Η Ελλάδα πάει ξυπόλητη στα αγκάθια των αγορών

29 Μαΐου 2018 / TAGS:

Στη δύσκολη κατάσταση που θα διαμορφωθεί στη χώρα αμέσως μετά τον Αύγουστο αναφέρθηκε ο Σταύρος μιλώντας για την πορεία μετά το τέλος των δανεικών σε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό Θέμα 104.6 και στους δημοσιογράφους Μπάμπη Κούτρα και Νίκο Φελέκη. Ο Σταύρος τόνισε ότι «η χώρα πάει χωρίς τα κατάλληλα “παπούτσια” στα αγκάθια από τον Αύγουστο και μετά» και ξεκαθάρισε για άλλη μια φορά ότι «δεν δίνουμε ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση. Μιλάμε για αντιμετώπιση συγκεκριμένων θεμάτων που εκκρεμούν στην κοινωνία».

Συμπλήρωσε, δε, πως «ακόμα και όταν είχαμε κακούς πρωθυπουργούς, είχαμε το μαξιλάρι της Ευρώπης. Από τον Σεπτέμβριο ποιος θα σε δανείσει όταν υπάρξουν πέντε λάθος αποφάσεις και το ταμείο θα αδειάσει; Θα σε δανείσουν οι αδυσώπητες αγορές;. Χαθήκαμε, λοιπόν, δεν θα έχουμε ανάκαμψη ποτέ» είπε ο Σταύρος. Έκανε μάλιστα λόγο για την αναγκαιότητα εθνικής συνεννόησης λέγοντας ότι «η εθνική συνεννόηση είναι υποχρέωση της κυβέρνησης και ακολούθως της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Εμείς προτείναμε μια ελάχιστη συνεννόηση για τα σημαντικά θέματα. Οι μεν, δεν το κάνουν από φόβο μην χάσουν τις καρέκλες και οι δε περιμένοντας να πάρουν αύριο τις καρέκλες» ανέφερε συγκεκριμένα.

Ερωτηθείς σχετικά με τις εκφραζόμενες κατά καιρούς διαφορετικές θέσεις στο Κίνημα Αλλαγής, ο Σταύρος υποστήριξε ότι «δεν υποφέρουμε από ανομοιογένεια. Δεν είναι το ζήτημα “η του τάφου σιγή” στο πολιτικό σύστημα. Οι διαφορετικές απόψεις είναι πλούτος. Δεν πιστεύω στις παλαιές λειτουργίες των κομμάτων. Κάνουμε μια σύνθεση δυνάμεων και καθημερινά προσπαθούμε να έχουμε μια πρόταση έντιμη και καθαρή χωρίς εξυπνάδες προς τον λαό». Και τέλος σημείωσε ότι «ο στόχος μας είναι η ενότητα προς όφελος των πολιτών. Να δημιουργήσουμε μια σιγουριά στον κόσμο και όχι στα στελέχη. Αυτός είναι ο στόχος μας με το Κίνημα Αλλαγής».

Αναφερόμενος στις διαπραγματεύσεις για την ονομασία της ΠΓΔΜ ο Σταύρος επανέλαβε ότι «δεν επενδύω στην αναστάτωση και στην αναβολή. Πρέπει να το λύσουμε αυτό το πρόβλημα γιατί αλλιώς θα υπάρξει κενό που θα έρθει να καλύψει η Τουρκία». Και συμπλήρωσε: «Αυτοί που πολεμούν την οποιαδήποτε λύση, ουσιαστικά παίζουν τον ρόλο της Τουρκίας στα Βαλκάνια». Ο Σταύρος επεσήμανε ότι η συμφωνία στο Σκοπιανό «θα πρέπει να έρθει με εγγύηση της Ε.Ε. και “σφραγίδα” του ΝΑΤΟ, που δεν θα μπορεί να αλλάξει». Όπως είπε, επίσης, αν η πρόταση που έρθει είναι «σύνθετη ονομασία erga omnes και με συνταγματική αναθεώρηση» τότε «πρέπει να το λύσουμε αυτό το πρόβλημα». «Aν η Ε.Ε. κάνει το άνοιγμα στα δυτικά Βαλκάνια, σε Αλβανία και πΓΔΜ, θα πούμε “εμείς δεν θέλουμε;”» αναρωτήθηκε. Σε ό,τι αφορά στη θέση του Κινήματος Αλλαγής επί του θέματος, ο Σταύρος τόνισε ότι, η εισήγηση είναι ότι «πρέπει να συμβάλουμε σε μια λύση. Δεν νομίζω ότι στα εθνικά θέματα θα πρυτανεύσει μια μικροκομματική λογική, αλλά το εθνικό συμφέρον» κατέληξε χαρακτηριστικά.

Ακούστε τη συνέντευξη εδώ:

Επιστροφή