Ο Σταύρος ξανά στα Χανιά για τις καταστροφές

18 Μαρτίου 2019 / TAGS:

Αυτοψία στους τόπους που προκλήθηκαν μεγάλες καταστροφές από τις πλημμύρες του Φεβρουαρίου στα Χανιά, πραγματοποίησε ο Σταύρος και στελέχη του Ποταμιού το πρώι της Δευτέρας.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού, συνοδευόταν και από τον Δήμαρχο Κισσάμου Θεόδωρο Σταθάκη, ο οποίος και του έδειξε τα πιο προβληματικά σημεία στον δήμο Κισσάμου. Ο Σταύρος και κος. Σταθάκης συμφώνησαν ότι: “οι εμβαλωματικές παρεμβάσεις των συνεργίων του Δήμου έχουν διορθώσει πολλά από τα προβλήματα. Η Κίσσαμος όμως δεν θα επανέλθει στην προτέρα κατάσταση εάν δεν υπάρξει δυναμική παρέμβαση τόσο της περιφέρειας, όσο και του Υπουργείου Δημοσίων Έργων”.

Στη συνέχεια στις 12 το μεσημέρι, ο Σταύρος, παρακολούθησε την έκτακτη συνεδρίαση της ΚΕΔΕ στον Δήμο Χανίων στην οποία συζητήθηκαν τα προβλήματα που έχουν προκληθεί στα Χανιά από την θεομήνια. Ο δήμαρχος Χανίων Τάσος Βάμβουκας χαιρέτησε την παρουσία του στην συνεδρίαση. Τόσο αυτός όσο και ο εκπρόσωπος της ΚΕΔΕ τον ευχαρίστησαν για το συνεχές του ενδιαφέρον για τον νόμο των Χανίων. Ο επικεφαλής του Ποταμιού είπε ότι ο «στόχος είναι κοινός, να επουλωθούν γρήγορα οι πληγές και να μην χαθεί η τουριστική περίοδος του 2019». Μετά το τέλος της συνεδριασης προχώρησε στην εξής δήλωση στους δημοσιογράφους:

“Πρέπει οι Δήμοι, η Περιφέρεια και κυρίως η κεντρική διοίκηση, τα υπουργεία να ξεπεράσουν τον εαυτό τους. Εάν αυτό δεν συμβεί τα Χανιά θα περάσουν ένα άσχημο καλοκαίρι. Και όχι μόνοι οι Χανιώτες αλλά και εκατοντάδες χιλιάδες τουρίστες που τα επισκέπτονται.
Πρέπει λοιπόν να ξεπεράσουμε τις συνήθεις γραφειοκρατικές αγκυλώσεις, να ληφθούν κεντρικές αποφάσεις, να έχουν τη συναίνεση όλων μας, να μην υπάρχει αντιπολιτευτική μικροπολιτική για να δούμε ποια έργα μπορούμε να κάνουμε τις επόμενες 20 με 40 μέρες.

Τι διαπιστώσατε στην Κίσσαμο;

“Οι Δήμοι και στον Πλατανιά, και στην Κίσσαμο, και στο Σέλινο και στα Σφακιά το διαπίστωσα πάλι ο ίδιος, έχουν κάνει πρόχειρα έργα. Έχουν δώσει βολεματικές λύσεις, αλλά δεν είναι λύσεις που μπορούν να κρατήσουν για ολόκληρο το καλοκαίρι. Θα πρέπει πολύ άμεσα να ληφθούν κεντρικές αποφάσεις.

Συναντήθηκα και με τον Περιφερειάρχη. Είναι αισιόδοξος ότι θα έρθουν τα λεφτά που τους έχουν υποσχεθεί. Δεν είναι όμως μόνο τα λεφτά. Πρέπει να έρθουν μηχανικοί, να έρθουν μηχανήματα και επαναλαμβάνω ότι πρέπει να υπάρξει ένα κεντρικό σχέδιο εκτάκτου ανάγκης, ώστε να έχουμε την ολοκλήρωση των έργων μετά από 20 και 40 μέρες. Δεν έχει καμιά χρησιμότητα τα έργα στην Κρήτη να γίνουν τον Σεπτέμβριο ή τον Οκτώβριο όταν θα έχει τελειώσει η τουριστική περίοδος. Ή τώρα θα αναστηθούν ξανά τα Χανιά ή θα καταστραφούν”.

Δείτε την ανάρτηση στο Twitter:

Επιστροφή