Η συντριπτική πλειοψηφία των υποψηφίων συμφωνεί στην ηλεκτρονική ψηφοφορία

17 Σεπτεμβρίου 2017 / TAGS:

Δήλωση στην κάμερα της ΕΡΤ

«Ο στόχος μας είναι να φτιάξουμε ένα νέο προοδευτικό Κίνημα μακριά από λαϊκισμούς, αλλά και από συντηρητικές πολιτικές καταθέτοντας συγκεκριμένες προτάσεις στην ελληνική κοινωνία για να βγούμε από την κρίση. Η παραγωγή, οι δουλειές, η παιδεία είναι στο επίκεντρο αυτής της νέας προσπάθειας. Μόνο έτσι η Ελλάδα θα φύγει, όπως όλοι θέλουμε, από την στάση του απλωμένου χεριού και θα γίνει μια δυνατή χώρα – πρωταγωνιστής στην ευρύτερη περιοχή» τόνισε ο Σταύρος από την Καλαμάτα όπου βρίσκεται σε διήμερη περιοδεία, σε δηλώσεις του στην κάμερα της ΕΡΤ.

Ο Σταύρος σημείωσε, απαντώντας σε ερωτήσεις των δημοσιογράφων, για τη δημιουργία του νέου ενιαίου πολιτικού φορέα ότι: «Aυτό που έχουμε συμφωνήσει όλοι στον ευρύτερο χώρο του κέντρου, είναι ότι η χώρα χρειάζεται ένα νέο προοδευτικό Κίνημα, που θα αξιοποιήσει τις νέες δυνάμεις της κοινωνίας και θα συνεργαστεί με τις θετικές φωνές του παρελθόντος. Δεν παίρνουμε όλο το παρελθόν μαζί μας, αλλά έχουμε ανάγκη ένα τμήμα του παρελθόντος».

Ως προς το γεγονός ότι η συζήτηση έχει επικεντρωθεί στα διαδικαστικά, ο Σταύρος δήλωσε ότι αυτή η συζήτηση είναι απαραίτητη, ενώ υπογράμμισε ότι «η συντριπτική πλειοψηφία των υποψηφίων έχει καταλήξει σε αυτό που είχαμε προτείνει από την αρχή». Δηλαδή στο «να μπορούν να ψηφίζουν και μέλη και φίλοι, άρα να μπορεί να ψηφίζει κάθε Έλληνας πολίτης. Δεύτερον στο να μπορούν οι πολίτες να ψηφίζουν στις κάλπες που έχουμε σε όλη την Ελλάδα, αλλά να μπορούν να ψηφίζουν και μέσω υπολογιστή, με έναν τρόπο αξιόπιστο και αδιάβλητο, για να μπορούν να εκφραστούν και οι νέοι που δεν έχουν τόσο καλή σχέση με την κάλπη, ενώ από τον υπολογιστή θα μπορέσουν να εκφραστούν, αλλά και οι Έλληνες που ζουν στο εξωτερικό». Μάλιστα, εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες θα συμμετέχουν στη ψηφοφορία για την ανάδειξη του νέου αρχηγού, η οποία θα αποτελέσουν και τη αρχή του νέου Κινήματος.

Φωτογραφία: Θοδωρής Μανωλόπουλος

Επιστροφή