Με αυτοδύναμη Νέα Δημοκρατία θα πρυτανεύσουν οι βαρονίες

6 Μαρτίου 2019 / TAGS:

Για όλα όσα καθυστερούν και δεν βλέπουμε την «Ελλάδα αλλιώς», μίλησε ο Σταύρος σε μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξή του, μέσα από το στούντιο του ραδιοφώνου ΘΕΜΑ Radio 104.6, το βράδυ της Τρίτης.

Το πρόβλημα της χώρας είναι ότι είμαστε με βήμα σημειωτόν από την πρώτη μέρα της κρίσης, είπε ο επικεφαλής του Ποταμιού και απάντησε σε ερωτήματα, τόσο του Γιάννη Αντύπα και του Γρηγόρη Τζιοβάρα, όσο και ακροατών. Εστίασε σε θέματα της καθημερινής πολιτικής, στην ευρωπαϊκή πορεία του Ποταμιού και τη συνεργασία με το κόμμα Μακρόν, στη Συμφωνία των Πρεσπών και όλα εκείνα που θα έπρεπε από μόνοι μας, όπως είπε, και όχι υπό την πίεση των δανειστών – να τα αλλάξουμε, για να πάει η κοινωνία μπροστά.

«Το Ποτάμι λέει ότι μπορούμε να κάνουμε την Ελλάδα αλλιώς, αλλά για να το πετύχουμε, πρέπει να σκεφτόμαστε αλλιώς και να ψηφίζουμε πολιτικούς αλλιώς», είπε χαρακτηριστικά ο Σταύρος.

Αναλυτικά τα βασικά σημεία της συνέντευξης

Για τη συνάντηση με τον Γάλλο πρέσβη

Η ατζέντα Μακρόν για την Ευρώπη είναι πολλά από τα πράγματα που η Ελλάδα θέλει. Στη συνάντηση με τον Γάλλο πρέσβη του ανέφερα ότι οι ευρωεκλογές είναι η ευκαιρία για να ενισχυθούν οι δυνάμεις που πιστεύουν αληθινά στην Ενωμένη Ευρώπη και να περιοριστούν όλοι αυτοί που είναι Ευρωπαίοι μόνο στα λόγια και όχι στις πράξεις και στις μεγάλες αποφάσεις.

Για τον όρο Γονέας 1 και Γονέας 2

Αυτό που υπάρχει είναι αντί της αναφοράς “πατέρας”, “μητέρα”, να υπάρχει η αναφορά “γονείς”. Όχι αριθμημένοι οι γονείς, “γονέας 1” – “γονέας 2”, που άλλωστε αυτή η αναφορά θα εμπεριείχε και έναν, αν θέλετε, ρατσισμό απέναντι στην προσφορά των γυναικών.

Για την κομματοκρατία

Το Ποτάμι παραμένει ελπιδοφόρο για την κοινωνία. Οι ανάγκες, που γέννησε το Ποτάμι συνεχίζουν να υπάρχουν, γιατί είναι πολύ απλές. Είναι η προσπάθεια αντίστασης της κοινωνίας στην επικράτηση των παλαιών κομμάτων και ενός κομματισμού σε όλα τα επίπεδα της κοινωνίας. Το Ποτάμι, που είναι αθώο του αίματος, επιμένει και λέει ότι μπορούμε να φτιάξουμε μια Δημοκρατία με λιγότερη κομματοκρατία.

Για το ενδεχόμενο κυβέρνησης ΝΔ

Προφανώς η χώρα χρειάζεται μια άλλη διακυβέρνηση και αυτή η διακυβέρνηση δεν μπορεί να είναι μια αυτοδύναμη ΝΔ, γιατί ίσως τότε θα πρυτανεύσουν οι βαρονίες. Πιστεύω σε μια διακυβέρνηση, η οποία θα εμπεριέχει πολύ Ποτάμι και εννοώ Ποτάμι στην άποψη. Αν μας δώσουν τη δυνατότητα οι Έλληνες πολίτες να είμαστε δυνατοί στην επόμενη Βουλή, μπορούμε να υπερασπιστούμε τις ιδέες που έχουμε.

Για το «άνοιγμα» Τσίπρα στην Κεντροαριστερά

Ο κ. Τσίπρας συνεχίζει να παίρνει ανθρώπους, από μια δεξαμενή που τον πιστεύει. Κάνει μια προσπάθεια να επεκταθεί σε έναν κεντροαριστερό χώρο. Το Ποτάμι δεν δηλώνει ένα κεντροαριστερό Κίνημα, δηλώνει ένα Κίνημα που έχει κεντροαριστερούς και κεντροδεξιούς, αλλά υπερβαίνει αυτές τις αντιθέσεις.

Για τις μετεκλογικές συνεργασίες

Μπήκα στην περιπέτεια να αφήσω τη δημοσιογραφία, να αφήσω μια σίγουρη καριέρα, ενώ έχω αποφασίσει να αρραβωνιαστώ τον κ.Τσίπρα ή τον κ.Μητσοτάκη; Δεν υπάρχει περίπτωση. Εμείς είμαστε ένα αυτόνομο, αυτοδύναμο Κίνημα, το Ποτάμι.

Για στελέχη του Ποταμιού που εντάχθηκαν στο ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ

Το ότι πολλές φορές, πράγματα που έχει πει το Ποτάμι βρίσκω να τα λένε άλλοι πολιτικοί αρχηγοί και κυρίως ο κ. Μητσοτάκης, με κάνει υπερήφανο, γιατί σημαίνει ότι έχω ανοίξει κάποιο δρόμο. Λοιπόν, δεν έχω στερέψει και συνεχίζω. Και οι καινούργιες μου ιδέες και τα καινούργια μου πρόσωπα θα έρθει η στιγμή που θα τα αντιγράψουν.

Για το Δημογραφικό και τη συζήτηση στη Βουλή

Ο κομματισμός είναι η πηγή του κακού στην Ελλάδα. Τα παιδιά μας γιατί φεύγουν στο εξωτερικό; Ξέρετε τι απαντούν; ‘’Η αναξιοκρατία, γιατί νιώθω ότι όταν είμαι στη χώρα μου τα προσόντα μου δεν αρκούν για να πετύχω, και φεύγω από τη χώρα μου επειδή είναι σ’ ένα μεγάλο μέρος αναξιοκρατική, λόγω της δράσης των κομμάτων’’.
Συζήταγαν, δε, στη Βουλή για το πώς θα σταματήσουμε τον κόσμο να συνεχίσει να φεύγει. Ποιος; Μια κυβέρνηση που προωθεί τη φοιτητική μετανάστευση, ακόμα και σήμερα.

Για την πρόταση του Ποταμιού, ο φόρος και οι εισφορές να είναι 40%

Στη Βουλή όλοι φανήκαμε ότι θέλουμε μια επιχειρηματικότητα για τους νέους, να μην φεύγουν, και γύρισα και είπα ότι είμαστε σε μια χώρα που ένας μεσαίος άνθρωπος φορολογείται (φόρος και εισφορές) με τουλάχιστον 55%. Και είπα ότι σε καμία χώρα που θέλει να θεωρείται δίκαιη δεν μπορεί το σύνολο αυτό που επιστρέφουν στο κράτος να ξεπερνά το 40%.

Για τη Συμφωνία των Πρεσπών

Το Ποτάμι ως πατριωτικό κίνημα ήθελε να λυθεί αυτό το πρόβλημα. Η ιστορία θα καταγράψει θετικά την απόφαση μας να ψηφίσουμε τη Συμφωνία των Πρεσπών. Αποφύγαμε πολλά επικίνδυνα μονοπάτια με αυτή την απόφαση. Από το 2014, την ίδρυση του Ποταμιού λέμε ότι είμαστε υπέρ της λύσης.

Για τη συνάντησή του με τον Νικολά Ντιμιτρόφ

Του είπα ότι εγώ δεν μπορώ να σας αποκαλώ «Μακεδόνα», όμως τη χώρα σας την αποκαλώ Βόρεια Μακεδονία, και μου λέει να με αποκαλείτε πολίτη της Βόρειας Μακεδονίας. Επίσης μου είπε «εφαρμόζουμε τη Συμφωνία», και του λέω «εμάς μας ενδιαφέρουν τα σχολικά σας βιβλία, όχι μόνο οι πινακίδες». Και μου απάντησε πως «έχουμε ξεκινήσει τη συζήτηση για την αλλαγή των βιβλίων και θα αλλάξουν».

Ακούστε τη συνέντευξη:

https://soundcloud.com/topotami/radio-1046

Δείτε τα tweets:

Επιστροφή