Ο κ. Σπίρτζης δε ξεχνά την ταυτότητα του παλιοκομματισμού

29 Σεπτεμβρίου 2017 / TAGS:
«Ο κ. Σπίρτζης δεν ξεχνά την παλιά του ταυτότητα, αυτή του παλαιοκομματισμού που εξυπηρετεί τις συντεχνίες. Νομίζουν ότι είμαστε στην εποχή που μετράς τα ταξί και μετράς ψήφους. Λένε: “κοίτα πόσα κίτρινα αμάξια στην Κηφισίας. Αν πω κάτι υπέρ των συνδικαλιστών θα με ψηφίσουν όλοι αυτοί”. Ο κόσμος έχει αλλάξει, όμως, και οι επαγγελματίες οδηγοί ταξί έχουν αλλάξει. Η συντριπτική πλειοψηφία των ταξιτζήδων έχει προσαρμοστεί σε μία νέα πραγματικότητα. Αυτή η νέα πραγματικότητα περιλαμβάνει και το Beat και πιθανόν κι άλλες εταιρείες αύριο. Δεν θα πρέπει να τη χαλάσουμε», τόνισε ο Σταύρος σε συνέντευξη που παραχώρησε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, στους Δημήτρη Οικονόμου και Μαρία Αναστασοπούλου, αναφερόμενος στο νομοσχέδιο που μετατρέπει κάθε ηλεκτρονική πλατφόρμα, όπως για παράδειγμα η Beat, σε εταιρεία παροχής μεταφορικού έργου. Ο Σταύρος επεσήμανε ότι είναι αυτονόητο και επιβεβλημένο να αξιολογούν οι πολίτες όλες τις υπηρεσίες για τις οποίες πληρώνουν – από τον δάσκαλο του παιδιού τους, μέχρι τον γιατρό, μέχρι μια ταβέρνα, μέχρι το ταξί που χρησιμοποιούν. Ενώ συνέχισε λέγοντας: «εγώ λέω ξεκάθαρα ότι δεν είμαι με την πλευρά του παλαιοκομματισμού -του παλαιοκομματισμού της ΝΔ που ήρθε και συνάντησε τον παλαιοκομματισμό του ΣΥΡΙΖΑ- που προσπαθεί να επιβάλει τους όρους του παρελθόντος».
 
Ως προς το ζήτημα του Ελληνικού και τις καθυστερήσεις που αντιμετωπίζει η συγκεκριμένη επένδυση, ο Σταύρος σημείωσε ότι «το πρόβλημα της χώρας δεν είναι πια οι μεταρρυθμίσεις, το πρόβλημα είναι ο χρόνος».  Είπε μάλιστα χαρακτηριστικά: «κάποια στιγμή ο κ. Τσίπρας θα καθαιρέσει αυτούς που αντιδρούν και θα βάλει το πρόβλημα του Ελληνικού σε μία τάξη, όμως ο χρόνος που χάνουμε είναι πολύτιμος».
 
Ο Σταύρος μιλώντας για το νομοσχέδιο για την ταυτότητα φύλου υπογράμμισε ότι το Ποτάμι δεν θα εμπλακεί σε μικροπολιτικά παζάρια την ώρα που διακυβεύονται ζητήματα δικαιωμάτων. «Δεν μπήκαμε στη Βουλή για να ψηφίζουμε ό,τι ψηφίζουν και οι ΑΝΕΛ. Έχουμε τον δικό μας λόγο. Αν κάτι είναι σωστό, κοινωνικά δίκαιο και διορθώνει ένα μεγάλο πρόβλημα που υπάρχει στην κοινωνία, τότε το ψηφίζουμε. Μικροκομματικά παζάρια για να κερδίσουμε ένα πρωτοσέλιδο, γιατί περί αυτού πρόκειται, δεν κάνουμε. Εμείς, λοιπόν, για ένα πρωτοσέλιδο δεν θα πουλήσουμε την ψυχή μας. Η κυβέρνηση δεν θα πέσει από το νομοσχέδιο για την ταυτότητα φύλου. Διαφωνώ με τη γραμμή Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ. Είμαστε απόλυτοι ως προς τις ευθύνες αυτής της κυβέρνησης, αλλά δεν παζαρεύουμε με τις ζωές των συνανθρώπων μας», δήλωσε χαρακτηριστικά.
 
Αναφερόμενος στο γεγονός ότι πολλοί υποψήφιοι για την ηγεσία του νέου φορέα δεν τοποθετούνται πάνω σε θέματα επικαιρότητας και πολιτικής και αρκούνται σε γενικόλογες τοποθετήσεις ο Σταύρος τόνισε «συνθήματα όπως: “δημοκρατία, ειρήνη, αλληλεγγύη” όλοι τα λέμε, δεξιοί, αριστεροί, κεντρώοι. Πρέπει όλοι να πουν όμως κάτι παραπάνω». Τέλος, ως προς τις αντιστάσεις που προβάλουν μερικοί για το θέμα της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας, ο Σταύρος τόνισε ότι δεν είναι απλώς ένα διαδικαστικό ζήτημα, όπως το παρουσιάζουν αρκετοί δημοσιογράφοι, αλλά ένα «ύψιστο πολιτικό ζήτημα καθώς αφορά τη συμμετοχή του κόσμου». Παρουσίασε, μάλιστα, τη δική του πρόταση για να μπορέσουν να συμμετάσχουν περισσότεροι πολίτες, χρησιμοποιώντας το αποδεδειγμένα αξιόπιστο –από προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις- σύστημα Ζευς .
Δείτε τη συνέντευξη εδώ.
Επιστροφή