Συνάντηση του Σταύρου με τον Οικουμενικό Πατριάρχη

5 Ιουνίου 2018 / TAGS:

Συνάντηση μίας ώρας είχε ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος με τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. κ. Βαρθολομαίο, λίγο πριν την έναρξη του 9ου Διεθνούς Οικολογικού Συμποσίου.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης ενημέρωσε τον Σταύρο για τις συνεχιζόμενες πρωτοβουλίες του για την προστασία του περιβάλλοντος. Ο Σταύρος του είπε ότι οι δράσεις του και οι πρωτοβουλίες του τυγχάνουν πάρα πολύ θερμής αποδοχής από τους Έλληνες και απολαμβάνει εμπιστοσύνης, όχι μόνο λόγω της ιδιότητάς του, αλλά και του περιεχομένου που δίνει στον πατριαρχικό του ρόλο.

Ο Πατριάρχης τον χαρακτήρισε «παλιό φίλο» και είπε πως είναι χαρά του όταν τον συναντά, είτε στην Αθήνα, είτε στο Οικουμενικό Πατριαρχείο.

Ο Σταύρος ζήτησε ενημέρωση για το θέμα που έχει προκύψει με την Εκκλησία των Σκοπίων και ο Οικουμενικός Πατριάρχης του είπε πως το αίτημά τους εξετάζεται θετικά.

Στη συνάντηση, τον Σταύρο συνόδευαν η Ιόλη Καλαβρέζου, μέλος της επιτροπής Διαλόγου και καθηγήτρια στο πανεπιστήμιο Χάρβαρντ και η υπεύθυνη διεθνών σχέσεων του Ποταμιού Οντίν Λιναρδάτου.

Ολόκληρη η δήλωση του Σταύρου έχει ως εξής:

«Ο Πατριάρχης είναι μια πολύ σπουδαία προσωπικότητα, όχι μόνο για την Ορθοδοξία, αλλά για ολόκληρο τον κόσμο. Κάθε φορά νιώθω πολύ μεγάλη χαρά όταν μπορώ και τον συναντώ και συζητώ μαζί του με εκπλήσσει για τη δυνατότητά του να παρακολουθεί τόσο διαφορετικά θέματα και να έχει άποψη.

Στηρίζουμε βέβαια τις προσπάθειες που κάνει συνεχώς τα τελευταία χρόνια για την προστασία του περιβάλλοντος. Παράλληλα, στηρίζουμε και τον ευχαριστήσαμε για την προσπάθεια που κάνει να επιστρέψει η εκκλησία των Σκοπίων στην κανονικότητα. Να φύγει άλλο ένα αγκάθι από τις σχέσεις μας με τους γείτονές μας».

Δείτε φωτογραφίες:

Φωτογραφίες: Θοδωρής Μανωλόπουλος

Επιστροφή