Συνάντηση Σταύρου Θεοδωράκη με τον πρέσβη της Σερβίας Ντούσαν Σπασόγιεβιτς

23 Νοεμβρίου 2018 / TAGS:

Τα γραφεία του Ποταμιού στην οδό Σεβαστουπόλεως επισκέφθηκε ο πρέσβης της Σερβίας Ντούσαν Σπασόγιεβιτς ο οποίος και συναντήθηκε με τον Σταύρο Θεοδωράκη και την καθηγήτρια του πανεπιστημίου του Χάρβαρντ και μέλος της επιτροπής διάλογου του Ποταμιού Ιόλη Καλαβρέζου.

Η ευρωπαϊκή προοπτική των Βαλκανίων ήταν το κύριο θέμα συζήτησης μιας τόσο ο πρέσβης όσο και επικεφαλής του Κινήματος συμφώνησαν πως η σταθερότητα και η ειρήνη στην περιοχή διασφαλίζεται μόνο με την ένταξη των βαλκανικών χωρών στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης και ο Ντούσαν Σπασόγιεβιτς συζήτησαν και για το Κόσοβο με τον Σέρβο πρέσβη να επισημαίνει πως μόνο με συνεννόηση και συμβιβασμό μπορούν να επιλυθούν ζητήματα που βαλτώνουν δεκαετίες.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού είπε πως στόχος όλων πρέπει να είναι αυτές οι εθνικές αντιθέσεις να μην έχουν αξία για τις επόμενες γενιές ενώ τάχθηκε υπέρ ενός ενιαίου ευρωπαϊκού αμυντικού δόγματος καθώς και ευρωστρατού.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε και στις σχέσεις της Ελλάδας με τη Σερβία και την αναγκαιότητα για απευθείας επικοινωνία των δύο λαών χωρίς τη μεσολάβηση τρίτων, γιατί όπως είπε ο Σταύρος Θεοδωράκης οι σχέσεις τους είναι τόσο παλιές που οι παρεμβάσεις τρίτων μόνο παρανοήσεις μπορούν να δημιουργήσουν.

Στη συνάντηση από την πλευρά της πρεσβείας της Σερβίας ήταν η πρώτη σύμβουλος Αλεξάντρα Στάνκοβιτς και από το Ποτάμι η υπεύθυνη διεθνών σχέσεων Οντίν Λιναρδάτου.

Δείτε τη σχετική ανάρτηση του Σέρβου Πρέσβη: 

Ακολουθούν φωτογραφίες από τη συνάντηση:

Φωτογραφίες: Θοδωρής Μανωλόπουλος

Επιστροφή