«Οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ σε κάθε πρόβλημα δείχνουν την ανικανότητά τους»

15 Σεπτεμβρίου 2017 / TAGS:

Για την αγωνία και την αγανάκτηση των κατοίκων της Σαλαμίνας, την οποία επισκέφθηκε χθες, μίλησε ο Σταύρος σε συνέντευξή του στη Ράνια Τζίμα και τον Σπύρο Λάμπρου στην τηλεόραση του Alpha. «Αυτό που κρατώ είναι η κραυγή μιας γυναίκας στα Σελήνια η οποία μου είπε ότι οι παραλίες μας μπορεί να μην ήταν οι ωραιότερες του κόσμου, αλλά αυτές είχαμε και τώρα πια δεν τις έχουμε» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο Σταύρος σημείωσε ότι οι κάτοικοι είναι δικαιολογημένα αγανακτισμένοι καθώς οι ζωές τους «ρήμαξαν» ενώ επεσήμανε ότι «το μείζον είναι ότι υπήρξε μια κυβερνητική ραθυμία και αυτό είναι σαφές». Όπως είπε: «ο πολιτικός δεν μπορεί να είναι μόνο για τα καλά. Είναι και για τα κακά. Εμένα όμως δεν μ’ ενδιαφέρει απλώς να κουνάω το δάχτυλο στους αντιπάλους μας τη στιγμή της μεγάλης καταστροφής. Θέλω να λύσω το πρόβλημα, σε αντίθεση με τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ που τους θεωρώ ανίκανους. Αυτό που με ενδιαφέρει είναι να υπάρξει ένα σοβαρό πλάνο από την κυβέρνηση και να εγγυηθούν στους κατοίκους των περιοχών που έχουν πληγεί ότι του χρόνου το καλοκαίρι θα έχουν ξανά τις παραλίες τους καθαρές». Ο Σταύρος τόνισε ότι είναι επιτακτική ανάγκη να διορθωθεί η ζημιά και αναφέρθηκε στη δυνατότητα εύρεσης χρηματοδότησης από την ΕΕ μέσω «του ευρωπαϊκού ταμείου που έχει δημιουργηθεί ειδικά γι αυτές τις υποθέσεις».

Ως προς τις εξελίξεις για τη δημιουργία ενός νέου προοδευτικού Κινήματος επεσήμανε ότι αυτό που θέλουμε είναι «ένα ζωηρό κέντρο, ένα κέντρο μεγάλων μεταρρυθμίσεων, με νέα πρόσωπα της πολιτικής, άνθρωποι που έρχονται από την κοινωνία για να προσφέρουν για λίγο χρονικό διάστημα και μετά να αποσυρθούν».

Για το ζήτημα των μετεκλογικών συνεργασιών, ο Σταύρος υπογράμμισε ότι «το καλό του τόπου επιβάλλει να μην κρύβουμε τα προβλήματα κάτω από το χαλί. Επομένως δεν μπορείς να συνεργαστείς με κάποιον που δε θέλει να αντιμετωπίσει τα προβλήματα». Όπως είπε «οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ δεν πιστεύω ότι μπορούν αυτή τη στιγμή να βοηθήσουν τη χώρα. Προς το παρόν δημιουργούν μόνο προβλήματα». Τέλος, σχολιάζοντας τη στάση του Πρωθυπουργού που αλλάζει ανάλογα με τη μέρα, ανέφερε: «Ο κ. Τσίπρας πρέπει να αποφασίσει σε ποιο μετερίζι θέλει να τον βρει η ιστορία, να μη παίζει με τις καρέκλες».

Επιστροφή