«Ό,τι είναι καλό για την κοινωνία της Τήνου, είναι καλό και για την εκκλησία»

9 Ιουλίου 2018 / TAGS:

«Η κοινωνία της Τήνου κέρδισε μια μεγάλη μάχη τον Φεβρουάριο. Και είμαι χαρούμενος που σε αυτή τη μάχη το Ποτάμι ήταν στην πρώτη γραμμή. Το Ίδρυμα της Παναγίας από το 1823 είχε ορισθεί ως κοινωφελές και θρησκευτικό. Αυτήν την παράδοση έπρεπε να τιμήσουμε και να μην αφήσουμε χουντικής εμπνεύσεως τροπολογίες – που πρωτοεμφανίστηκαν το 1969 και μετά πάλι το 2014 – να διαρρήξουν την άρρηκτη σχέση του Ιδρύματος με την κοινωνία και την εκκλησία». Τη δήλωση αυτή έκανε ο Σταύρος Θεοδωράκης μετά τη συνάντησή του με τον Δήμαρχο της Τήνου, Γιάννη Σιώτο, καθώς και τρεις αντιδημάρχους του νησιού.

Ερωτώμενος για την επίθεση που δέχθηκε το Ποτάμι στην Αθήνα – από Βουλευτές άλλων κομμάτων αλλά και Μητροπολίτες – για την απόφασή του να στηρίξει την απόδοση του Ιδρύματος στην κοινωνία της Τήνου, ο επικεφαλής του Ποταμιού απάντησε: «Οι δύο αιώνες ιστορίας δεν μπορούν να ποδοπατηθούν. Στη Βουλή ψηφίσαμε αυτό που επιτάσσει το συμφέρον του τηνιακού λαού. Ό,τι είναι καλό για την κοινωνία της Τήνου είναι καλό και για την εκκλησία. Σε αυτό ελπίζω να συμφωνήσουμε όλοι, πολιτικοί, αλλά και εκπρόσωποι της εκκλησίας».

Στη συνάντηση του Σταύρου Θεοδωράκη με τον δήμαρχο Γιάννη Σιώτο συμμετείχαν και οι αντιδήμαρχοι Αναστασία Δεληγιάννη- Άσπρου, Αντιδήμαρχος Καθημερινότητας και Τουριστικής Ανάπτυξης, Λουκριτία Άνδροβικ- Ρουγγέρη, Αντιδήμαρχος Υποδομών και Μανώλης Σώχος, Αντιδήμαρχος Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Κοινή εκτίμηση όλων ήταν ότι η συνεχής τουριστική ανάπτυξη του νησιού δεν πρέπει να απειλήσει την εξαιρετική ομορφιά του τόπου, ούτε τις χιλιόχρονες παραδόσεις του. Ο βιολογικός καθαρισμός, η αύξηση των υδάτινων πόρων, η εφαρμογή σύγχρονων μεθόδων για την υγειονομική ταφή των απορριμμάτων και η μεθοδική ανακύκλωση, είναι οι μεγάλες προτεραιότητες της Δημοτικής Αρχής, όπως επεσήμανε ο Δήμαρχος της Τήνου.

Τέλος, ο Σταύρος Θεοδωράκης, απαντώντας στις ερωτήσεις τι θα πράξει το Ποτάμι στην Βουλή σχετικά με το νομοσχέδιο Σκουρλέτη για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, είπε ότι «η ισοπεδωτική αναλογική που επιβάλλει το νομοσχέδιο θα οδηγήσει σε ακυβερνησία στους περισσότερους δήμους της χώρας». «Διορθώνουν το πλειοψηφικό που ισχύει σήμερα, με ένα εξίσου επικίνδυνο σύστημα», επεσήμανε και παρουσίασε την πρόταση του, για σταθμισμένη αναλογική, έτσι ώστε ο δήμαρχος να παίρνει ένα μπόνους εδρών στο δημοτικό συμβούλιο ανάλογα με το ποσοστό που θα πάρει την πρώτη Κυριακή. «Δεν είναι δυνατόν να έχουμε όριο 3% για να μπει κάποιος στη Βουλή και στις τοπικές Βουλές να επιτρέπουμε σε οδυνηρές μειοψηφίες – ακόμη και του 1% – να σαμποτάρουν τη λειτουργία τους», επεσήμανε.

Τόσο ο Δήμαρχος, όσο και οι αντιδήμαρχοι συμφώνησαν ότι ένα σύστημα σταθμισμένης αναλογικής, όπως αυτό που προτείνει το Ποτάμι και πολλοί δήμαρχοι σε όλη τη χώρα, θα βοηθούσε να έχουμε αποτελεσματική και αντιπροσωπευτική διοίκηση, γι΄αυτό άλλωστε εφαρμόζεται σε ευρωπαϊκές χώρες που έχουν αναπτυγμένη και ισχυρή αυτοδιοίκηση.

Δείτε τη σχετική ανάρτηση στο Twitter:

Ακολουθούν φωτογραφίες από τη συνάντηση:

 

 

Ο Σταύρος Θεοδωράκης με τον Δήμαρχο Τήνου Γιάννη Σιώτο

Στη σύσκεψη που ακολούθησε της συνάντησης ο Σταύρος Θεοδωράκης με τον Δήμαρχο Τήνου Γιάννη Σιώτο και την Αναστασία Δεληγιάννη- Άσπρου Αντιδήμαρχο Καθημερινότητας και Τουριστικής Ανάπτυξης, Λουκριτία ΄Ανδροβικ- Ρουγγέρη Αντιδήμαρχο Υποδομών και Μανώλη Σώχο Αντιδήμαρχο Διοικητικής Μεταρρύθμισης
Επιστροφή