Νέο κόμμα με επεξεργασμένη κυβερνητική λύση

24 Οκτωβρίου 2017 / TAGS:

«Χρέος του νέου κόμματος είναι να έχει επεξεργασμένη κυβερνητική λύση με προσδιορισμένες πολιτικές προτεραιότητες και ταυτόχρονα να συνεργαστεί για την κατάργηση του νόμου της απλής αναλογικής που αν εφαρμοστεί θα κονιορτοποιήσει το πολιτικό σύστημα και θα οδηγήσει σε ακυβερνησία τη χώρα». Αυτά τόνισε ο Σταύρος από το Ηράκλειο στη συγκέντρωση στο κατάμεστο Χάλαβρο που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Δευτέρας. Μαζί του ο ευρωβουλευτής Γιώργος Γραμματικάκης, ο βουλευτής Ηρακλείου Σπύρος Δανέλλης και η Μαρία Δαμανάκη – επικεφαλής των Νέων που στηρίζουν την υποψηφιότητα του.

Ο Σταύρος απαντώντας σε ερωτήσεις πολιτών σημείωσε ότι η προοδευτική παράταξη χρειάζεται τολμηρούς πολιτικούς που δεν κρύβουν τα προβλήματα κάτω από το χαλί. Όπως είπε: «πιστεύω ότι με την παρουσία μου αυτά τα λίγα χρόνια στην πολιτική ζωή του τόπου έχω αποδείξει ότι είμαι άνθρωπος που λέει ξεκάθαρες κουβέντες, προσπαθώ να λύνω τα προβλήματα και δεν παραμυθιάζω τον κόσμο». Στάθηκε, επίσης, ιδιαίτερα στη σημασία της μαζικής συμμετοχής των πολιτών στην εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη αρχηγού του νέου φορέα σημασία λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «εάν ψηφίσουν λίγοι θα είμαστε όλοι χαμένοι, αν ψηφίσουν πολλοί θα είμαστε όλοι κερδισμένοι ανεξαρτήτως του ποιος θα κερδίσει».

Από την πλευρά του ο κ. Γραμματικάκης εξέφρασε τη στήριξή του στο πρόσωπο του Σταύρου και αναφέρθηκε στην ανάγκη ενότητας του χώρου αλλά και της χώρας για να μπορέσουμε να ξεπεράσουμε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε: «Τώρα γίνεται ένα μεγάλο βήμα. Οι δυνάμεις που συνιστούν αυτόν τον χώρο, που έχουν μικρές διαφορές αλλά πολλά πράγματα που τους ενώνουν, να συνεργαστούν και να δώσουν ένα νέο κόμμα, ένα νέο Κίνημα που θα είναι ικανό να αντιμετωπίσει τα μεγάλα προβλήματα που έχουμε μπροστά μας. Ο μόνος δρόμος είναι η ενότητα. Τον δρόμο αυτό εξάλλου, που δεν είναι καινούριος και πρωτότυπος, τον έδειξαν όλα τα ευρωπαϊκά κράτη που βρέθηκαν σε μια παρόμοια κρίση και πέτυχαν πολύ γρήγορα να ξεπεράσουν τα προβλήματά τους ενθυμούμενοι τα πράγματα που τους ενώνουν και όχι αυτά που τους χωρίζουν. Είναι η στιγμή να γίνει αυτό και στην Ελλάδα».

Ο Σπύρος Δανέλλης τόνισε ότι δεν στηρίζει την υποψηφιότητα του Σταύρου γιατί απλώς είναι βουλευτής του Ποταμιού αλλά γιατί οι προτάσεις του κινητοποιούν τον ευρύτερο χώρο και προσφέρουν λύσεις για τη χώρα. «Τώρα είναι μια δεύτερη ευκαιρία οι αντιλήψεις τις οποίες εκφράζει ο Σταύρος Θεοδωράκης να σφραγίσουν το νέο μεγάλο χώρο» είπε χαρακτηριστικά. Ενώ στη συνέχεια υπογράμμισε ότι η δημιουργία του νέου φορέα «δεν αφορά τα στενά όρια των χώρων που πάνε να απαρτίσουν το νέο ενιαίο μεγάλο φορέα, δηλαδή το ΠΑΣΟΚ το Ποτάμι, τη ΔΗΜΑΡ και τις άλλες κινήσεις». Όπως είπε «το εγχείρημα αφορά συνολικότερα το πολιτικό σύστημα γιατί αυτό το μεγάλο νέο κόμμα θα παίξει ένα ισορροπητικό ρόλο και βέβαια ο μεσαίος χώρος, ο πιο δυναμικός χώρος πρέπει να εκφραστεί πολιτικά. Έτσι λοιπόν θεωρώ ότι το εγχείρημα αυτό απευθύνεται σε ένα μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας και νομίζω ότι υπάρχει ανταπόκριση, αρκεί και εμείς να φανούμε αντάξιοι του»

Στην εκδήλωση έδωσαν το παρών ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης Γιώργος Πιτσούλης, οι αντιπεριφερειάρχες Γιώργος Αλεξάκης και Νίκος Καλογερής, ο δήμαρχος Μινώα Πεδιάδας Ζαχαρίας Καλογεράκης, ο δήμαρχος Χερσονήσου Γιάννης Μαστοράκης, ο αντιδήμαρχος Ηρακλείου Πέτρος Ινιωτάκης, ο αντιπρόεδρος του επιμελητηρίου Ηρακλείου Μανώλης Φραγκάκης και πολλοί άλλοι.

 

Φωτογραφίες: Θοδωρής Μανωλόπουλος

Επιστροφή