Το Ποτάμι θα αγωνιστεί για να ψηφίσουν στις επόμενες εκλογές οι Έλληνες που έφυγαν με την κρίση

30 Οκτωβρίου 2018 / TAGS:

O Σταύρος Θεοδωράκης μιλώντας σε συζήτηση που πραγματοποιήθηκε στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση για το επίμαχο θέμα της άσκησης του δικαιώματος ψήφου των Ελλήνων του εξωτερικού, ξεκαθάρισε πως το Ποτάμι θα αγωνιστεί για να μπορέσουν οι άνθρωποι που έχουν φύγει από τη χώρα τα τελευταία χρόνια της κρίσης να ψηφίσουν στις ερχόμενες εκλογές .

«Το Ποτάμι δεν είναι της άποψης ή όλα ή τίποτα» είπε ο Σταύρος Θεοδωράκης όταν ρωτήθηκε αν θα στηρίξει νομοθετική πρόταση της κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ που θα επιτρέπει στους Έλληνες της Διασποράς να ψηφίσουν .

Ο επικεφαλής του Ποταμιού τόνισε ότι η κυβέρνηση έχει καθυστερήσει πάρα πολύ να επεξεργαστεί και να φέρει στη βουλή ένα νόμο, ο οποίος θα επιτρέπει στους Έλληνες που ζουν στο εξωτερικό και είναι ήδη εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους να ψηφίσουν στις εκλογές του  2019.

«Δεν θα ανακαλύψουμε τον τροχό» είπε ο Σταύρος Θεοδωράκης εξηγώντας πως εδώ και πολλές δεκαετίες οι άλλες χώρες , στην Ευρώπη αλλά και στην Αμερική, το έχουν λύσει αυτό το θέμα και τα ερωτήματα που προκύπτουν έχουν απαντηθεί από τους ειδικούς εδώ και χρόνια.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού ανέφερε πως το κόμμα του έχει καταθέσει εδώ και καιρό ολοκληρωμένη πρόταση και εξήγησε πως το Ποτάμι προτείνει οι Έλληνες που είναι ήδη εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους και ζουν στο εξωτερικό να ψηφίζουν το ψηφοδέλτιο επικράτειας στα κατά τόπους προξενεία, μέχρι τουλάχιστον η χώρα μας να μπορέσει να εφαρμόσει την επιστολική ή ηλεκτρονική ψήφο .

Στη συζήτηση, που διοργάνωσαν η Ομάδα Ελληνικής Πολιτικής της Βρετανικής Εταιρείας Πολιτικών Σπουδών (Greek Politics Specialist Group – Political Studies Association), το Πρόγραμμα για την Ελληνική Διασπορά (Greek Diaspora Project at SEESOX) του Κέντρου Νοτιοανατολικών Σπουδών του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης και η διαΝΕΟσις, συμμετείχαν ακόμα ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης , ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών, Κώστας Πουλάκης, ο διευθυντής ερευνών της διαΝΕΟσις Κυριάκος Πιερρακάκης .

Ακολουθούν σχετικές αναρτήσεις από την παρέμβαση του επικεφαλής:

Δείτε σχετικό φωτογραφικό υλικό:

Φωτογραφίες: Θοδωρής Μανωλόπουλος

Επιστροφή