Ποιόν εκφράζουν τα συνθήματα του συλλαλητηρίου;

2 Φεβρουαρίου 2018 / TAGS:

Συνέντευξη στο «Ράδιο Θεσσαλονίκη» και τον Στέφανο Διαμαντόπουλο

Να μην προδικάζουμε το αποτέλεσμα της διαπραγμάτευσης με τους γείτονες μας, ζήτησε ο Σταύρος σε συνέντευξή του στο «Ράδιο Θεσσαλονίκη». Όπως είπε ο ίδιος δεν έχει εμπιστοσύνη στις διαπραγματευτικές ικανότητες της κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και του κ. Κοτζιά αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να βιαστούμε και να βγάλουμε γρήγορα συμπεράσματα. «Θα πρέπει να περιμένουμε την τελική πρόταση», είπε επισημαίνοντας ότι η λύση δεν είναι απαραίτητα σε βάρος της Ελλάδας καθότι η χώρα έχει συμμάχους στην Ευρώπη και το ΝΑΤΟ που πιέζουν για μια λύση που θα περιλαμβάνει τα ελληνικά αιτήματα. Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, για άλλη μια φορά ο Σταύρος τόνισε ότι «το Ποτάμι και το Κίνημα Αλλαγής δεν υπάρχει περίπτωση να αντικαταστήσουμε τον κ. Καμμένο στην κυβέρνηση. Δεν τίθεται θέμα συμμετοχής μας στην κυβέρνηση. Το έχω πει σε όλους τους τόνους». Ζήτησε πάντως να μην θεωρούμε σίγουρο τι θα ψηφίσει ή τι δεν θα ψηφίσει ο κ.Καμμένος. «Ξεκίνησε φωνάζοντάς στα τέσσερα – στα τέσσερα και μετά υπέγραφε και ο ίδιος με τα τέσσερα», πρόσθεσε.

Ο Σταύρος αναφέρθηκε στη συνάντηση που είχε το περασμένο Σάββατο στο Μέγαρο Μαξίμου τονίζοντας ότι ο πρωθυπουργός παραδέχθηκε με καθυστέρηση ότι έπρεπε να είχε συζητηθεί το θέμα στην Βουλή. «Από τον Σεπτέμβριο τρεις φορές προκάλεσα τον κ. Τσίπρα να πει στη Βουλή την άποψή του για το Μακεδονικό και δεν είπε λέξη», επεσήμανε χαρακτηριστικά. Σε ότι αφορά τα συλλαλητήρια είπε ότι συμμετέχει ένα μωσαϊκό πολιτών. «Άλλος διαδηλώνει για τα εθνικά θέματα, άλλος διαδηλώνει εναντίον της κυβερνητικής πολιτικής, άλλος εκφράζει την αντίθεση του σε αυτό που ζει», είπε χαρακτηρίζοντας απαράδεκτα τα συνθήματα αυτών που εμφανίζονται ως διοργανωτές του συλλαλητηρίου της Αθήνας και μιλούν για κατοχή και ζητούν επιστροφή στην δραχμή. «Ποιόν εκφράζουν αυτά τα συνθήματα» αναρωτήθηκε ζητώντας από τους πολίτες να προσέξουν να μην δίνουν χώρο σε ακροδεξιούς και ψεκασμένους. Ιδιαίτερα τόνισε ότι πρέπει να αποτραπεί η προσπάθεια ορισμένων να εμπλέξουν στην όλη συζήτηση τον στρατό. «Με ποιο δικαίωμα ένας απόστρατος μιλάει στο όνομα του στρατού και των ειδικών δυνάμεων» αναρωτήθηκε ζητώντας από όλους και ειδικά από τους Έλληνες πατριώτες να είναι πιο προσεκτικοί όταν ακούν αυτές τις κορώνες.

Στο ερώτημα του Στέφανου Διαμαντόπουλου γιατί η κρατική τηλεόραση δεν δείχνει τις διαμαρτυρίες είτε των αγροτών είτε των συλλαλητηρίων είπε: «Οι κυβερνήσεις ταυτίζουν το κράτος με το κόμμα τους και χρησιμοποιούν την δημόσια τηλεόραση σαν το κομματικό τους κανάλι. Έχει συμβεί πολλές φορές στο παρελθόν συμβαίνει συχνά και σήμερα. H EΡΤ όπως και όλα τα κανάλια πρέπει να δείχνουν όλες τις πτυχές των συγκεντρώσεων. Και το πλήθος αλλά και τις ακροδεξιές προκλήσεις με τον Κασιδιάρη και τους ακραίους ομιλητές». «Οι πολίτες δεν πρέπει να μένουν στους τίτλους αλλά πρέπει να γνωρίζουν και τι συμβαίνει και πίσω από τους τίτλους» τόνισε.

https://soundcloud.com/topotami/1azgg6ldnr2l

Επιστροφή