Να αφήσουμε άδειες θέσεις στην πρώτη σειρά

17 Οκτωβρίου 2017 / TAGS:

«Οι πολίτες πρέπει να δώσουν το παρών στην εκλογή. Η σύγχρονη πολιτική απαιτεί μάζες, απαιτεί συμμετοχή, γι’ αυτό καλώ τον κόσμο σε ενεργή συμμετοχή. Κάποιοι βολεύονται με ένα μικρό κόμμα που θα είναι ελεγχόμενο, αλλά εμείς όχι. Πρέπει να απευθυνθούμε στις μεγάλες μάζες των εν δυνάμει ψηφοφόρων μας. Να δυναμώσουμε. Δεν πρέπει να κρατήσουμε μικρό το κίνημα», τόνισε ο Σταύρος το πρωί της Τρίτης στο δημοτικό ραδιόφωνο Ιωαννίνων με τη δημοσιογράφο Βίκυ Μιχέλη και κάλεσε όλους τους πολίτες που μοιράζονται την ίδια αγωνία για τη χώρα, που εμφορούνται από προοδευτικές ιδέες, να ψηφίσουν. «Εμείς κάναμε την αρχή πριν από μερικά χρόνια. Τώρα έχει έρθει η ώρα για το επόμενο βήμα. Η ώρα να ψηφίσουν οι πολίτες, να βγει μια νέα ηγεσία, νέοι πολίτες, δημιουργικοί άνθρωποι, παραγωγοί.
Ναι, μπορεί να ανανεωθεί το πολιτικό σύστημα αρκεί να έχεις αφήσει μερικές θέσεις άδειες στην πρώτη σειρά», τόνισε.
Ο Σταύρος  τόνισε ότι θεωρεί απαραίτητο να ξεκαθαρίσουν οι συνυποψήφιοί του οι οποίοι δεν είναι μέλη του Κοινοβουλίου ποιον θα επιλέξουν να τους εκπροσωπήσει εκεί. «Τους έχω ρωτήσει και περιμένω απάντηση. Εδώ δεν κάνουμε καλλιστεία, εδώ ψηφίζουμε ιδέες».

Ερωτώμενος σχετικά με το ταξίδι του Αλέξη Τσίπρα στις Ηνωμένες Πολιτείες, απάντησε ότι η Ελλάδα έχει χάσει πόντους τα τελευταία χρόνια διεθνώς, καθώς είναι μια χώρα που φλέρταρε με αυταρχικά καθεστώτα. «Καθεστώτα που καταπατούν τα ανθρώπινα δικαιώματα έχουν βρει στέγη κάτω από τις φτερούγες του ΣΥΡΙΖΑ», υπογράμμισε, ενώ στάθηκε επιφυλακτικά απέναντι στη δικαστική υπόθεση της Ηριάννας και του Περικλή. «Πάγια τακτική μας είναι να μην σχολιάζουμε τις δικαστικές αποφάσεις, δεν γνωρίζουμε τις λεπτομέρειες. Το θέμα είναι να έχουμε ένα σύστημα δικαίου που να πείθει τον πολίτη ότι δεν επηρεάζεται. Δυστυχώς αυτή η πίστη έχει βληθεί, υπάρχει ένα κλίμα κυβερνητικής χειραγώγησης και είναι εις βάρος του αισθήματος δικαίου στη χώρα. Αντιλαμβάνομαι το πάθος και την επιμονή μιας νέας κοπέλας να ξαναχτίσει τη ζωή της, το θέμα όμως είναι πόσο ανεπηρέαστα παίρνει τις αποφάσεις της η Δικαιοσύνη. Δεν μου αρέσει κι η απλούστευση, να ακούω πολιτικούς να μιλούν τόσο εύκολα. Ας είμαστε λίγο πιο συγκρατημένοι», κατέληξε.

Επιστροφή