Οι εκλογές για τον νέο φορέα δεν είναι talent show

16 Σεπτεμβρίου 2017 / TAGS:

Την ανάγκη τήρησης της συμφωνίας για την ηλεκτρονική ψηφοφορία επεσήμανε ο Σταύρος σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο των Παραπολιτικών στους δημοσιογράφους Δημήτρη Τάκη και Γεωργία Σκιτζή. «Η συμφωνία που έχει γίνει όταν ξεκίνησε αυτή η διαδικασία, γιατί έπρεπε να πει το “ναι” η κυρία Γεννηματά ως αρχηγός της ΔΗΣΥ και εγώ ως επικεφαλής του Ποταμιού, είναι ότι θα υπάρχει η δυνατότητα ηλεκτρονικής ψηφοφορίας» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο Σταύρος τόνισε ότι «οι εκλογές για την ανάδειξη του αρχηγού του νέου προοδευτικού Κινήματος προφανώς δεν είναι talent show για να χρειάζεται να περνάνε από face control αυτοί που θα συμμετέχουν στην ηλεκτρονική ψηφοφορία. Αυτά είναι αστειότητες. Τι πάει να πει αυτοπρόσωπη παρουσία ενός ανθρώπου με κινητικά προβλήματα από την Ικαρία; Πώς τον διευκολύνεις με αυτόν τον τρόπο και τι νόημα έχει να ψηφίσει ηλεκτρονικά από το σπίτι του μια εβδομάδα αργότερα; Αν πρέπει ο φοιτητής από το Εδιμβούργο να παρουσιαστεί στο Λονδίνο για να ψηφίσει, τι νόημα έχει η ηλεκτρονική ψηφοφορία;».

Επιπλέον, υπογράμμισε ότι «ο κ. Αλιβιζάτος χρησιμοποιεί τον ακριβή όρο που είναι “νέος πολιτικός και ενιαίος φορέας” και σε αυτόν τον τίτλο έχουμε συμφωνήσει όλοι οι υποψήφιοι». Όπως είπε «αυτός ο νέος φορέας μπορεί να περιλαμβάνει αξίες από το Ποτάμι, από το ΠΑΣΟΚ, από την ΔΗΜΑΡ, αλλά θα είναι ένα νέο ενιαίο Κίνημα.». Ο Σταύρος επεσήμανε ότι είναι απαραίτητο η διαδικασία να είναι ανοιχτή, για να προσέλθει όσο περισσότερος κόσμος γίνεται καθώς «είναι ένα ευρύτερο ζήτημα που δεν αφορά μόνο την κεντροαριστερά». «Αν ανοίξει η ψηφοφορία – γι’ αυτό θέλουμε και την ηλεκτρονική – αν ψηφίσει όλη η κοινωνία του κέντρου και άνθρωποι που πιστεύουν στην ύπαρξη μιας μεγάλης καινούριας δύναμης στο κέντρο, τότε ο καθένας από εμάς θα ταχθεί στρατιώτης της νέας προσπάθειας» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Επιστροφή