Μικρές και μεγάλες ιστορίες της πλατείας Βικτωρίας

22 Απριλίου 2018 / TAGS:

«Η προσπάθεια για την εξάλειψη της ακραίας φτώχειας των κοινωνικών ανισοτήτων και των προβλημάτων που δημιουργεί η κλιματική αλλαγή δεν είναι στόχος ενός, αλλά είναι υποχρέωση όλων μας», δήλωσε ο Σταύρος, ο οποίος παρακολούθησε τις εκδηλώσεις που οργάνωσε η Action Aid στην πλατεία Βικτωρίας σε συνεργασία με το Victoria Square Project και την Ελληνική Πλατφόρμα για την Ανάπτυξη.

Οι εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο της Αθήνας 2018 – Παγκόσμια Πρωτεύουσα Bιβλίου στα στενά γύρω από την πλατεία Βικτωρίας και κράτησαν όλη την ημέρα με δράσεις, συναυλίες, συζητήσεις και εργαστήρια γύρω από τους 17 Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης, στόχους που έχουν θεσπίσει τα Ηνωμένα Έθνη για να υλοποιηθούν μέχρι το 2030.

Ο Σταύρος ξεναγήθηκε από τον Ηλία Γαληνό, Πρόεδρο της Action Aid και την Δήμητρα Ντιρογιάννη, υπεύθυνη των εκπαιδευτικών προγραμμάτων της ActionAid, περιηγήθηκε στις δράσεις του πρότζεκτ «Πλανήτης 2030», όπου είχε την ευκαιρία να δει τα σχετικά έργα μικρών μαθητών που κλήθηκαν να «αποτυπώσουν σε χαρτί μια αλλαγή που θέλουν να δουν στον πλανήτη μας».

Παιδιά από τα νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία όλης της Ελλάδας κλήθηκαν να ενεργοποιήσουν τη φαντασία τους και τις δημιουργικές τους δυνάμεις για το πώς θα φροντίσουν τον πλανήτη. Στις ζωγραφιές τους, αποτύπωσαν – αξιοποιώντας τη φαντασία και με όπλο την αθωότητά τους – την ανάγκη για δράσεις για την προστασία του περιβάλλοντος, την κοινωνική δικαιοσύνη, την αντιμετώπιση της φτώχειας (Διαβάστε περισσότερα εδώ).

Η εκδήλωση αποτέλεσε πρωτοβουλία του World Human Forum με τη συμμετοχή και υποστήριξη φορέων, οργανώσεων και κινήσεων και πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της διοργάνωσης Αθήνα 2018 Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου, μια διάκριση που έλαβε ο δήμος και η πόλη της Αθήνας από την UNESCO.

«Είναι σημαντικό οι πολίτες μαζί τα παιδιά τους να προσπαθούν να αντικαταστήσουν το κενό πολιτικής του κράτους» σχολίασε ο Σταύρος μιλώντας με κατοίκους της περιοχής και συμπλήρωσε πως «οι γειτονιές ανήκουν στους ανθρώπους που ζουν σ’ αυτές».

Ο Σταύρος συναντήθηκε και με τον Προέδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Δήμαρχο Αθηναίων Γιώργου Καμίνη οι οποίοι επίσης παρακολούθησαν τις εκδηλώσεις. Συνομίλησε δε και με τον Καθηγητή Φυσικών Καταστροφών Κώστα Συνολάκη, αλλά και τον Κωνσταντίνο Μαχαίρα της Οργάνωσης «Γη».

Τον Σταύρο συνόδευε το μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του Ποταμιού, Αντιγόνη Λυμπεράκη η οποία επίσης είχε σημαντικό ρόλο στην διοργάνωση ενώ παρών ήταν και ο ηθοποιός Στέλιος Μάινας, κάτοικος στην περιοχή της Πλατείας Βικτωρίας.

Δείτε φωτογραφίες: 

 

Φωτογραφίες: Αφροδίτη Χουλάκη

Επιστροφή