Το Ποτάμι θα υποστηρίξει τις προοδευτικές προτάσεις του Κινήματος Αλλαγής

19 Μαρτίου 2018 / TAGS:

Tο Ποτάμι θα συνεχίσει να δίνει όλες τις προοδευτικές μάχες μέσα στο Κίνημα Αλλαγής. Δεν υποστέλλουμε τις προοδευτικές μας σημαίες, επεσήμανε ο Σταύρος σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό News247 και στους δημοσιογράφους Στέφανο Τζανάκη και Γιώργο Μελιγγώνη.

Μιλώντας για την επόμενη μέρα του συνεδρίου επεσήμανε πως «άλλα τα πειράματα στο εργαστήριο και άλλα τα πειράματα στη ζωή. Απο δω και πέρα έχουμε ζωή, έχουμε πραγματικότητα και εκεί θα δοκιμαστούν και οι προοδευτικές μας απόψεις και οι σχέσεις μας». Αναφερθείς στην κοινή πορεία των δύο κοινοβουλευτικών ομάδων ο Σταύρος ξεκαθάρισε ότι, θα εξακολουθήσουν να υπάρχουν δύο κοινοβουλευτικές ομάδες που έχουν ψηφιστεί από τον ελληνικό λαό καθώς «θα ήταν αντιδημοκρατικό να τις καταργήσουμε. Μιλάμε όμως, συνεννοούμαστε και έχουμε στα περισσότερα θέματα ενιαία τοποθέτηση». «Τα κόμματα, και πόσο μάλλον τα υπό σύσταση κινήματα, πρέπει να έχουν τη δυνατότητα να εκφράζουν όλες τις πλευρές του προοδευτικού κινήματος» επεσήμανε. Ενώ εξέφρασε την ικανοποίησή του για το Ιδρυτικό Συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής, παρά τις όποιες αστοχίες, καθώς, όπως διευκρίνισε «το Ιδρυτικό Συνέδριο είναι μια συνάντηση των Ιδρυτών και δεν θα μπορούσε να γίνει λιστομαχία. Θα έπρεπε να υπάρχει μια αντιπροσώπευση όλων των δυνάμεων. Και αυτό έγινε. Ορθώς υπήρξε μια κατεύθυνση στην πολιτική συζήτηση και όχι στις μάχες των μηχανισμών» τόνισε και κατέληξε σχετικά λέγοντας «σε κανένα ιδρυτικό συνέδριο δεν γίνονται αρχαιρεσίες, διότι οι σύνεδροι δεν γνωρίζονται μεταξύ τους». Πρόσθεσε επίσης πως «δεν υπάρχουν δογματικές αντιλήψεις για τη λειτουργία των κομμάτων πια. Υπάρχει η δυνατότητα να εκφράζονται όλες οι απόψεις στο πλαίσιο ενός προοδευτικού κινήματος».

Μιλώντας για τα «μηνύματα» που έστειλαν με τις τοποθετήσεις τους, τόσο ο αντιπρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Δραγασάκης, όσο και ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Σταύρος υπογράμμισε ότι «το Κίνημα Αλλαγής δεν είναι ανάγκη να απαντήσει στα δικά τους καλέσματα. Έχει μια ξεκάθαρη πολιτική τοποθέτηση στα μεγάλα ζητήματα της χώρας και με αυτήν την τοποθέτηση θα πορευτεί». Συμπλήρωσε δε ότι «δεν έχουμε λόγο να ταυτιστούμε με τις πολιτικές των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, ούτε βεβαίως με τις συντηρητικές πολιτικές της Νέας Δημοκρατίας». Επεσήμανε μάλιστα πως ο μεγάλος και δημοκρατικός στόχος είναι το Κίνημα Αλλαγής να βγει τρίτο κόμμα, κάτι που εύχονται όλοι οι δημοκρατικοί πολίτες.

Ασκώντας κριτική στην κυβέρνηση για τους χειρισμούς της στα θέματα της οικονομίας για την έξοδο της χώρας από το μνημόνιο ο Σταύρος επεσήμανε ότι «εκεί πρέπει να δώσουμε βαρύτητα».

Συμπλήρωσε μάλιστα «δεν μετέχω στη συζήτηση για τη σοσιαλδημοκρατία ή τη μη σοσιαλδημοκρατία. Tο καράβι – η χώρα στη δικιά μας περίπτωση – βουλιάζει και οι λοστρόμοι αναρωτιούνται τι χρώμα να βάψουν τα παγκάκια». Και πρόσθεσε πως «προτεραιότητα έχει να ανταποκρινόμαστε στα προβλήματα που έχει η κοινωνία. Αυτό που έχει μεγάλη σημασία είναι η χώρα να προετοιμαστεί για το καλοκαίρι και νομίζω ότι εδώ η κυβέρνηση μάλλον για άλλη μια φορά μένει επανεξεταστέα» κατέληξε.

Ακούστε το απόσπασμα της συνέντευξης:

https://soundcloud.com/topotami/nhecpxol5oqj

Επιστροφή