Μόνο αν έχεις παιδευτεί μπορείς να αντιληφθείς πώς κινείται η οικονομία

12 Σεπτεμβρίου 2017 / TAGS:

«Πρέπει οι άνθρωποι που κυβερνούν να έχουν περάσει από τα σκαλοπάτια της καθημερινής οικονομίας. Μόνο αν έχεις ανεβάσει ρολά, αν έχεις μείνει άνεργος, αν έχεις παιδευτεί, αν έχεις κάνει και δουλειές του πεζοδρομίου, μπορείς να αντιληφθείς το πώς κινείται η οικονομία. Οι διορισμένοι από τις φαυλοκρατίες των κομματικών στρατών δεν είναι εύκολο να πάρουν τις σωστές αποφάσεις για την οικονομία» δήλωσε ο Σταύρος στην κάμερα της ΕΡΤ, μετά το τέλος της συνάντησής του με τη διοίκηση της ΔΕΘ.

Ο Σταύρος τόνισε ότι το μεγάλο συγκριτικό πλεονέκτημα της χώρας είναι το «πολύ σημαντικό ανθρώπινο δυναμικό της που πολλές φορές το βλέπουμε να θριαμβεύει στο εξωτερικό». Όπως είπε, όμως, αυτό δεν αρκεί αν δεν υπάρχουν στην κεφαλή της χώρας άνθρωποι που έχουν σχέση με την πραγματικότητα, που αντιλαμβάνονται ότι το μεγάλο ατού της Ελλάδας πέρα από «τη γη και τον αέρα μας» είναι «τα μυαλά και τα χέρια αυτής της χώρας», «αν δεν δώσουμε τη δυνατότητα να υπάρχουν επενδύσεις και να μην προβάλλει το κράτος συνέχεια εμπόδια».

Απαντώντας σε ερώτηση του δημοσιογράφου για το κατά πόσον «εμπιστεύεται» τους δείκτες που δείχνουν σημάδια βελτίωσης της οικονομίας, ο Σταύρος  υπογράμμισε ότι «σεβόμαστε τα στατιστικά στοιχεία», όμως σημείωσε ότι η μικρή ανάκαμψη που φαίνεται να υπάρχει «θα μπορούσε να είναι πολύ μεγαλύτερη, εάν λαμβάνονταν οι σωστές αποφάσεις στο σωστό χρόνο από την κυβέρνηση». Όπως είπε χαρακτηριστικά: «με το «πήγαινε – έλα» των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, τα πράγματα γίνονται πολύ αργά». Αναφερόμενος στην πρόσφατη μεταστροφή του Πρωθυπουργού, ο οποίος ανακάλυψε την αξία της επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα το τελευταίο διάσημα υπογράμμισε ότι «τόσα χρόνια λέγαμε στον κ. Τσίπρα ότι πρέπει να είναι φιλικός στην επιχειρηματικότητα, και τελικά τον είδαμε αυτό το φθινόπωρο να επισκέπτεται κάποιες εταιρείες. Αυτά όλα θα έπρεπε να έχουν γίνει πριν καν αναλάβει Πρωθυπουργός, για να ξέρει πώς κινείται η πραγματική οικονομία».

Τέλος ο Σταύρος συνεχάρη τη διοίκηση της ΔΕΘ για την πρωτοβουλία που πήρε να είναι τιμώμενη χώρα στην έκθεση η Κίνα και τους εργαζόμενους που δούλεψαν προς αυτή την κατεύθυνση. «Υπάρχει ένας αέρας Κίνας στην πόλη» δήλωσε «και αυτό νομίζω είναι προς όφελος των μεγάλων επενδυτικών οίκων που προέρχονται από την Κίνα και θέλουν να επενδύσουν σε μια φιλική χώρα όπως είναι η Ελλάδα». Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΔΕΘ, Τάσος Τζήκας, ευχαρίστησε εκ μέρους και του ΔΣ τον Σταύρο για την επίσκεψή του αλλά και τη στήριξή του στο θεσμό της ΔΕΘ.

Επιστροφή