Συνάντηση του Σταύρου με τον πρέσβη της Παλαιστίνης

20 Δεκεμβρίου 2017 / TAGS:

Ο Σταύρος συναντήθηκε σήμερα με τον πρέσβη της Παλαιστίνης στην Ελλάδα Marwan Emile Toubassi. Οι δύο άνδρες συζήτησαν, σε φιλική ατμόσφαιρα, την επικίνδυνη απόφαση του Προέδρου Τραμπ να αναγνωρίσει την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ. Μία απόφαση που όπως είπαν ανοίγει τον ασκό του Αιόλου στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής μια που παραβιάζει το διεθνές δίκαιο και όλες τις συμφωνίες που έχουν υπογραφεί κατά τη διάρκεια της μακράς ειρηνευτικής διαδικασίας. Ο Σταύρος και ο Marwan Emile Toubassi αναφέρθηκαν και στη μεταφορά της Πρεσβείας των ΗΠΑ στην Ιερουσαλήμ καθώς και τις συνέπειες που η παλαιστινιακή πλευρά εκτιμά ότι θα υπάρξουν, από αυτή τη πρωτοβουλία στις συνομιλίες για τη λύση του παλαιστινιακού προβλήματος. Ο Σταύρος επεσήμανε και τον ουσιαστικό ρόλο που μπορεί και πρέπει να παίξει η Γαλλία του κ. Μακρόν αλλά και η ΕΕ στην επίλυση του παλαιστινιακού ζητήματος.

Ο Σταύρος διατύπωσε την ξεκάθαρη θέση του Ποταμιού, η οποία ταυτίζεται με εκείνη της ΕΕ όπως διατυπώθηκε πρόσφατα από την Φεντερίκα Μογκερίνι ότι «η μόνη ρεαλιστική λύση στη σύγκρουση ανάμεσα στο Ισραήλ και τους Παλαιστίνιους βασίζεται στα δύο κράτη με την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα και των δύο».

Στη συνάντηση παραβρέθηκε ο πρέσβης επί τιμή κ. Γιώργος Κακλίκης και η υπεύθυνη διεθνών σχέσεων του Ποταμιού Οντίν Λιναρδάτου.

Δείτε φωτογραφίες από τη συνάντηση:

Φωτογραφίες: Θοδωρής Μανωλόπουλος

Επιστροφή