Οι πολιτικοί δεν είναι οι ταχυδρόμοι των πολιτικών συγκεντρώσεων

5 Φεβρουαρίου 2018 / TAGS:

«Με τα συλλαλητήρια δεν λύνονται τα προβλήματα. Όπως ο Κωνσταντίνος Καραμανλής που “είδε” μακριά και έλυσε το πρόβλημα που είχε δημιουργηθεί με τη Βουλγαρία προχωρώντας σε μια τολμηρή κίνηση σε συνεργασία με τον Ζίβκοφ, έτσι και οι σημερινοί πολιτικοί να προχωρήσουν τώρα προκειμένου να επιλυθεί το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ» τόνισε ο Σταύρος στη συνέντευξη που παραχώρησε στην ΕΡΤ3 και στην εκπομπή «Επικοινωνία» με τους δημοσιογράφους Θεοδώρα Αυγέρη και Δημήτρη Παπαγρηγορίου. «Οι πολιτικοί δεν είναι οι ταχυδρόμοι των πολιτικών συγκεντρώσεων, αλλά είναι υποχρεωμένοι να χαράσσουν μια εθνική γραμμή, μια πατριωτική γραμμή βάζοντας πέρα από συναίσθημα και λογική μέσα στις αποφάσεις» επεσήμανε.

Ο Σταύρος επανέλαβε την πρόταση για το συμβούλιο πολιτικών αρχηγών με τη συμμετοχή και των πρώην πρωθυπουργών. «Είμαστε σε 25 χρόνια εκκρεμότητας. Το θέμα δεν είναι σημερινό. Δεν είναι ένα θέμα που το χειρίστηκε αυτή η κυβέρνηση ή έστω η προηγούμενη. Αυτοί που θεωρούν ότι είναι ηγέτες της χώρας, να πάρουν την ευθύνη, να πουν τις απόψεις τους και να δούμε αν υπάρχει σύνθεση. Δεν μπορούμε να παίζουμε στα εθνικά ζητήματα, παιχνίδια διαρροών» είπε χαρακτηριστικά.

Ο Σταύρος άφησε αιχμές για τις διαπραγματευτικές ικανότητες του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Κοτζιά. Όπως είπε: «ο Τσίπρας είναι Πρωθυπουργός και αυτόν έχει για υπουργό Εξωτερικών. Οι κινήσεις του στο παρελθόν δεν μαρτυρούν ότι θα είναι ο καλύτερος διαπραγματευτής. Δεν είναι θέμα αν είναι μετριοπαθής ή όχι. Η διαπραγμάτευση θέλει μια γνώση του πεδίου, θέλει να έχεις μια ευελιξία και να είσαι σίγουρος για τις συμμαχίες στη χώρα. Νομίζω ότι τα έχουν μπερδέψει πολύ στο στρατόπεδο των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ». Ο Σταύρος επέκρινε τη διγλωσσία της κυβέρνησης, καθώς ο υπουργός Αμύνης εξακολουθεί να τηρεί διαφορετική στάση από την κυβερνητική γραμμή. «Δεν μπορεί ο υπουργός Αμύνης να έχει άλλη άποψη. Απλώς δεν μπορεί. Είναι γελοίο. Και αν την έχει και στη Βουλή τότε είναι ένα μεγάλο πρόβλημα του κ. Τσίπρα», τόνισε.

Αναφερόμενος στα συλλαλητήρια ο Σταύρος επανέλαβε ότι είναι αντίθετος και τόνισε πως οι περισσότερες τοποθετήσεις ήταν ακροδεξιάς λογικής. «Τόσο οι ομιλητές, όσο και τα συνθήματα δεν εξέπεμπαν ενότητα, αλλά διχασμό» ανέφερε και πρόσθεσε: «τα συνθήματα ήταν παλιά, είναι απορριπτέα και δεν έχουν σχέση με τον αληθινό πατριωτισμό, είναι πατριδοκάπηλα. Δεν μπορεί κάποιος σε μια συγκέντρωση να βρίζει συλλήβδην το πολιτικό σύστημα , δεν μπορεί να λέει ότι η σωτηρία είναι η εκκλησία, δεν μπορεί να λέει ότι η σωτηρία είναι ο στρατός. Θα πρέπει να προσγειωθούμε στο 2018, δεν είμαστε στο 1800».

«Οι κυβερνήσεις πέφτουν στη Βουλή και στις κάλπες. Οι κυβερνήσεις δεν πέφτουν στις πλατείες. Αλίμονό μας αν πιστέψουμε κάτι τέτοιο. Δεν συνάδει πολύ με τη δημοκρατική μας παράδοση αυτή η άποψη και όσοι την έχουν θα πρέπει να την ξεχάσουν» επεσήμανε. Σημείωσε δε, ότι «πρέπει την ενεργητικότητά μας για μια καλύτερη πατρίδα να μην την εξαντλούμε κουνώντας μόνο τη σημαία. Θα πρέπει ο καθένας ξεχωριστά και όλοι μαζί να κάνουμε ό,τι πρέπει για το κοινό καλό και την πρόοδο της χώρας».

Δείτε το βίντεο:

Επιστροφή