Να αλλάξει επιτέλους όνομα η “Δημοκρατία της Μακεδονίας”

23 Ιανουαρίου 2019 / TAGS:

γειτονική μας χώρα πρέπει να σταματήσει να λέγεται «Δημοκρατία της Μακεδονίας», γιατί αυτό το όνομα καταργεί στα μάτια των λαών όλου του κόσμου τη δική μας Μακεδονία. Αυτό υποστήριξε μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, ο Σταύρος Θεοδωράκης. Και συνέχισε λέγοντας πως «αν αλλάξουν το ονομά τους σε “Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας”, τότε όλοι θα σκεφτούν ότι υπάρχει και η Κεντρική Μακεδονία και η Νότια Μακεδονία».

Ερωτώμενος από τον Νίκο Χατζηνικολάου για την υφαρπαγή βουλευτών από τον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ είπε ότι «είναι πλήγμα για τη Δημοκρατία» και εξήγησε ότι δική του απόφαση είναι να «μην επιλέγει τον εύκολο δρόμο και να μην ακολουθεί πάντα το ρεύμα. Αλλά, αν είναι για το καλό της πατρίδας, να παραμερίζει το κομματικό καλό».

«Για πάρα πολλούς», όπως είπε ο Σταύρος, «το λογικό θα ήταν το Ποτάμι, είτε να πάει με τον ΣΥΡΙΖΑ, είτε να πάει με τη ΝΔ. Αλλά, επιλέγει τον δύσκολο δρόμο. Είναι απέναντι στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά ταυτόχρονα υποστηρίζει ότι αυτή τη στιγμή το συμφέρον και η ασφάλεια είναι να λυθεί το πρόβλημα στα βόρεια σύνορά μας. Αυτή η σκέψη ηχεί λίγο πολύπλοκη για τους πολίτες που θέλουν ή το ένα ή το άλλο, αλλά κι αυτός είναι ο ρόλος των πολιτικών. Να μη δίνουν εύκολες απαντήσεις». Ο Νίκος Χατζηνικολάου επανέφερε και το θέμα του Κινήματος Αλλαγής, ρωτώντας, γιατί το Ποτάμι δεν έμεινε σε αυτό για να δημιουργηθεί μια μεγάλη κεντρώα παράταξη. Ο επικεφαλής του Ποταμιού είπε ότι «αυτό δεν γίνεται με σιωπητήρια τα οποία επέβαλε και επιβάλλει η κυρία Γεννηματά.Τα σύγχρονα κόμματα έχουν διαφορετικές απόψεις και τα στελέχη δεν υπακούν σε διαταγές. Δεν βρισκόμαστε στο 1900 αλλα στο 2019» σημείωσε.

Επανερχόμενος στο θέμα της υφαρπαγής των βουλευτών είπε ότι είναι πολύ αρνητικός ο τρόπος που ο ΣΥΡΙΖΑ εξασφάλισε τους 6 βουλευτές. Ενώ, ερωτώμενος ευθέως από τον Νίκο Χατζηνικολάου αν το Ποτάμι θα ψηφίσει υπέρ σε μια πρόταση μομφής, είπε ότι «προφανώς το Ποτάμι θα ψηφίσει την πρόταση μομφής».

Δείτε το βίντεο:

Επιστροφή