«Με νέο όνομα, νέα ηγετική ομάδα και λύσεις για την κοινωνία»

19 Σεπτεμβρίου 2017 / TAGS:

Συνέντευξη στο Μεσόγειος TV

Για τον στόχο του να συμβάλλει στην ανανέωση του πολιτικού συστήματος, από την πρώτη στιγμή που κατέβηκε στον στίβο της πολιτικής μίλησε ο Σταύρος στο κανάλι Μεσόγειος TV και στον δημοσιογράφο Θάνο Τζιούβελη. Ξεκινώντας τη συνέντευξη κλήθηκε να αποκαλύψει, εάν είχε σκεφτεί από την αρχή ότι θα βρεθεί σήμερα στη θέση του διεκδικητή του νέου φορέα του Κέντρου. «Δεν το είχα σκεφτεί» σημείωσε. «Ο στόχος μου από τότε ήταν να αλλάξουμε το πολιτικό σύστημα, να αλλάξουμε τη χώρα. Τώρα πια ήρθε η ώρα, και καλούμε τους πολίτες στον νέο φορέα, για να δώσουμε λογική και τόλμη στην πολιτική» συνέχισε.

Στο ερώτημα εάν ο νέος φορέας θα κινηθεί στον χώρο της δεξιάς ή της αριστεράς, ο Σταύρος απάντησε ότι αυτό που χρειάζεται η χώρα είναι να βρούμε τολμηρές, λογικές λύσεις, δανειζόμενοι απόψεις και από την κεντροαριστερά και από την κεντροδεξιά. «Το “αριστερά” και “δεξιά” δε σημαίνει πάρα πολλά για το μέλλον. Σήμαινε στο παρελθόν, σήμαινε για τους παππούδες μας. Η επιχειρηματικότητα είναι κεντροδεξιά; Η σύγκρουση με τη διαφθορά είναι δεξιά ή αριστερή λύση; Τα προβλήματα χρειάζονται άμεσες, λογικές και τολμηρές λύσεις που βρίσκονται και στην κεντροαριστερά και στην κεντροδεξιά», είπε χαρακτηριστικά.

Ταυτόχρονα, τόνισε την πεποίθησή του ότι για τα μεγάλα ζητήματα της χώρας χρειαζόμαστε εθνικές επιτροπές διαπραγμάτευσης «με τους καλύτερους και όχι με τους κυβερνητικούς. Για τα μεγάλα εθνικά ζητήματα δεν πρέπει να υπάρχει Τσίπρας, Μητσοτάκης, Θεοδωράκης, θα πρέπει να υπάρχει εθνική ομάδα διαπραγμάτευσης.»

Ο Σταύρος εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι το νέο Κέντρο, το νέο προοδευτικό Κίνημα «με το καλημέρα σας» θα έχει ένα ποσοστό γύρω στο 15% και θα πρωταγωνιστήσει στη μάχη για τη σωτηρία της χώρας, καθώς οι δεξιές συντηρητικές και οι λαϊκίστικες αριστερές πολιτικές έχουν κουράσει τον κόσμο. Επίσης, επανέλαβε την πρότασή του για εγγύηση των χρεών των κομμάτων από την προσωπική περιουσία των πολιτικών αρχηγών. «Δεν νοούνται χρεοκοπημένα κόμματα και πλούσιοι πολιτικοί αρχηγοί. Ούτε είναι δυνατόν με δάνεια να ανοίγουν γραφεία σε όλη την Ελλάδα. Δεν το έκανα με το Ποτάμι, δε θα το κάνω και τώρα», υποσχέθηκε.

 

Δείτε το βίντεο:

Επιστροφή