Ο νέος φορέας πρέπει να εκφράζει τις δυνάμεις που πιστεύουν σε σύγχρονες λύσεις

23 Σεπτεμβρίου 2017 / TAGS:

Την ανάγκη να δημιουργηθεί ένα νέο προοδευτικό Κίνημα, εντελώς καινούριο, που θα μπορέσει να προσελκύσει και ψηφοφόρους που κινούνται στις παρυφές του κέντρου, και δεν ανήκουν στα παραδοσιακά παλιά κόμματα τόνισε ο Σταύρος σε συνέντευξή του στον Βασίλη Κουφόπουλο στο ραδιόφωνο του Real 97,8. «Εάν επιτευχθεί το νέο κόμμα, με το νέο όνομα που θα σηματοδοτεί και το καινούργιο, πιστεύω ότι αυτό θα μεγαλώσει και θα προσελκύσει στην πορεία και άλλο κόσμο» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ως προς το στίγμα του νέου φορέα, ο Σταύρος τόνισε ότι μιλά «για Προοδευτικό Κέντρο, για μια συμμαχία που θα περιλαμβάνει φιλελεύθερους, σοσιαλδημοκράτες, κεντροαριστερούς, οικολόγους και όλο αυτόν τον κόσμο που είναι σήμερα στο προοδευτικό κέντρο». Όπως είπε «αυτό που προσπαθήσαμε και προσπαθούμε να κάνουμε είναι κάτι σαν αυτό που έκανε και ο Μακρόν στην Γαλλία, δηλαδή να πάρουμε όλες αυτές τις δυνάμεις που δεν πιστεύουν στις παραδοσιακές λύσεις της αριστεράς και της δεξιάς αλλά πιστεύουν στις σύγχρονες λύσεις». Εξέφρασε πάντως την πεπoίθησή του ότι με ένα τέτοιο σχήμα «μπορούμε να πετύχουμε ένα ποσοστό της τάξεως του 15% και μάλιστα σήμερα βγήκε μία δημοσκόπηση της METRON Analysis που δείχνει ότι αυτή η υπόθεση ενδιαφέρει περίπου το 10% της ελληνικής κοινωνίας αυτή την στιγμή».

Ο Σταύρος μίλησε για όλα τα ζητήματα που αφορούν στη δημιουργία του νέου ενιαίου πολιτικού φορέα. Ως προς τα προβλήματα που έχουν προκύψει με το χρονοδιάγραμμα των εκλογών τόνισε ότι ήταν αναμενόμενο να υπάρχουν κάποιες μικρές αναταράξεις, αλλά εξέφρασε τη βεβαιότητά του ότι «τα μικρά αυτά προβλήματα όχι μόνο θα ξεπεραστούν, αλλά θα μας οδηγήσουν και σε μια σωστή κατεύθυνση». Και στο ζήτημα της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας επεσήμανε ότι θα βρεθεί λύση. «Οι επαΐοντες και οι τεχνικοί έχουν τις λύσεις και δεν μένει παρά να πάρουμε εμείς την πολιτική απόφαση. Δεν νομίζω ότι θα τολμήσει κάποιος πολιτικός αρχηγός, αν οι τεχνικοί διαβεβαιώσουν ότι μπορεί να γίνει ηλεκτρονική ψηφοφορία να επιμείνει και να πει ότι δεν θα γίνει. Πιστεύω ότι όποιος κάνει κάτι τέτοιο θα απομονωθεί από την κοινωνία» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο Σταύρος επανέλαβε την πρότασή του για τα οικονομικά του νέου ενιαίου πολιτικού φορέα, ενώ υπογράμμισε ότι «δεν μπορούμε να έχουμε πλούσιους πολιτικούς και φτωχά κόμματα». Όπως είπε: «τα νέα κόμματα δεν μπορούν να έχουν χρέη και αν έχουν χρέη πρέπει να τα εγγυάται ο Πρόεδρος τους, άρα αν θέλεις να πάρει δάνειο το κόμμα σου πρέπει να το εγγυάσαι εσύ προσωπικά και έτσι κανείς δεν θα πάρει δάνειο ποτέ». Επιπλέον, ξεκαθάρισε ότι «δεν υπάρχει περίπτωση να πληρώσει κανείς τις 900.000 για τη διεξαγωγή της ψηφοφορίας γιατί δεν τα έχει και γιατί προφανώς δεν μπορούμε να βάλουμε τους πολίτες να πληρώσουν».

Επιστροφή