν να πείσουν τους πολίτες ότι δεν υπάρχει εναλλακτική λύση στο κέντρο, τόνισε ο Σταύρος Θεοδωράκης σε συνέντευξή του στο Open Beyond TV, μιλώντας στον Ιορδάνη Χασαπόπουλο και τον Γιάννη Σαραντάκο.

Όπως είπε χαρακτηριστικά: «Η σκέψη του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ είναι απλή. Απλοϊκή θα έλεγα. Θέλουν να μην έχουν εναλλακτικές λύσεις οι πολίτες στο κέντρο. Προσπαθούν να κάψουν το χωράφι, ώστε να είναι υποχρεωμένοι οι ψηφοφόροι να πάνε, είτε δεξιά, είτε αριστερά».

Ο Σταύρος Θεοδωράκης μίλησε για το “νέο πρόσωπο” του Ποταμιού που θα «αποκαλυφθεί» το βράδυ της Τρίτης στην Αθηναΐδα, με 15 υποψήφιους από 15 διαφορετικές πρωτεύουσες της Ευρώπης, οι οποίοι μαζί με τους Γιώργο Γραμματικάκη και Μίλτο Κύρκο θα ενισχύσουν το ευρωψηφοδέλτιο του Ποταμιού. «Όλη η Ευρώπη ένα Ποτάμι» είπε και συμπλήρωσε πως η μάχη των ευρωεκλογών είναι προνομιακή για το Ποτάμι. «Ποτάμι θα γράφει η κάλπη στις ευρωεκλογές, Ποτάμι και στις εθνικές εκλογές» είπε χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείς αν υπάρχει ενδεχόμενο προεκλογικής συνεργασίας με ΝΔ ή ΣΥΡΙΖΑ, είπε ότι δεν υπάρχει καμία περίπτωση. «Με τον κ. Τσίπρα έχουμε μεγάλη σύγκρουση, αλλά δεν θα γίνουμε βοηθοί στο κόμμα του κ. Μητσοτάκη ως αντίβαρο στους ακροδεξιούς Γεωργιάδηδες κλπ. Δεν πρόκειται», τόνισε συμπληρώνοντας: «Εγώ παιδικά τραύματα δεν έχω, όταν λέει κάποιος κάτι σωστό, τολμάω και λέω ότι αυτό είναι σωστό», είπε χαρακτηριστικά.

Σε ότι αφορά στο ντοκιμαντέρ του ΒBC, είπε ότι δεν υπάρχει μακεδονική μειονότητα στην Ελλάδα. Και τόνισε: «Αυτό το συμβάν με το BCC αποδεικνύει πόσο δίκιο είχαμε γι’ αυτή τη Συμφωνία. Η αλλαγή του Συντάγματος που επετεύχθη με τη Συμφωνία των Πρεσπών δεν αφήνει περιθώρια για διεκδίκηση κάποιας μειονότητας στα εδάφη μας, ενώ το προηγούμενο Σύνταγμα, άφηνε. Τους αναγκάσαμε και με την πίεση της Διεθνούς κοινότητας να αλλάξουν το άρθρο του Συντάγματος. Προφανώς δικαιωνόμαστε! Το προηγούμενο σύνταγμα μιλούσε για μειονότητες στις γειτονικές χώρες! Το σημερινό Σύνταγμα μιλάει για μειονότητες; Όχι! Άρα εμείς κλείσαμε την πόρτα σε αυτές τις διεκδικήσεις».

Ερωτηθείς για το αν μπορεί να υπάρξει θέμα μακεδονικής μειονότητας είπε: «Υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι και στη Φλώρινα και σε άλλες περιοχές – τους έχω γνωρίσει και εγώ και είναι ντροπή να τους κρύβουμε – που μιλάνε την ντοπιολιαλιά, αλλά αισθάνονται Έλληνες, δεν αισθάνονται κάτι άλλο. Προφανώς έχουν μια οικογενειακή παράδοση, χορεύουν κάποιους άλλους χορούς, είναι όμως Έλληνες».

Κλείνοντας, πάντως, υπογράμμισε ,«η συμφωνία των Πρεσπών δεν είναι συγχωροχάρτι για τα λάθη του κ.Τσίπρα» αναφέροντας χαρακτηριστικά την υστέρηση στην οικονομία, όπου επενδύσεις δέκα δισεκατομμυρίων καθυστερούν εξαιτίας της γραφειοκρατίας και των κομματικών αγκυλώσεων και ιδεοληψιών του ΣΥΡΙΖΑ.

Δείτε τις αναρτήσεις στο Twitter:

Επιστροφή