Το Ποτάμι θα βρει τον τρόπο να εκφράσει το πατριωτικά σωστό στη Βουλή

22 Οκτωβρίου 2018 / TAGS:

«To Ποτάμι στην επόμενη Βουλή θα είναι δυνατότερο από ότι σ’ αυτή» τονίζει ο Σταύρος Θεοδωράκης σε συνέντευξή του στην «Θεσσαλία Tηλεόραση» στο πλαίσιο της περιοδείας που πραγματοποίησε, στη Θεσσαλία, με τελευταίο σταθμό τη Λάρισα. Όπως επεσήμανε χαρακτηριστικά «οι πολίτες θα πάρουν τις αποφάσεις τους για το Ποτάμι όταν έρθουν οι εκλογές και η εκτίμησή μου είναι ότι θα είναι παρόν στις επόμενες πολύ σημαντικές εξελίξεις. Ο Σταύρος Θεοδωράκης θα είναι στην επόμενη Βουλή και το Ποτάμι θα είναι δυνατό και στην επόμενη ευρωβουλή. Σας λέω αυτό που πιστεύω και το μόνο σενάριο που επεξεργάζομαι» τόνισε.

Ερωτηθείς από τον δημοσιογράφο Γιάννη Γιαννακόπουλο, για τη στάση του Ποταμιού στη συμφωνία των Πρεσπών και αν θα στηρίξει την κυβέρνηση, ο Σταύρος Θεοδωράκης για άλλη μια φορά ξεκαθάρισε πως «το Ποτάμι έχει αποφασίσει να επιλέξει το πατριωτικά σωστό. Θα βρει τον τρόπο να το εκφράσει αυτό στη Βουλή. Δεν στηρίζουμε τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Είναι σαφές. Στηρίζουμε τη χώρα. Πολλές φορές στην πολιτική είσαι υποχρεωμένος να επιλέξεις ανάμεσα σε μια κακή λύση και σε μια λιγότερο κακή λύση. Η άποψή μας για το Μακεδονικό είναι η άποψη που έχει όλος ο κόσμος που έχει ασχοληθεί με αυτή την υπόθεση. Τα προβλήματα που έχει η Ελλάδα αυτή τη στιγμή, της επιβάλλουν να κάνει μια κίνηση για να απελευθερωθεί από ένα πολύ μεγάλο πρόβλημα. Ποιο είναι αυτό το πρόβλημα; Ότι όλος ο κόσμος, με εξαίρεση τους Έλληνες και τους Κύπριους, όλος ο άλλος κόσμος τους αποκαλεί «Μακεδονία». Άρα, η χώρα μετά από 25 χρόνια ήττας πρέπει να αποφασίσει: Θα συνεχίσει να ηττάται ή θα κάνει μια στροφή και θα υποστηρίξει κάτι άλλο;» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος σε τυχόν λάθη που του καταλογίζουν ο επικεφαλής του Ποταμιού παραδέχεται ότι είναι λογικό να γίνουν λάθη καθώς δεν είχε «κανένα manual πολιτικής». Συμπλήρωσε πως το Ποτάμι «χάραξε έναν δρόμο, κόντρα σε ό,τι μέχρι εκείνη την στιγμή ήξερε η πολιτική. Χωρίς οργανώσεις, όχι επειδή δεν θέλαμε, αλλά επειδή ήταν απόφασή μου να μην έχουμε. Διότι τις οργανώσεις των άλλων κομμάτων που υπάρχουν στη Λάρισα τις πληρώνει ο ελληνικός λαός. Εγώ λοιπόν είπα: μπαίνω στην πολιτική και δεν αποσπώ δημοσίους υπαλλήλους στην περιφέρεια. Είμαστε το μόνο κόμμα που δεν αποσπάσαμε δημοσίους υπαλλήλους στην περιφέρεια» είπε.

Στην ερώτηση αν φλερτάρει με τον τίτλο του σοσιαλδημοκράτη, ο Σταύρος Θεοδωράκης τόνισε πως «ο καθένας στην Ελλάδα είναι ό,τι δηλώσει. Εγώ θα αποφύγω να δηλώσω αυτά τα βαρύγδουπα. Σοσιαλδημοκράτης, Κεντροαριστερός. Είμαι ένας πολιτικός που προσπαθεί να κάνει τη δουλειά του. Νομίζω ότι είμαι προοδευτικός. Υποστηρίζω πολύ σύγχρονα πράγματα. Αλλά δεν θέλω να κλειστώ στους τοίχους μιας παλιάς ταμπέλας. Εμένα σαν πολιτικό με ενδιαφέρει τι μπορώ να κάνω στη συγκεκριμένη χώρα τη συγκεκριμένη στιγμή. Υπάρχουν πράγματα που λέει η Αριστερά τα οποία τα δέχομαι και τα κάνω. Υπάρχουν πράγματα που ακούγονται από κεντροδεξιές δυνάμεις τα οποία επίσης τα δέχομαι. Αυτό είναι σύγχρονη αντίληψη της πολιτικής» είπε χαρακτηριστικά.

Eρωτηθείς σχετικά με τις αποχωρήσεις βουλευτών του που συνεργάστηκαν, είτε με τη ΝΔ, είτε με το ΠΑΣΟΚ, ο Σταύρος Θεοδωράκης χαρακτήρισε ως ανήθικο «το να εγκαταλείψεις ένα κόμμα, ενώ έχεις ψηφιστεί με τη σημαία αυτού του κόμματος και έχεις διοριστεί στη θέση του βουλευτή τον Σεπτέμβρη του 2015 με τη λίστα του κόμματος».

Ακολουθεί το σχετικό τηλεοπτικό απόσπασμα:

Πηγή: Θεσσαλία Τηλεόραση

Επιστροφή