Ποιος έσπρωξε τον Μάκη;

20 Μαΐου 2022 / TAGS:

«Έτσι είναι το σχολείο» είπαν οι συμμαθητές του Μάκη που σπρώχτηκε στην αυτοκτονία!

«Έτσι είναι το σχολείο;» αναρωτήθηκε ο Σταύρος στο δελτίο ειδήσεων του Alpha, χαρακτηρίζοντας θλιβερή και ανατριχιαστική την παραδοχή των μαθητών.

«Μου θύμισε», είπε, «αυτό που μου έλεγαν οι φυλακισμένοι – έτσι είναι η φυλακή».

Ο Σταύρος εκτίμησε ότι η ευθύνη για την αυτοκτονία του Μάκη βαραίνει την σχολική κοινότητα καθότι η μητέρα του είχε καταγγείλει ότι ο γιος της δεχόταν bullying.

«Θα πάρουμε κάποια στιγμή απάντηση τι κάνανε οι καθηγητές του; Τι έκανε ο σύλλογος γονέων;» αναρωτήθηκε και πρόσθεσε: «Ασχολούμαστε με όλα τα θέματα επιφανειακά. Μια γυναικοκτονία; «Α, να κάνω μία ανάρτηση». Ένα bullying; Χάθηκε ένα παιδί 14 χρονών; Να κάνουμε μία ανάρτηση. Δεν αντιμετωπίζονται έτσι τα προβλήματα. Δεν είμαστε όλοι για όλα. Γιατί τότε δεν είναι κανείς για τίποτα».

Συνομιλώντας με τον Αντώνη Σρόιτερ είπε ότι bullying υπήρχε και στα δικά του μαθητικά χρόνια. Πάντα υπήρχε ένας μάγκας που φερόταν άσχημα σε κάποιους που έμοιαζαν πιο αδύνατοι. Το φαινόμενο απλώς σήμερα έχει πολλαπλασιαστεί. Με τις ταινίες, με αυτά που βλέπουν στο διαδίκτυο, όλοι έχουν δοκιμαστεί λίγο στη βία και το ασκούν στον συμμαθητή τους. Τα παιδιά όμως είναι τα θύματα, πολλές φορές και οι θύτες. Οι μεγάλοι ένοχοι είναι οι γονείς, εμείς δηλαδή όλοι, με την ανατροφή που δίνουμε αλλά και οι καθηγητές.

Δείτε το βίντεο εδώ: 

 

Επιστροφή