Συνάντηση Σταύρου με τον Επίτροπο Οικονομικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί

3 Ιουλίου 2018 / TAGS:

Ο Σταύρος Θεοδωράκης συναντήθηκε σήμερα με τον Επίτροπο Οικονομικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί .

Οι δύο άντρες συζήτησαν για την εξέλιξη της ελληνικής οικονομίας , για τα μεγάλα πλεονάσματα που πρέπει να διασφαλίζει η χώρα μέχρι το 2060, αλλά και για τα μικρά και μεγάλα προβλήματα που έχει να αντιμετωπίσει η Ελλάδα μετά τον Σεπτέμβριο.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης του εξέφρασε τον προβληματισμό του για τα υψηλά πλεονάσματα και την ανησυχία του πως αυτά σημαίνουν λιγότερα χρήματα για ανάπτυξη.

Αφού άκουσε τις παρατηρήσεις του Σταύρου Θεοδωράκη, ο Επίτροπος του είπε πως τα επόμενα χρόνια, χάρη στις προσπάθειες που έχουν καταβάλλει οι Έλληνες, τα πλεονάσματα είναι εξασφαλισμένα .

Το 2060 δεν είναι κάτι που πρέπει να απασχολεί τους Έλληνες , καθότι πολλά πράγματα μπορεί να έχουν ανατραπεί θετικά για την ελληνική οικονομία, τόνισε ο Πιερ Μοσκοβισί.

Ακολουθεί ολόκληρη η δήλωση του Σταύρου στην κάμερα της ΕΡΤ.

«Ο Πιερ Μοσκοβισί στα χρόνια της κρίσης και σε κρίσιμες στιγμές έχει υπάρξει στο πλευρό των Ελλήνων. Και έτσι παρά τις επιμέρους διαφωνίες σε κάποιες επισημάνσεις πρέπει να θεωρείται σύμμαχος των Ελλήνων. Το επεσήμανα, όπως και άλλοι πολιτικοί αρχηγοί, ότι το μεγάλο πρόβλημα είναι τα υψηλά πλεονάσματα μέχρι το 2060. Τα μεγάλα πλεονάσματα σημαίνουν λιγότερα χρήματα για ανάπτυξη. Θα έπρεπε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να το έχει σκεφτεί καλά. Η ελληνική κυβέρνηση να το διαπραγματευθεί καλύτερα και να μην έχουμε τέτοιες δεσμεύσεις για τόσα πολλά χρόνια».

Δείτε φωτογραφίες από τη συνάντηση:

 

Φωτογραφίες: Θοδωρής Μανωλόπουλος

Επιστροφή