Μαθαίνουμε – βοηθάμε – δημιουργούμε – χαιρόμαστε

11 Σεπτεμβρίου 2018 / TAGS:

Σε αυτές τις τέσσερις λέξεις προσπάθησε να συνοψίσει το μήνυμά του προς τους μαθητές του 5ου δημοτικού σχολείου Μάνδρας ο Σταύρος Θεοδωράκης, που μαζί με τον Γιώργο Αμυρά βρέθηκε πρωί πρωί στην πληγείσα περιοχή.

Αφού συνομίλησε με κατοίκους και γονείς των παιδιών και παρακολούθησε τον αγιασμό, ο επικεφαλής του Ποταμιού έκανε έναν πολύ σύντομο χαιρετισμό, συστήνοντας τον Γιώργο Αμυρά ως ποδηλάτη και τον εαυτό του ως απόφοιτο του δημοτικού σχολείου Αγίας Βαρβάρας.

«Μία περιοχή με τα προβλήματα που έχετε κι εσείς εδώ», είπε ο Σταύρος Θεοδωράκης, προσθέτοντας, όμως,  χαμογελώντας, ότι αν έχεις προβλήματα μικρός, γίνεσαι δυνατός στο μέλλον.

Αργότερα και μιλώντας στην κάμερα της ΕΡΤ, ο Σταύρος Θεοδωράκης εξήγησε ότι επέλεξε να επισκεφθεί ένα σχολείο της Μάνδρας, που πριν μερικούς μήνες ήταν σχεδόν θαμμένο στην λάσπη για να ενισχύσει την προσπάθεια των δασκάλων και των γονιών.

«Ήμασταν εδώ με την καταστροφή, είμαστε σήμερα σε μία μέρα χαράς, θα είμαστε και αύριο και θα επιμείνουμε για να λυθούν τα προβλήματα», επισήμανε χαρακτηριστικά.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού σχολίασε επίσης το γεγονός ότι στο σχολείο οι αναπληρωτές είναι τρεις φορές περισσότεροι από τους μόνιμους και πρόσθεσε: «Αυτό πρέπει να τ’ αλλάξουμε. Γιατί αν θέλουμε αυτή η χώρα να πάει μπροστά πρέπει να δώσουμε τη σημασία που πρέπει στα δημοτικά σχολεία και στην προσχολική εκπαίδευση. Αν θες να νικήσεις την ανισότητα πρέπει να κάνεις καλύτερα δημοτικά σχολεία. Να το προσπαθήσουμε!».

Ο πλήρης χαιρετισμός του Σταύρου Θεοδωράκη στους μαθητές:

“Κι εγώ έχω πάει σε ένα σχολείο, λίγο πιο δω, σε μία περιοχή που έχει πάρα πολλά προβλήματα. Τελείωσα τα σχολεία της Αγίας Βαρβάρας. Μία περιοχή με τα προβλήματα που έχετε κι εσείς εδώ. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορείτε να ξεπεράσετε τα προβλήματα. Αυτοί που έχουμε προβλήματα μικροί παίρνουμε δυνάμεις για να γίνουμε πιο δυνατοί στο μέλλον. Θέλω να σας πω μόνο 4 λέξεις για το σχολείο: Μαθαίνουμε, Βοηθάμε, Δημιουργούμε, Χαιρόμαστε. Αυτές οι 4 λέξεις πρέπει να σας συνοδεύουν. Μαθαίνουμε, Βοηθάμε, Δημιουργούμε, Χαιρόμαστε. Καλή Χρονιά!”

Η δήλωση του επικεφαλής του Ποταμιού στους δημοσιογράφους:

«Αυτό το σχολείο πριν από μερικούς μήνες ήταν θαμμένο στη λάσπη. Κι όπως μας είπαν οι γονείς των παιδιών πολλά προβλήματα παραμένουν. Εμείς όμως είμαστε εδώ να ενισχύσουμε την προσπάθεια των δασκάλων, να ενθαρρύνουμε τα παιδιά, να ενθαρρύνουμε τους γονείς. Ήμασταν εδώ με την καταστροφή, είμαστε σήμερα σε μία μέρα χαράς, θα είμαστε και αύριο και θα επιμείνουμε για να λυθούν τα προβλήματα. Και βέβαια συμπαραστεκόμαστε στους δασκάλους, που θα πρέπει να πω ότι σε αυτό το σχολείο είναι τρεις αναπληρωτές και ένας μόνιμος. Αυτή είναι η αναλογία. Κι αυτό πρέπει να τ’ αλλάξουμε. Γιατί αν θέλουμε αυτή η χώρα να πάει μπροστά πρέπει να δώσουμε τη σημασία που πρέπει στα δημοτικά σχολεία και στην προσχολική εκπαίδευση. Όπως λένε όλες οι έρευνες στο εξωτερικό, αν θες να νικήσεις την ανισότητα πρέπει να κάνεις καλύτερα δημοτικά σχολεία. Να το προσπαθήσουμε».

;

Δείτε φωτογραφίες από τον αγιασμό:

 

Φωτογραφίες: Θοδωρής Μανωλόπουλος

Επιστροφή