‘Ενα συνέδριο μακριά από το συνηθισμένο γκρίζο των κομμάτων

1 Νοεμβρίου 2018 / TAGS:

Στα νέα στοιχεία που θα έχει το Συνέδριο του Ποταμιού αναφέρθηκε ο Σταύρος Θεοδωράκης σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1 και τον Γιώργο Παπαδάκη.«Το κάνουμε λίγο διαφορετικά στο Ποτάμι το συνέδριο. Το ένα είναι ότι θα έρθουν σημαντικές προσωπικότητες, π.χ. ο οικονομολόγος Βαγιανός, ο οποίος έρχεται από την Αγγλία, ο Αλιβιζάτος, η Αρβελέρ, θα έρθουν 10 άνθρωποι και θα μιλήσουν στους συνέδρους του Ποταμιού, έξω από το γκρίζο και τα οργανωτικά μας. Για τα πολύ σημαντικά θέματα της οικονομίας, της παιδείας, της κοινωνίας. Αυτοί που όλοι θέλουν να τους ακούμε». Αναφέρθηκε επίσης στον οικολογικό χαρακτήρα του Ποταμιού, αφού θα απουσιάζει το πλαστικό και στη νέα δομή του Κινήματος, με την εκλογή αντιπροέδρου.

«Στο συνέδριό μας θα αποφασίσουμε και για το μέλλον του Ποταμιού. Θα ακουστούν όλες οι απόψεις και για τις μετεκλογικές συνεργασίες και οι σύνεδροι θα αποφασίσουν ποια θα είναι η πορεία του Ποταμιού. Εμείς έχουμε αποφασίσει και νομίζω ότι το συνέδριο θα επιβεβαιώσει την απόφαση αυτή των οργάνων, ότι θα κατέβουμε αυτόνομα στις εκλογές. Εαν μιλάμε για τις μετεκλογικές έχουμε σκοπό να δώσουμε όλο τον αγώνα για να υπάρξει μια ευρωπαϊκή φιλελεύθερη λύση στη χώρα» τόνισε ο επικεφαλής του Ποταμιού. Ερωτηθείς σχετικά με το ενδεχόμενο στήριξης της κυβέρνησης ο Σταύρος Θεοδωράκης ήταν κατηγορηματικός ότι «δεν υπάρχει περίπτωση το Ποτάμι να δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ».

Αναφερόμενος στη Συνταγματική Αναθεώρηση, ο επικεφαλής του Ποταμιού τόνισε ότι είναι απαραίτητη. Ωστόσο σημείωσε ότι «εμείς δεν υπογράφουμε με κλειστά τα μάτια την πρόταση της κυβέρνησης. Έχουμε βάλει 7 μεγάλες προτεραιότητες και αυτές είναι οι όροι μας». Επεσήμανε μάλιστα πως «είναι πολύ δύσκολο να ψηφίσουμε πρόταση Συνταγματικής Αναθεώρησης που δεν περιλαμβάνει αλλαγή του άρθρου 16 για τα πανεπιστήμια και την αποκομματικοποίηση του κράτους». «Δεν έχουμε σκοπό να πηγαίνουμε συνέχεια από κομματικό κράτος σε κομματικό κράτος» κατέληξε σχετικά.

Μιλώντας για τη συμφωνία των Πρεσπών ο Σταύρος Θεοδωράκης επανέλαβε ότι «πρέπει να καταλάβουμε πως το συμφέρον της χώρας είναι να επιλυθεί το ζήτημα των Σκοπίων και να καταλάβουμε επίσης ότι πρέπει να στρέψουμε το ενδιαφέρον μας, στον κίνδυνο που υπάρχει στα ανατολικά μας σύνορα». «Το σημαντικό που πρέπει να κάνει ένας πολιτικός είναι να ζυγίζει το μέλλον με το παρόν. Εμείς πιστεύουμε ότι αυτή η εκκρεμότητα στα βόρεια σύνορα μας έχει μόνο αρνητικό φορτίο για τη χώρα» είπε χαρακτηριστικά. Ερωτηθείς σε σχέση με τις διαφοροποιήσεις βουλευτών, σχετικά με τη συμφωνία ανέφερε: Εξασφαλίζουμε στο Ποτάμι τη δυνατότητα να υπάρχουν διαφοροποιήσεις εκτός από το ‘’στηρίζουμε δεν στηρίζουμε μία κυβέρνηση’’. Εκεί υπάρχει ένα κόμμα, υπάρχει μία άποψη» είπε. Πρόσθεσε επίσης ότι «το Ποτάμι εφαρμόζει μια σύγχρονη ευρωπαϊκή πολιτική. Το ότι ψηφίζουμε κάποια νομοσχέδια που πιστεύουμε ότι κάνουν καλύτερη τη ζωή των ανθρώπων – π.χ. την αναδοχή από ομόφυλα ζευγάρια – δεν σημαίνει ότι στηρίζουμε συνολικά την κυβέρνηση» ξεκαθάρισε.

Σχετικά με τη δολοφονία του ομογενή Κωνσταντίνου Κατσίφα στην Αλβανία, ο Σταύρος Θεοδωράκης σημείωσε ότι πρέπει να λύσουμε τα προβλήματα με την Αλβανία, αλλά «τα θέματα της μειονότητάς μας εκεί δεν θα λυθούν με καλάσνικοφ και με πυροβόλα όπλα».

Δείτε τα τηλεοπτικά αποσπάσματα της συνέντευξης:

Ακολουθούν οι σχετικές αναρτήσεις:

Επιστροφή