Συνάντηση Σταύρου Θεοδωράκη με τον πρέσβη της Νότιας Αφρικής Marthinus Van Schalkwyk

12 Ιουλίου 2018 / TAGS:

Ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης συναντήθηκε στα γραφεία του Ποταμιού με τον πρέσβη της Νότιας Αφρικής Marthinus Van Schalkwyk. Οι δύο άντρες συζήτησαν για το ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει η Ελλάδα ως μία περιφερειακή δύναμη σταθερότητας, ανάπτυξης, δημοκρατίας και ελευθερίας στα Βαλκάνια και στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Μεσογείου.

Σταύρος Θεοδωράκης και Marthinus Van Schalkwyk συμφώνησαν πως τα προβλήματα, ακόμα και τα πιο δύσκολα, μπορούν να επιλυθούν όταν επικρατεί λογική και όλες οι πλευρές κάνουν υποχωρήσεις και είναι έτοιμες να συμβιβαστούν.

Ο πρέσβης της Νότιας Αφρικής επισήμανε πως αν δεν είχαν λειτουργήσει έτσι πολιτικοί άντρες στη Νότια Αφρική, όπως ο Νέλσον Μαντέλα, τότε η χώρα θα παρέμενε διχασμένη και υπό το καθεστώς του Απαρτχάιντ.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού του εξέφρασε την ανησυχία του για την άνοδο των εθνικιστικών, λαϊκιστικών φωνών όχι μόνο στην Ευρώπη αλλά και στην Ελλάδα.

Τόσο ο επικεφαλής του Ποταμιού, όσο και ο πρέσβης της Νότιας Αφρικής υποστήριξαν πως για να λυθούν τα προβλήματα χρειάζονται τολμηρές αποφάσεις χωρίς δεξιές ή αριστερές παρωπίδες.

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν ο σύμβουλος της πρεσβείας της Νότιας Αφρικής Ahmed Seedat και η υπεύθυνη διεθνών σχέσεων του Ποταμιού Οντίν Λιναρδάτου.

Δείτε φωτογραφίες από τη συνάντηση:

Φωτογραφίες: Θοδωρής Μανωλόπουλος

Επιστροφή