Ο Σταύρος στη Σαλαμίνα

14 Σεπτεμβρίου 2017 / TAGS:

«Αυτοψία» στη Σαλαμίνα πραγματοποίησε ο Σταύρος σήμερα το μεσημέρι. Ο Σταύρος μετέβη στο νησί με σκάφος του Λιμενικού, όπου ενημερώθηκε εν πλω για την κατάσταση που επικρατεί στις πληγείσες περιοχές από τον αρχηγό του Λιμενικού, Αντιναύαρχο Σταμάτιο Ράπτη, ενώ είχε και τηλεφωνική συνομιλία με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου.

Στη Σαλαμίνα συναντήθηκε με τη Δήμαρχο Ισιδώρα Νάννου – Παπαθανασίου και με τοπικούς παράγοντες. Μαζί με τον βουλευτή του Ποταμιού Γιώργο Αμυρά, συνομίλησαν με τους κατοίκους για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν λόγω της οικολογικής καταστροφής που έχει προκληθεί από την πετρελαιοκηλίδα. Στη συνέχεια επισκέφθηκαν την περιοχή Κυνόσουρα Σαλαμίνας μαζί με τον Αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος και Καθαριότητας του Δήμου Σαλαμίνας Ιωάννη Σκιαθίτη και τον Πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Σεληνίων Γιώργο Επιτρόπουλο.

Ο Σταύρος μετά το τέλος της επίσκεψής του δήλωσε:

«Είναι προφανές ότι το πρόβλημα είναι πολύ μεγάλο και ότι οι κάτοικοι είναι πολύ θυμωμένοι γι΄αυτό που συνέβη και που διαταράσσει τη ζωή τους και την επιχειρηματική τους δραστηριότητα αλλά και τη διασκέδασή τους. Μπορούν να γίνουν πολλά πράγματα. Κάποια γίνονται με καθυστέρηση, αλλά ο πανικός δεν είναι η λύση. Μιλήσαμε με τη Δήμαρχο και θα συνεχίσουμε να είμαστε σε επικοινωνία για το πώς θα μπορούσαμε να πιέσουμε για καλύτερες και γρηγορότερες αποφάσεις. Δεν πρέπει να παραμεληθεί η Σαλαμίνα. Προφανώς υπάρχουν και άλλα μέτωπα, αλλά αυτό το νησί που έχει τόσα προβλήματα και είναι πάντα περικυκλωμένο από πιθανές οικολογικές “βόμβες”, θα πρέπει να έχει την προσοχή μας. Εμείς θα είμαστε εδώ. Θα προσπαθήσουμε, θα συνεχίσουμε να ελέγχουμε την κυβέρνηση, αλλά πάνω από όλα δεν πρέπει να δώσουμε μια αρνητική εικόνα της ευρύτερης περιοχής -σε όλους αυτούς που καραδοκούν και μιλούν για ένα κατεστραμμένο Σαρωνικό. Μπορούν να γίνουν πολλά πράγματα τις επόμενες μέρες. Εμείς θα είμαστε εδώ. Θα πιέσουμε για να παρθούν σωστές και γρήγορες λύσεις και να μειώσουμε τη ζημιά που έχει γίνει».

Από την πλευρά της η Δήμαρχος Σαλαμίνας ευχαρίστησε τον Σταύρo για την παρουσία του στο νησί, αλλά και το ενδιαφέρον που επέδειξε το Ποτάμι από την πρώτη στιγμή, ενώ συμφώνησε μαζί του ότι είναι ιδιαίτερα σημαντικό να μην δυσφημιστεί το νησί ως τουριστικός προορισμός. Η Δήμαρχος Σαλαμίνας απηύθυνε έκκληση προς τις αρμόδιες αρχές να μην αποχωρήσουν οι δυνάμεις που βρίσκονται στην περιοχή, αλλά να ενισχυθούν και να βοηθήσουν ώστε να ολοκληρωθεί ο καθαρισμός των ακτών το συντομότερο δυνατόν.

Φωτογραφία: Θοδωρής Μανωλόπουλος

Επιστροφή