Αν η λύση που θα έρθει για την ονομασία της ΠΓΔΜ έχει τη σφραγίδα της Ευρώπης όλοι θα πρέπει να τη στηρίξουμε

17 Μαΐου 2018 / TAGS:

«Τα προβλήματα πρέπει να λύνονται στη σωστή στιγμή. Χωρίς παζάρια, με τόλμη βγήκα και είπα ότι δεν πρέπει να μεμψιμοιρούμε και να κρύβουμε τα προβλήματα κάτω απο το χαλί. Σήμερα υπάρχει μια φιλοευρωπαϊκή ηγεσία στα Σκόπια και δεν πρέπει να χάσουμε και αυτή την ευκαιρία», σημείωσε ο Σταύρος σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του Alpha και στην εκπομπή «Alpha ρεπορτάζ» με τη Ράνια Τζήμα και τον Σπύρο Λάμπρου. Αναφερόμενος στην κοινή θέση που έχει εκφραστεί για το ζήτημα από το Πολιτικό Συμβούλιο του Κινήματος Αλλαγής, ο Σταύρος τόνισε πως «είμαστε θετικοί σε μία πρόταση λύσης του Μακεδονικού» και συμπλήρωσε με έμφαση πως «αν η λύση που θα έρθει, έχει τη σφραγίδα της Ευρώπης πρέπει να τη στηρίξουμε όλοι.

«Η ΝΔ πιστεύω ότι θα δυσκολευτεί πάρα πολύ να πει το «όχι» στους Ευρωπαίους. Τι θα πει; ‘’εγώ όχι γιατί κάποια στιγμή, κάποιος άλλος, σε καλύτερες συνθήκες θα φέρει καλύτερη λύση;’’» αναρωτήθηκε. Μάλιστα, κάνοντας αναγωγή στην κατάσταση που επικρατεί στη Γάζα επεσήμανε πως οι Παλαιστίνιοι έχασαν μια σημαντική ευκαιρία το 2000 κι ενώ “όλοι λέγαμε θα ηρεμήσει το μέτωπο κάποιοι σκληροπυρηνικοί, τόσο από το Ισραήλ, όσο και Παλαιστίνιοι, είπαν δε θέλουμε αυτή τη συμφωνία”. «Δεν πρέπει να αφήνουμε πληγές, δεν πρέπει να αφήνουμε εντάσεις», κατέληξε χαρακτηριστικά.

Σχετικά με την παραίτηση του προέδρου του ΣτΕ, Νίκου Σακελλαρίου, ο Σταύρος υπογράμμισε ότι «η κυβέρνηση δεν μπορεί να θεωρεί τους ανώτερους δικαστές, υπαλλήλους της. Τους πιέζει όχι μόνο για τη συγκεκριμένη υπόθεση, αλλά και με τις ‘βουτιές’ στην επετηρίδα» τόνισε. Παράλληλα, υποστήριξε πως «δεν έχει δικαίωμα ο κ. Σακελλαρίου να βγάζει πολιτικά μανιφέστο από τη θέση του. Ως Ανώτατος Δικαστής που ελέγχει τις αποφάσεις της πολιτείας, θα πρέπει να έχει μια ουδέτερη στάση απέναντι στις υποθέσεις που εξετάζει», είπε κι επανέλαβε την πρόταση του Ποταμιού: «Η επιλογή της ηγεσίας των τριών Ανώτατων Δικαστηρίων να γίνεται με την εμπλοκή των ολομελειών των δικαστηρίων αυτών. Με μεγαλύτερη εμπλοκή της Βουλής και εντέλει επιλογή από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Φυσικά θα πρέπει να προηγηθεί συνταγματική αναθεώρηση», επεσήμανε.

Αναφερόμενος στο Κίνημα Αλλαγής ανέφερε ότι «προσπαθούμε να δημιουργήσουμε ένα πραγματικό Κίνημα, χωρίς κυριαρχία των μηχανισμών, που θα φέρει νέους ανθρώπους, που εξακολουθούν να είναι διστακτικοί στην πολιτική. Δεν θα είναι απλώς πρόσθεση των ανθρώπων της ΔΗΣΥ, του Ποταμιού και των άλλων δυνάμεων που συμμετέχουν», τόνισε. Επιπλέον, είπε ότι το Ποτάμι φέρνει στο Κίνημα Αλλαγής μια σειρά απο προοδευτικές αρχές και αξίες και θα επιμείνει «σε όλες τις στροφές του δύσκολου ανηφορικού δρόμου της ελληνικής κοινωνίας να λέει τα σύγχρονα πράγματα, να μην αναμασάμε τα παλιά».Παράλληλα, εξέφρασε την έκπληξή του για τη στάση του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος ανέφερε πως «το Ποτάμι δεν έχει λόγο ύπαρξης» λέγοντας ότι δεν αντιλαμβάνεται τον λόγο που έκανε αυτή τη δήλωση καθώς, «τον κόσμο τον παίρνεις όταν κάνεις προοδευτικές επιλογές και όχι κάνοντας δηλώσεις. Η ΝΔ δεν τόλμησε να ψηφίσει καν την αναδοχή από ομόφυλα ζευγάρια. Εκεί πρέπει να αποδείξουν ότι ειναι προοδευτικοί και όχι μόνο στα λόγια», είπε χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείς σχετικά με το σχέδιο κατάτμησης της Β’ Αθηνών που προωθεί η κυβέρνηση και τη συνάντηση που θα γίνει με τον υπουργό Εσωτερικών Πάνο Σκουρλέτη, ο Σταύρος είπε ότι είναι υπέρ της, ωστόσο τάχθηκε κατά της απλής αναλογικής και ζητήσε ευρύτερες αλλαγές. Όπως είπε, «είμαι υπέρ ενός μικρότερου αναλογικού μπόνους. Το μπόνους είναι πολύ μεγάλο. Είχαμε φτάσει στο σημείο να πάρει ένα κόμμα 18% και να πάρει 50 έδρες παραπάνω. Είναι δυνατόν; Θα πρέπει να δούμε στη συνάντηση με τον κύριο Σκουρλέτη αν έχει σκοπό να κάνει μικροπολιτική». Κατέληξε, σημειώνοντας πως αυτό που επιδιώκει το Κίνημα Αλλαγής είναι «καθαρές κουβέντες για να ξέρει ο κόσμος με τι όρους θα γίνει η κουβέντα στις εκλογές».

Δείτε το βίντεο:

Επιστροφή