Όλοι οι πολίτες θέλουν ένα καινούργιο φορέα λογικής και λύσεων

6 Οκτωβρίου 2017 / TAGS:

Ο κόσμος έχει βαρεθεί τους παράλληλους μονολόγους και θέλει ουσιαστικές απαντήσεις από τους πολιτικούς. Αυτό τόνισε ο Σταύρος σε συνεντεύξεις του σε ραδιοφωνικούς σταθμούς Πάτρας και Πύργου, εξηγώντας γιατί επιμένει στις περιοχές όπου επισκέπτεται να κάνει διάλογο με τους πολίτες και όχι μια απλή ομιλία.

Συγκεκριμένα και ερωτώμενος από τους δημοσιογράφους Αθανασία Σταμοπούλου (ΕΡΑ Πάτρας) και Ζαχαρία Μαντά (ΕΡΑ Πύργου), ο Σταύρος κάλεσε φίλους, ακόμη και αντιπάλους που θέλουν να ακούσουν και να θέσουν ερωτήματα, ώστε «να γίνεται μια καθαρή κουβέντα ανάμεσα στο λαό και σε αυτούς που θέλουν να τον εκπροσωπήσουν. Αυτό ξεκίνησα μέσω Twitter με το #askstavros, αυτό έκανα όταν ξεκίνησε το Ποτάμι, κάνω και θα κάνω στις περιοδείες μου».

Ερωτώμενος σχετικά με την εκλογή στον νέο φορέα και την εξ’ αποστάσεως ψηφοφορία, διευκρίνισε ότι πρέπει να δώσουμε τη δυνατότητα να ψηφίσουν όσο το δυνατόν περισσότεροι πολίτες. «Προσπαθούμε να δημιουργήσουμε τις συνθήκες για τη δημιουργία ενός εντελώς καινούργιου κόμματος. Αυτή είναι η συμφωνία μας: να ενωθούμε, να συγκρουστούμε ως προς τις απόψεις και ο κόσμος να αποφασίσει ότι θα φτιάξει ένα καινούργιο Κίνημα στο Κέντρο, με κεντροαριστερούς, με φιλελεύθερους, με σοσιαλδημοκράτες, με όλη “την οικογένεια του κέντρου”. Γι αυτό πρέπει να ψηφίσουν όσο το δυνατόν περισσότεροι πολίτες και όχι μόνο τα κομματικά μέλη, από οποιοδήποτε μέρος κι αν βρίσκονται, μέσω ηλεκτρονικής ψηφοφορίας. Είμαι υπέρμαχος της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας και πρέπει να βρούμε όλους τους δυνατούς τρόπους για μια ηλεκτρονική ψηφοφορία χωρίς κινδύνους. Κάθε μέρα πραγματοποιούνται ψηφοφορίες ηλεκτρονικά με τη χρήση στοιχείων ταυτοποίησης και με την τεχνολογική διασφάλιση ώστε να μην υπάρχουν διπλοψηφίες ή/και ηλεκτρονικές απάτες».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο Σταύρος διευκρίνισε ότι θα παραμείνει στον νέο φορέα, ακόμη κι αν δεν κερδίσει ο ίδιος την ηγεσία. «Άμα κάνεις μια συμφωνία, δεν είναι πρέπον να αποχωρήσεις επειδή έχασες. Θα είμαι παρών και την επόμενη μέρα».

Επιστροφή