Ο κ. Τόσκας έπρεπε να έχει φύγει κι ο κ. Τσίπρας όφειλε να τον έχει αντικαταστήσει

7 Νοεμβρίου 2017 / TAGS:

Για την επόμενη ημέρα της εκλογής αρχηγού στο νέο προοδευτικό φορέα μίλησε ο Σταύρος στην εκπομπή «Ισορροπίες και ανισορροπίες» της δημοσιογράφου Μαρίας Γεωργίου στο Α’ Πρόγραμμα της ΕΡΑ, το πρωί της Τρίτης. Στον απόηχο του debate της Δευτέρας, ο Σταύρος κλήθηκε να απαντήσει σε ερώτηση αναφορικά με τη θέση κάποιων συνυποψηφίων του ως προς τις συνεργασίες με άλλα κόμματα. «Είναι δυνατόν σε μια δημοκρατία, δυο χρόνια πριν τις εκλογές, να λες ότι αποκλείεται να συνεργαστείς ή να δηλώνεις ποια θα είναι η πρόθεσή σου για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας που θα γίνει σε τρία χρόνια; Η πολιτική είναι καθημερινή δουλειά και καλείσαι να αποφασίσεις ανάλογα με τα προβλήματα του κόσμου και τα περιθώρια της κάθε λύσης. Στην πολιτική δεν υπάρχουν προκάτ λύσεις και αλίμονο αν πιστεύουμε, ότι ξέρουμε από τώρα, ποια θα είναι η χώρα σε δυο ή σε τρία χρόνια», τόνισε.

Ο Σταύρος κάλεσε τους πολίτες να προσέλθουν στις κάλπες την Κυριακή και επανέλαβε, ότι οι δυο Κοινοβουλευτικές Ομάδες (Ποτάμι και Δημοκρατική Συμπαράταξη) θα συνεργαστούν υπό την καθοδήγηση του αρχηγού. «Είναι ευθύνη του νέου αρχηγού. Η πρόθεσή μας για συνεργασία ξεπερνά τις μικροφοβίες, που μπορεί να υπάρχουν. Εξάλλου, σε δημοκρατία ζούμε και το Σύνταγμα δίνει στους βουλευτές την αυτονομία να ψηφίζουν κατά συνείδηση. Είναι αυτονόητο, ότι δεν αναφέρομαι σε κομβικά ζητήματα, αλλά σε επιμέρους ζητήματα, στα οποία μπορεί να υπάρχουν διαφωνίες βουλευτών».

Σχετικά με την επίθεση εναντίον των γραφείων του ΠΑΣΟΚ, ο Σταύρος σχολίασε: «Ήταν επίθεση στην καρδιά της Αθήνας. Ανέκαθεν υπήρχαν τρομοκρατικές και εγκληματικές ομάδες, που κάνουν βρωμερό πόλεμο -και έχουμε θρηνήσει πολλά θύματα, αναφέρω ενδεικτικά τον Αξαρλιάν, τον Μπακογιάννη… Είναι αδιανόητο για τον πολίτη το ότι μπορεί να πέσει θύμα μιας ιδέας, επειδή κάποιοι χρησιμοποιούν όπλα για την ιδέα τους. Ωστόσο, πρέπει να δούμε την αντίδραση του κράτους και βλέπουμε ότι ο κ. Τόσκας είναι ανίκανος. Έχει αφήσει τις γειτονιές στο χάος, ο απλός πολίτης δεν προστατεύεται και φυσικά υπάρχουν πολιτικές ευθύνες. Ο κ. Τόσκας έπρεπε να έχει φύγει και ο κ. Τσίπρας όφειλε να τον έχει αντικαταστήσει. Στη σύγχρονη πραγματικότητα, η ασφάλεια δεν είναι θέμα δεξιάς ή αριστερής ατζέντας. Ο πλούσιος της γειτονιάς μας έχει τη δυνατότητα να προστατευτεί. Η ασφάλεια είναι η βοήθεια, που δίνει το κράτος στον απλό πολίτη. Θα πρέπει με κάθε τρόπο να προστατέψουμε τον πολίτη που ζει την κρίση».

Ακούστε την συνέντευξη του Σταύρου εδώ:

Επιστροφή